ΠΑΟΚ : Η ανωτερότητα, το βάθος, ο δικός μας Ντιέγκο και το τρολ της χρονιάς

ΠΑΟΚ : Η ανωτερότητα, το βάθος, ο δικός μας Ντιέγκο και το τρολ της χρονιάς

Το βάθος του ρόστερ πιστώνεται στο Σαββίδη αλλά και στο Ρουμάνο, ο Σαββίδης άλλωστε έβαζε το χέρι στην τσέπη και τα προηγούμενα χρόνια, αποτέλεσμα όμως δεν υπήρχε...

Έγραφα χθες πως μεγαλύτερη σημασία και από το 2-0 του πρώτου αγώνα, είχε η αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ που προσφέρει τη βεβαιότητα πως αυτή η ομάδα, είναι δύσκολο να νικηθεί.

Μ΄αυτό το δεδομένο λοιπόν η ημέρα προέβλεπε overdose χοληστερίνης, οπότε με τα «πιάσε μια παιδάκια ακόμα», κατέληξα να κάτσω μπροστά την τηλεόραση 8-9 λεπτά μετά την έναρξή της αναμέτρησης.

«Τι έγινε, έκανε τα στραβά μάτια σε κάνα δικό μας οφσάιντ ο διαιτητής, μας έδωσε κάνα κουκούτσι ;» ρώτησα γεμάτος αγωνία τους φίλους μου, ώστε να προετοιμάσω τον εαυτό μου για όσα ενδεχομένως αντιμετώπιζα.

Πριν προλάβουν να με ενημερώσουν πως ο διαιτητής ήταν αλάνθαστος, είδα το Στυλιάρα, να λέει παίζεται σε καθαρό χέρι αμυντικού των γηπεδούχων στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής του Ατρομήτου, στα καπάκια είδα το βοηθό να κάνει τα στραβά μάτια σε φάουλ επί του Αζεβέδο και λίγο μετά, να χρεώνει με φάουλ τον ίδιο παίκτη για αγκωνιά που έφαγε.
Βγήκα εκτός εαυτού, έψαχνα διερμηνέα να ενημερώσει τον Ιβάν πως επιβάλλεται να βγάλει ανακοίνωση για τη…σφαγή ζητώντας την παρέμβαση της Uefa, της Fifa , της CIA του ΟΗΕ και των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων, σκέφτηκα να ξεκινήσω πείνας μέχρι να επέλθει η ισονομία στο ποδόσφαιρο.

Λίγο μετά, ήρθαν στο μυαλό μου τα σοφά λόγια του Κυρ Σάββα, πως δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τη διαιτησία και ηρέμησα. Βοήθησε και η εξέλιξη του αγώνα, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε κι εκεί φάνηκε να τελειώνει και τυπικά η υπόθεση πρόκριση.

Ο Ατρόμητος όμως δεν είναι ομάδα που τα παρατάει, ακόμα κι αν οι ελπίδες του είναι απειροελάχιστες συνεχίζει να αγωνίζεται λόγω της αθλητικής παιδείας και της φιλοσοφίας που του έχει μεταλαμπαδεύσει ο προπονητής.

Πίεσε λοιπόν τον ΠΑΟΚ, έκανε ευκαιρίες, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα φέτος είναι αλήθεια, αν και στην Τούμπα ήταν πολύ καλύτερος απ΄όσο σήμερα. Σε εντελώς θεωρητική βάση, αν πετύχαινε πρώτος το δεύτερο γκολ ίσως τα δεδομένα να ήταν αλλιώς, επιμένω όμως πως ο ΠΑΟΚ που βλέπουμε δύσκολα θα πέσει θύμα. Και 3-1 να γινόταν το σκορ, θα συνέχιζα να το παρακολουθώ με την αυτοπεποίθηση που μεταδίδει η ομάδα.

Αυτό δε σημαίνει πως αποκλείεται να την πατήσει στο μέλλον, άλλο όμως αυτό να αποτελεί εξαίρεση κι άλλο κανόνα. Ο ποδοσφαιριστής που έκοψε κάθε πιθανότητα του Ατρόμητου να σκεφτεί το κάτι παραπάνω ήταν ο Μπίσεσβαρ, με την είσοδο του κατάφερε να κρατήσει μπάλα, ο δικός μας Ντιέγκο άλλωστε έχει αυτό το προσόν, είναι παίκτης που αντιλαμβάνεται τη μπλα ως γκόμενα δύσκολα του την παίρνεις..

Με το τόπι στα πόδια είναι όαση, κάνει το πιο σύνθετο να μοιάζει απλό, είναι παίκτης ειδικών συνθηκών όμως, δε γίνεται να στηριχτείς πάνω του, ούτε να του δώσεις για το σπίτι φανέλα βασικού. Είναι μανούλα για κλειστές άμυνες και για να κρατάει τη μπάλα μοιράζοντας άψογα το παιγνίδι όταν η ομάδα πιέζεται. Στην πραγματικότητα είναι πιο χρήσιμος και από αμυντικό σε παρόμοιες συνθήκες, αφού αντί να βάλεις ένα στόπερ ακόμα, πετάς μέσα το Ολλανδό και αναγκάζεις δυο αντιπάλους να οπισθοχωρήσουν.

Η συγκεκριμένη αλλαγή του Λουτσέσκου δείχνει και το βάθος του ρόστερ, αφού έχει παίκτες παντός καιρού και όλων των συνθηκών, μια και στην ίδια κατηγορία συμπεριλαμβάνεται και ο Σακχόφ που επίσης έμοιαζε παροπλισμένος αλλά πέτυχε 2 αποφασιστικά γκολ με τον Ατρόμητο, ακόμα και ο Κάνιας που ενώ η γενική του εικόνα είναι αρνητική, σήμερα σκόραρε.

Το βάθος του ρόστερ πιστώνεται κατά πρώτο λόγο στο Σαββίδη βεβαίως που δε λυπάται το χρήμα, αλλά και στο Ρουμάνο, ο Σαββίδης άλλωστε έβαζε το χέρι στην τσέπη και τα προηγούμενα χρόνια, αποτέλεσμα όμως δεν υπήρχε…

ΥΓ: Δε νομίζω να υπάρχει ΠΑΟΚτσής που να μην έβγαλε το καπέλο στους οπαδούς του Ατρόμητου, για τον εξαιρετικά πρωτότυπο τρόπο που επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν για το οφσάιντ γκολ του Πέλκα στην Τούμπα.

Όντας ο πιο ευρηματικός λαός με διαφορά, οφείλουμε να έχουμε ανεπτυγμένη αίσθηση των ποιοτικών τρόπων αντίδρασης και θα τολμούσα να το βαφτίσω ως το οπαδικό τρολ της χρονιάς, μέχρι στιγμής. Φαντάζομαι ότι αν ποτέ κάποια ομάδα τους έτρωγε Ευρωπαϊκό εισιτήριο που είχαν κερδίσει μέσα στο γήπεδο με τον ιδρώτα τους, θα ξεπερνούσαν τους αυτούς τους

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ