Άρης : Που να μπει και ο Μήτρογλου

Άρης : Που να μπει και ο Μήτρογλου

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου κυριάρχησε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και με την ενσωμάτωση του Έλληνα επιθετικού θα γίνεται ολοένα και καλύτερη από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Ο Άρης πραγματοποίησε, ίσως, στο ΟΑΚΑ την καλύτερη του εμφάνιση στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Δεν κέρδισε απλά την ΑΕΚ στο χθεσινό ντέρμπι. Γιατί μια ομάδα μπορεί να νικήσει, απλά επειδή ήταν τυχερή και της πήγε μια φάση.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και επιβραβεύτηκε από την ποδοσφαιρική λογική.

Οι παίκτες του Άρη εφάρμοσαν πίστα στο χορτάρι το αγωνιστικό πλάνο πάνω στο οποίο δούλεψαν τις προηγούμενες ημέρες στις προπονήσεις.

Ο προπονητής του Άρη είχε μελετήσει πολύ καλά, όπως αποδείχθηκε από την εξέλιξη του αγώνα, τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ και την χτύπησε στις αδυναμίες της.

Οι γηπεδούχοι δεν αντιμετώπισαν ξεκάθαρο πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και είχαν ως μοναδική κλασική ευκαιρία το δοκάρι του Μαχαίρα.

Ο Άρης ήταν ανώτερος στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε να είχε τελειώσει νωρίτερα το παιχνίδι, καθώς αυτός δημιούργησε και έχασε τις πιο κλασικές ευκαιρίες στην αναμέτρηση. Ήταν τόσο καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο, που δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να τον απειλήσει.

Η ανασταλτική λειτουργία του Άρη στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, θα πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια προπονητικής. Αναφέρομαι στον τρόπο που συνολικά αμύνεται η ομάδα συνολικά και όχι μόνο στους αμυντικούς.

Η πίεση ξεκινούσε ψηλά και ακόμα και παίκτες όπως οι Γκαρσία και Γκάμα, που διακρίνονται για την ποιότητα τους, συνέβαλαν τα μέγιστα και σ’ αυτό το κομμάτι. Πολύ μεγάλο παιχνίδι και από τα δύο αμυντικά χαφ, Σάσα και Τζέγκο.

Ο Άρης λειτουργεί σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή και διαθέτει απίστευτη ποιότητα μεσοεπιθετικά. Οι άνθρωποι του, μάλιστα, έχουν κάθε λόγο να είναι αισιόδοξοι ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι η ομάδα τους θα γίνεται ακόμα καλύτερη.

Φανταστείτε αυτήν την ομάδα, με τις ευκαιρίες που δημιουργεί, να έχει στη κορυφή τον Μήτρογλου απόλυτα έτοιμο να παίξει 90 λεπτά. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την προσθήκη του Μπρούνο που έκανε στο ΟΑΚΑ το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη.

Ο Άρης στρέφει πλέον την προσοχή του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Το κύπελλο, άλλωστε, είναι ο μεγάλος στόχος για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Και η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχει δείξει ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιοδήποτε αντίπαλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ