Η απόφαση του Λιβάγια και το λάθος της ΑΕΚ

Η απόφαση του Λιβάγια και το λάθος της ΑΕΚ

Ο κύκλος του Κροάτη επιθετικού στην Ένωση κλείνει μάλλον άδοξα, με μια εξέλιξη που θα ήταν προτιμότερο να έχει έρθει πολύ νωρίτερα, εφόσον δεν μπορούσε να αποφευχθεί

Ο Μάρκο Λιβάγια είναι από τους παίκτες-σημεία αναφοράς της ΑΕΚ σε αυτή τη νέα εποχή της. Ο Κροάτης επιθετικός πρωταγωνίστησε στις επιτυχίες της Ένωσης τα προηγούμενα χρόνια, ήταν κομβικός στη σεζόν του τίτλου και έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών. Το «10» της ΑΕΚ έδωσε και πήρε από την ΑΕΚ.

Στην Ένωση βρήκε για πρώτη φορά ένα περιβάλλον που του παρείχε σταθερότητα και εμπιστοσύνη. Μέσω των εμφανίσεών του με την ΑΕΚ κλήθηκε στην εθνική Κροατίας και είδε τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να εκτοξεύονται.

Αυτός ο κύκλος έκλεισε όμως με την απάντησή του στην τελική πρόταση της ΑΕΚ. Μια απάντηση που επί της ουσίας ήταν μια… αντιπρόταση στην προσφορά του Δικεφάλου. Παρά τα όσα ανέφερε στο διαδικτυακό του μήνυμα, η αλήθεια είναι πως ο λόγος που αποχωρεί από την ΑΕΚ είναι οικονομικός.

Περισσότερα χρήματα ήθελε ο Λιβάγια και καλά έκανε. Επαγγελματίας ποδοσφαιριστής είναι και εκείνος ορίζει την αξία και τις απαιτήσεις του. Η πρόταση της ΑΕΚ ήταν άκρως ικανοποιητική. Η Ένωση, παρά την πολύ κακή σεζόν που πραγματοποιεί ο Λιβάγια, του πρότεινε κλειστό τετραετές συμβόλαιο με αύξηση αποδοχών. Σημαντική.

Αυτή τη στιγμή ο Λιβάγια λαμβάνει 700.000 ευρώ τον χρόνο και οι Κιτρινόμαυροι του πρότειναν συμβόλαιο με απολαβές στο 1 εκ. ευρώ. Δεν νομίζω πως θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο. Το λάθος της ΑΕΚ δεν ήταν στα χρήματα που έριξε στο τραπέζι.

Έχω την αίσθηση πως η Ένωση άφησε αναίτια όλο αυτό το θέμα να σέρνεται μέχρι τώρα. Να φτάσουμε δηλαδή τέλος Γενάρη για να ξεκαθαρίσει οριστικά τι γίνεται με τον Λιβάγια. Το όλο ζήτημα θα έπρεπε να είχε ξεκαθαρίσει από το καλοκαίρι.

Η ΑΕΚ έπρεπε να καταθέσει τότε την τελική πρότασή της στον Λιβάγια και εννοείται να απαιτήσει μια άμεση απάντηση. Αν αυτή ήταν αρνητική, τότε να έψαχνε τους τρόπους να πουλήσει πριν το ξεκίνημα της σεζόν τον παίκτη και το θέμα να τελειώσει εκεί. Δεν το έκανε όμως και τώρα βρέθηκε εκτεθειμένη.

Η άποψή μου είναι πως όντως ο κύκλος του Λιβάγια στην ΑΕΚ έχει κλείσει και ίσως το να τραβήξουν οι δύο πλευρές χωριστούς δρόμους να είναι το ιδανικό. Όχι, όμως, έτσι. Και κυρίως όχι με την ΑΕΚ να μην κερδίζει κάτι από αυτή την ιστορία. Θα μπορούσε να το κάνει όταν έβλεπε τον δισταγμό του Κροάτη άσου και παράλληλα ομάδες να της χτυπούν την πόρτα για εκείνον.

Εκεί η ΑΕΚ έκανε λάθος. Ο τρόπος να το διορθώσει είναι συγκεκριμένος. Θα πρέπει στη θέση του Λιβάγια να έρθει ένας παίκτης αντίστοιχης ποιότητας. Ένα κλασικό εξτρέμ, ένας αντίστοιχος Γκαρσία και από τα αριστερά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ