Ολυμπιακός : Το μεγαλείο του Θρύλου μέσα από τον Εμβιλά…

Ολυμπιακός : Το μεγαλείο του Θρύλου μέσα από τον Εμβιλά…

Δεν είναι ο πρώτος top-class ποδοσφαιριστής που φορώντας τα ερυθρόλευκα νοιώθει δικαιωμένος για την επιλογή. Σίγουρα δεν θα είναι και ο τελευταίος. Ο Εμβιλά και τα όσα είπε για τον Ολυμπιακό απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

«Ηξερα ότι έρχομαι σε μεγάλη ομάδα. Ευχαριστώ τον Θεό που υπέγραψα εδώ. Θέλω να ανταποδώσω την αγάπη που λαμβάνω από τον κόσμο αλλά και την εμπιστοσύνη που έχω από τον προπονητή». Τάδε έφη, Γιαν Εμβιλά.

Ο Γάλλος άσος του Ολυμπιακού που μετά από το πρώτο μισό της ερυθρόλευκης καριέρας του νοιώθει απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή του. Προσέξτε, ο Εμβιλά έφυγε από το Σαμπιονά, ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη και ήρθε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό.

Το κίνητρο του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν τεράστιο, όμως το «κλειδί» για τον Ολυμπιακό είναι πως απλά βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. ΠΑΝΤΟΥ! Η εγγύηση που προσφέρει η διοίκηση Μαρινάκη, η παρουσία των Καρεμπέ, Μοντεστό, οι εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου στο Ρέντη, η οργάνωση σε όλους του τομείς, το προπονητικό τιμ, οι παίκτες που ήξερε πως θα βρει. Και βεβαίως οι συστάσεις. Όταν ο Εμβιλά μίλησε με τον Βαλμπουενά, ο… Αστερίξ του είπε πάρε το αεροπλάνο και έλα.

Ο Γιαν Εμβιλά μετράει ήδη 28 αγώνες με τα ερυθρόλευκα. Στα 30 του χρόνια βιώνει μια από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας του. Μιας καριέρας στα ύψη, με 22 συμμετοχές στην Εθνική Γαλλίας, με παραστάσεις σε κορυφαία πρωταθλήματα και κορυφαίες ομάδες.

Αυτός ο παίκτης, ένας top-class ποδοσφαιριστής «έσταζε μέλι» για τον Ολυμπιακό. Νομίζετε ότι είχε ανάγκη να αποθεώσει την επιλογή του και την ομάδα του; Όχι βέβαια. Γιατί το έκανε; Γιατί είναι η πραγματικότητα. Γιατί ο Εμβιλά είναι ένας ακόμη κορυφαίος ποδοσφαιριστής που επιβεβαιώνει το μεγαλείο του Ολυμπιακού.

Του Θρύλου που έχει ξεφύγει κατά πολύ από τα στενά δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου που καταρρέει. Δεν είναι ελληνική ομάδα ο Ολυμπιακός, λειτουργεί σε όλους τους τομείς ως μια από τις κορυφαίες της Γηραιάς Ηπείρου. Δεν ήταν τυχαίο πως στις δηλώσεις του ο Εμβιλά αναφέρθηκε στον γυμναστή της ομάδας, τον κορυφαίο Χρήστο Μουρίκη που κάνει… θαύματα. Στον Ερνάνι, τον διατροφολόγο. Σε όλα όσα χρειάζεται ένας επαγγελματίας που τα βρίσκει και με το παραπάνω στον Ολυμπιακό.

Ο Εμβιλά δεν είναι ο πρώτος top-class ποδοσφαιριστής που βρίσκεται στον Ολυμπιακό και ευχαριστεί τον Θεό για την επιλογή του αυτή. Είναι πολλά και συνεχόμενα τα παραδείγματα. Σίγουρα δεν θα είναι και ο τελευταίος. Ο Ολυμπιακός λειτουργεί σε άλλο επίπεδο εδώ και χρόνια.

Μην ψάχνετε λοιπόν να βρείτε την διαφορά του Ολυμπιακού από τους υπόλοιπους στην Ελλάδα σε αριθμούς και στατιστικά. Που και εκεί έχει… χαθεί η μπάλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ