Σε μια φάση έδωσε όσα δεν έχουν δώσει τα εξτρέμ όλη τη χρονιά

Σε μια φάση έδωσε όσα δεν έχουν δώσει τα εξτρέμ όλη τη χρονιά

Καλή πρώτη επαφή, εξαιρετικό ξεπέταγμα, σήκωμα κεφαλιού και πάσα πάρε - βάλε στον Σανκαρέ. Ο Ενγκμπακοτό σε μια φάση έδειξε πόσο πολύ θα ανεβάσει τον ανταγωνισμό.

Είναι ευλογία για έναν προπονητή να έχει ποδοσφαιριστές που μπορούν να πάνε με ευκολία στο ένας εναντίον ενός, να περάσουν τον αντίπαλο, να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή. Και το κυριότερο; Να τελειώσουν αποτελεσματικά τη φάση. Είτε πασάροντας εκεί που πρέπει, είτε εκτελώντας προς την αντίπαλη εστία.

Αναρωτιόνταν όλοι πως ο Παναθηναϊκός των πολλών εξτρέμ αναζήτησε στη μεταγραφική περίοδο που πέρασε δύο παίκτες στη συγκεκριμένη θέση. Διότι δύο θα είχε πάρει αν είχε προλάβει την προθεσμία. Τον Ενγκμπακοτό, που απέκτησε και τον Μεντόζα, που τον… πάλεψε κυριολεκτικά μέχρι το τελευταίο λεπτό της προθεσμίας. Οι αριθμοί δείχνουν γιατί ο Μπόλονι ήθελε ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση.

Τι έχουν κάνει οι υπόλοιποι «καθαροί» εξτρέμ του έως τώρα; Ο Χατζηγιοβάνης έχει ένα γκολ και τρεις ασίστ, ο Σαβιέρ κανένα γκολ και καμία ασίστ, ο Μολό κανένα γκολ και καμία ασίστ, ο Αϊτόρ δύο γκολ και δύο ασίστ, ο Εμμανουηλίδης που αποχώρησε ένα γκολ και μία ασίστ. Πιο αποτελεσματικός όλων ο Αϊτόρ, βάσει και των αγώνων που έχει δώσει (14 με 855 λεπτά συμμετοχής, με τον Χατζηγιοβάνη να έχει 19 παιχνίδια και 1215 λεπτά συμμετοχής).

Ο Ενγκμπαγκοτό μέσα σε 30 λεπτά έκανε μια κίνηση που δεν έχουμε δει παρόμοια από άλλον εξτρέμ τη φετινή σεζόν. Κατέβασε την μπάλα με υπέροχο κοντρόλ από μεγάλη πάσα του Διούδη, την «τσίμπησε» με το κεφάλι, ξεπέρασε στο ένας εναντίον ενός τον αντίπαλό του σαν να μη… υπήρχε και έδωσε πάσα… πάρε – βάλε για το 3-2 από τον Σανκαρέ στο Περιστέρι.

Το δείγμα είναι μικρό για να κρίνουμε τον Αφρικανό ποδοσφαιριστή και το πόσα μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Αλλά αυτή την κίνηση είναι αλήθεια πως είχαμε καιρό να τη δούμε από ποδοσφαιριστή της ομάδας. Ο Ενγκμπαγκοτό σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος εξτρέμ που… κυκλοφορούσε στην Ευρώπη, άλλωστε αν ήταν δεν θα έπαιζε στη Β’ Γαλλίας στα 29 του. Αλλά δίνει έκρηξη, ταχύτητα, καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και αποτελεσματικότητα.

Απ’ όλη αυτή την κίνηση των ελάχιστων δευτερολέπτων, το σήκωμα του κεφαλιού και η πάσα στον χρόνο και τον χώρο που έπρεπε να γίνουν είναι τα πιο σημαντικά. Αν έχεις παίκτη να πλαγιοκοπήσει με αποτελεσματικότητα, τότε έχεις και περισσότερες πιθανότητες να βρεις τα γκολ που αναζητείς. Και όταν αυτή η κίνηση συνδυάζεται με γκολ νίκης λίγο πριν το τέλος του αγώνα, γίνεται ακόμα σημαντικότερη.

Ο Ενγκμπαγκοτό έδειξε με το… καλημέρα πως έχει στοιχεία που δεν έχουν καταφέρει να τα βγάλουν οι άλλοι εξτρέμ του Παναθηναϊκού. Και η παρουσία του πιθανότατα θα κάνει καλό σε όλους. Διότι θα αυξήσει τον ανταγωνισμό στο Κορωπί. Κι όταν ο ανταγωνισμός μεγαλώνει, κερδισμένοι βγαίνουν οι παίκτες, κερδισμένη βγαίνει και η ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ