Ολυμπιακός : Πέρα για πέρα σωστή…

Ολυμπιακός : Πέρα για πέρα σωστή…

Η απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς για εκτεταμένο ροτέισον στο ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό.

Ειλικρινά – και το γράφω τώρα πριν από το παιχνίδι – χάρηκα όταν διάβασα εδώ στο 10.gr, την αποστολή που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς για την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Το έλεγα άλλωστε και στις βραδινές εκπομπές επικοινωνίας με φίλους του Ολυμπιακού. Ο πορτογάλος τεχνικός έπρεπε να προχωρήσει σε εκτεταμένο ροτέισον στο ματς του Κυπέλλου. Δεν γινόταν διαφορετικά. Yπήρχε κίνδυνος, οι παίκτες που τραβούν κουπί Κυριακή – Τετάρτη – Κυριακή να μην μπορούν να πάρουν τα πόδια τους από την κούραση.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού είναι πιο βαρύ από ποτέ. Και άλλες φορές, οι Πειραιώτες έπαιζαν συνεχώς, αλλά όχι για δύο μήνες. Ούτε είχαν τρία στη σειρά ταξίδια. Δεν λέω τρία εκτός έδρας ματς. Αυτό μπορεί να συμβεί. Σπάνια, αλλά μπορεί. Τρία σερί ταξίδια σε διάστημα μίας εβδομάδας ειλικρινά δεν το θυμάμαι Είναι αλλιώς να έχεις για παράδειγμα εκτός έδρας ματς στο Περιστέρι και αλλιώς είναι να κάνεις… road trip σε Τρίπολη και Αγρίνιο και ακολούθως να… πεταχτείς και στην Θεσσαλονίκη για ματς με τον ΠΑΟΚ.

Όταν είσαι συνέχεια στο δρόμο, ουσιαστικά δεν έχεις τον χρόνο να κάνεις προπόνηση, να προετοιμαστείς κατάλληλα για τα παιχνίδια. Πολλοί μπορούν να πουν, ότι αυτές είναι φθηνές δικαιολογίες. Πιστέψτε, δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. . Είναι η σκληρή πραγματικότητα, μιας επαγγελματικής ομάδας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε λοιπόν την πιο σωστή απόφαση. Και μπορεί στον Ολυμπιακό ο στόχος να είναι πάντα το νταμπλ, αλλά τώρα ο Πορτογάλος έπρεπε να αφήσει στο Ρέντη τα βασικά γρανάζια της ερυθρόλευκης μηχανής. Και πολύ καλά έκανε. Μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι ο Μαρτίνς παίρνει ρίσκο και ότι υπάρχει κίνδυνος να μην πάρει αποτέλεσμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Όντως μπορεί να συμβεί. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Εάν και σε αυτό το ματς δεν χρησιμοποιηθούν παίκτες όπως ο Πέπε (μεταγραφή κοντά στα τρία εκατομμύρια ευρώ για να μην ξεχνιόμαστε…), ο Τιάγκο Σίλβα, ο Ανδρούτσος, τότε πότε θα παίξουν; Προφανώς ποτέ…

Επίσης, μία ενδεκάδα με Τσολάκη, Ανδρούτσο, Σισέ, Παπαδόπουλο, Χολέμπας, Μπουχαλάκη, Πέπε, Τιάγκο Σίλβα, Μπρούμα, Ραντζέλοβιτς (ή Βρουσάι) και Χασάν, νομίζω πως είναι ικανή να περάσει νικηφόρα από το Αγρίνιο…

Απ’ όποια πλευρά και αν το δει κανείς, ο Μαρτίνς έπραξε σωστά. Και αν κάποιοι παίκτες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ένα εκτός έδρας ματς Κυπέλλου, τότε δυστυχώς δεν θα αξίζουν να ανήκουν στο ρόστερ της ομάδας. Ξεκάθαρα πράγματα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ