Ολυμπιακός : Δύο πάγκοι, ένας προπονητής. Και ένας…. Μπουχαλάκης

Ολυμπιακός : Δύο πάγκοι, ένας προπονητής. Και ένας…. Μπουχαλάκης

Όταν οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν και ο Ολυμπιακός άρχισε να κυκλοφορεί με συνέπεια τη μπάλα στις πρώτες πάσες του; Το φιλμ είχε ήδη πάρει θέση στη μηχανή. Οι… φωτογραφίες, αναμένονταν.

Οδός διπλής κατεύθυνσης το «Καραϊσκάκης». Ο Πάμπλο Γκαρσία χθες για έναν ακατανόητο λόγο κοίταξε από τη μια. Την επίθεση .Μέχρι να γυρίσει το κεφάλι του, στην άμυνα; Η σύγκρουση με την πραγματικότητα ήταν «ολέθρια».

Λάθος για να σου πάρουν το «δίπλωμα» οδήγησης. Θα είναι κάπου στο γραφείο του Πέδρο Μαρτίνς. Σε κάποιο συρτάρι…

Ο «παλιός» Πορτογάλος μέτρησε μια χαρά τα –προ δύο εβδομάδων- δεδομένα της Τούμπας. Θυμήθηκε πως αυτά τα ματς τα κερδίζεις στον χώρο. Το 4-3-3 του ήταν κομμένο και ραμμένο για την περίσταση.

Ο «άβγαλτος» Ουρουγουανός, παρασύρθηκε. Πίστεψε πως με έναν ανασταλτικό χαφ στον άξονα (Αουγκούστο) θα μπορούσε να αντέξει ένας σχηματισμός που θα έβγαινε ψηλά για να πιέσει ως το επιθετικό τρίτο: Με Ελ Καντουρί, Ζίφκοβιτς, Ουάρντα, Τζόλη και Κρμέντσικ. Η εκτός λογικής κίνηση του εξέπληξε. Λειτούργησε για ένα τέταρτο. Έφερε και μια καλή ευκαιρία (4΄). Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες.

Όταν οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν και ο Ολυμπιακός άρχισε να κυκλοφορεί με συνέπεια τη μπάλα στις πρώτες πάσες του; Το φιλμ είχε ήδη πάρει θέση στη μηχανή. Οι… φωτογραφίες αναμένονταν.

Από το 16΄ως το 40΄ τέσσερις καθαρές φάσεις γκολ. Δεν έγιναν από ένα λάθος κοντρόλ, ένα δοκάρι, μια υπερπροσπάθεια του Βιεϊρίνια που προστάτευσε την εστία με το σώμα του, ένα πλασέ που πέρασε στο πλάι. Το ματς «φώναζε». Ο ΠΑΟΚ προτίμησε να κλείσει τα αυτιά του, εκτιμώντας το 0-0. Και μια ακόμη ευκαιρία του Τζόλη πριν από την ανάπαυλα.

Ο ΠΑΟΚ όμως δύο απειλές τις «έβγαλε» με την άμυνα του Ολυμπιακού τοποθετημένη. Ο Ολυμπιακός τις διπλάσιες δικές του, τις βρήκε με τους απέναντι να τρέχουν… ανάποδα. Αυτή η κατάσταση ήταν μαθηματικά βέβαιο πως κάποια στιγμή θα έβγαζε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Ειδικά από την ομάδα του Ελ Αραμπί: Από το σύνολο που ως τώρα βάζει 1 γκολ κάθε 4.7 τελικές στην Σούπερ Λιγκ.

Ο Πάμπλο δεν άλλαξε κάτι. Δεν κατάλαβε και έπειτα από το 1-0, ότι πλέον τα ρίσκα του θα είναι τέτοια που ίσως επαναφέρουν τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, ίσως τον αναγκάσουν σε μια τιμωρία. Παραδειγματική. Από το 66΄(κεφαλιά του Ουάρντα) και έπειτα θα μπορούσε να γίνει, 2-0, 5-0. Έγινε 3-0. Η απόλυτη δικαίωση του Μαρτίνς. Η δικαίωση και εκείνων που βλέπουν στο πρόσωπο του Γκαρσία έναν «άγουρο» τεχνικό που η ομάδα του πληρώνει τα λάθη του. Στην Ολλανδία με την Αιντχόφεν. Στη Κύπρο με την Ομόνοια. Στη Λάρισα. Στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο όταν προηγήθηκε 2-1 ως το 84΄. Απώλειες με κάθε τρόπο. Διότι σταθερά απουσιάζει εναλλακτικό σχέδιο.

Στο μεταξύ το χθεσινό ξεκλείδωσε από μια πάσα κάποιου που αν δεν είχε ελληνικό διαβατήριο, θα απολάμβανε σίγουρα μεγαλύτερο σεβασμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάσα… Ρεδόνδο, όχι Μπουχαλάκη. Όχι του MVP στο Περιστέρι την Κυριακή. Όχι του χθεσινού MVP. Έχει 4 ασίστ και 3 γκολ φέτος στο πρωτάθλημα. Χθες του έστελνε μηνύματα στα social media, ο Ντανιέλ Ποντένσε για την «τριάρα». Θα του τηλεφώνησε σίγουρα και ο Τσιμίκας. Ο Μπουχαλάκης σε αυτή την ομάδα είναι «πυλώνας». Βασικός σε κάθε «κεφάλαιο» της τριλογίας Μαρτίνς. Το αξίζει. Και βραδιές σαν τη χθεσινή επίσης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ