Ολυμπιακός : Το δείγμα ετοιμότητας και ο Ανδρούτσος

Ολυμπιακός : Το δείγμα ετοιμότητας και ο Ανδρούτσος

Η σοβαρότητα που έβγαλαν τα «δεύτερα» του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο αποτελεί οδηγό για την συνέχεια. Και ο Ανδρούτσος ένα «στοίχημα» που δεν πρέπει να χάσουν οι ερυθρόλευκοι…

Το πρώτο και το βασικό είναι πως στο Αγρίνιο ο Ολυμπιακός «καθάρισε» την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο, πετυχαίνοντας τρία γκολ, έχοντας μια μεστή και σοβαρή παρουσία. Παρουσία ομάδας σε όλα. Δεν είναι απλά πως τα «δεύτερα» που χρησιμοποίησε ο Πέδρο Μαρτίνς έκαναν αυτό που έπρεπε. Είναι η συνολική εικόνα που έβγαλε ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς. Μια ομάδα με ταυτότητα που δεν την χάνει ακόμη και αν παίζει με 11αδα που χρησιμοποιεί για πρώτη φορά.

Αυτή η σοβαρότητα είναι το σήμα κατατεθέν του Ολυμπιακού που κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή η σοβαρότητα είναι οδηγός και για την συνέχεια. Την δύσκολη συνέχεια στο πρωτάθλημα πλέον με τα τρία επόμενα δύσκολα ματς που τον περιμένουν. Αγωνιστικές που έρχονται και μπορούν να κάνουν την δουλειά του Πέδρο Μαρτίνς και όλων στο Ρέντη πολύ πιο εύκολα γύρω από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πριν πάμε όμως σε αυτά που έρχονται να μείνουμε λίγο περισσότερο στο Αγρίνιο. Για τον Θανάση Ανδρούτσο. Τον είδαμε να παίζει δεξί μπακ σε όλο το ματς, όπως τον είχαμε δει για μισή περίπου ώρα και στη Λαμία, στο ματς πρωταθλήματος. Ο Έλληνας άσος του Ολυμπιακού είχε εξαιρετική παρουσία και έδειξε πως όντως όσοι επιμένουν ότι έχει μέλλον σε αυτή τη θέση βλέπουν καλά. Δεν ξέρω αν ο Ανδρούτσος καταφέρει να κάνει σπουδαία καριέρα ως δεξί μπακ, δεν ξέρουμε αυτή την στιγμή αν καλά-καλά θα καταφέρει να παραμείνει μέρος του ερυθρόλευκου ρόστερ από την στιγμή που ο Ολυμπιακός αναζητά ενίσχυση σε αυτή τη θέση.

Ξέρω όμως πως το παιδί αυτό αξίζει να στηριχθεί, αξίζει να πάρει ευκαιρίες, αξίζει να το εμπιστευθεί η ομάδα και ο προπονητής. Ένα «πολυεργαλείο» όπως ο Ανδρούτσος δεν τον αφήνει να περάσει απαρατήρητο. Κοιτάς να το εκμεταλλευτείς στο έπακρο. Στην τελική ο Ανδρούτσος έχει δείξει πως αντέχει στα δύσκολα. Και μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ελληνόπουλο, ο Ολυμπιακός χρειάζεται να έχει και Έλληνες στο ρόστερ του. Όχι απλά για να λέμε πως έχει, αλλά γιατί το αξίζουν.

Ειδικά από την στιγμή που ο Μαρτίνς δεν αναζητά δεξί μπακ για βασικό, για τη θέση του Ραφίνια, τότε από το να έρθει ένας ξένος που μπορεί και να μην προσφέρει κάτι παραπάνω από τους υπάρχοντες, θα ήταν προτιμότερο να στηριχθούν παίκτες όπως ο Θανάσης Ανδρούτσος. Το ζητούμενο άλλωστε στις μεταγραφές, πόσο δε μάλιστα του Ιανουαρίου είναι να φέρνεις καλύτερους από αυτούς που έχεις. Ο Ολυμπιακός είναι «γεμάτος» από παίκτες, το θέμα είναι να βρει καλύτερους από τους υπάρχοντες σε θέσεις που θέλει ο προπονητής και όχι να κάνει μεταγραφές για τις… μεταγραφές.

Όπως και να έχει το ματς στο Αγρίνιο νομίζω ότι έβαλε τον Μαρτίνς σε σκέψεις. Ευχάριστες. Όσο για την συνέχεια; Το ματς στο Αγρίνιο ήταν ένα καλό σημείο για τον Ολυμπιακό, η συνέχεια όμως που τον περιμένει θα είναι πολύ πιο δύσκολη. Στο χέρι του είναι να την κάνει εύκολη, αρχής γενομένης από το Περιστέρι. Αν το μεσημέρι της Κυριακής περάσει νικηφόρα από το Περιστέρι θα δει αναπαυστικά το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το βράδυ. Με τους δικέφαλους να σκέφτονται πρωτίστως την δεύτερη θέση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ