Ολυμπιακός : Έτη φωτός μπροστά…

Ολυμπιακός : Έτη φωτός μπροστά…

Οι κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι, αποδεικνύουν περίτρανα γιατί ο Ολυμπιακός έχει διαλύσει τον ανταγωνισμό.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει γίνει γνωστό, εάν ο Λαλά αποκτηθεί από τώρα ή από το καλοκαίρι. Πιθανότατα θα αποκτηθεί, αλλά η ουσία του θέματος δεν αλλάζει και αποδεικνύει περίτρανα τον τρόπο λειτουργίας του Ολυμπιακού και για ποιον λόγο απέχει έτη φωτός από τους ανταγωνιστές του.

Ο Θρύλος ουσιαστικά έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αυτό είχε συμβεί και πριν το 3-0 επί του ΠΑΟΚ. Απλά με αυτή τη νίκη και σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα της ΑΕΚ, μπήκε τέλος στα όνειρα των αντιπάλων και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Τί θα μπορούσε να κάνει η διοίκηση του Ολυμπιακού, χωρίς μάλιστα να της καταλογίσει κάποιος το παραμικρό; Να μην προχωρήσει σε μεταγραφική ενίσχυση και να αφήσει την ομάδα με το ίδιο ρόστερ. Γιατί να δώσει 1,5 εκατομμύριο για τον Παπασταθόπουλο, γιατί να μπει σε… έξοδα για να φέρει ένα ποιοτικό δεξί μπακ; Γιατί να προχωρήσει σε μεταγραφή αριστερού μπακ; Θα μπορούσε κάλλιστα να περιμένει το καλοκαίρι, που η αγορά είναι σαφώς μεγαλύτερη, αλλά το είπα και προηγουμένως. Οι Πειραιώτες δεν λειτουργούν έτσι…

Ο Ολυμπιακός δεν ακολούθησε τον εύκολο δρόμο. Συνεχίζει να επενδύει, συνεχίζει να ψάχνεται και φυσικά να διορθώνει όσο πιο σύντομα γίνεται και λάθη. Είναι αυτονόητο, ότι όλες οι μεταγραφές δεν πρόκειται να βγουν. Δεν έπιασε ο Βινάγκρε, ήρθε ο Ρέαμτσιουκ. Περίμεναν καλύτερη εικόνα από τον Ραφίνια (παίκτης με επταψήφιο συμβόλαιο), αποκτήθηκε ο Λαλά και πρόσθεσαν στην άμυνα και έναν έμπειρο και ποιοτικό ποδοσφαιριστή (Παπασταθόπουλος).

Στον Πειραιά κατάφεραν (και πιστέψτε δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να συμβεί), στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα να φτιάξουν καινούργια άμυνα (τρεις στους τέσσερις…) και να δώσουν όπλα στον Πέδρο Μαρτίνς, προκειμένου να μπορέσει να πολεμήσει στην Ευρώπη. Ο… νέος Ολυμπιακός, κόντρα στην Αϊντχόφεν, έχει πολλές πιθανότητες για να προκριθεί και σίγουρα, με τις προσθήκες που έγιναν, οι πιθανότητες αυτές, αυξήθηκαν.

Ο Ολυμπιακός επενδύει και λειτουργεί με ποδοσφαιρική λογική. Δεν περιμένει να νικήσει τους αντιπάλους του στα δικαστήρια, για να δώσει άλλοθι στον κόσμο του για αποτυχίες. Άλλοι, επενδύουν σε δικαστικές μάχες, χαμένες από χέρι («στημένα» ματς για το στοίχημα, χωρίς στοιχηματισμό…), προκειμένου να δημιουργήσουν προβλήματα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και στον Ολυμπιακό. Μόνο που ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, δεν λύγισε, δεν κουράστηκε και δεν παρέκκλινε ούτε μοίρα από τον μεγάλο στόχο. Η ομάδα κάθε σεζόν να ανεβαίνει επίπεδο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ