Όταν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη και ανιψιό στην Ξάνθη…

Όταν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη και ανιψιό στην Ξάνθη…

Είμαστε «υποχρεωμένοι» να δεχτούμε πως ένας ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη βρήκε ξαφνικά εκατομμύρια και τα έριξε να αγοράσει εγκαταστάσεις στην Ξάνθη τις οποίες (αν και τις έχει δυο χρόνια στην κατοχή του) δεν αξιοποιεί στο ελάχιστο.

Κάθε δικαστική απόφαση γίνεται σεβαστή σε ευνομούμενη πολιτεία. Παρά τι περί του αντιθέτου απόψεις τέτοια θεωρείται και η Ελληνική Πολιτεία. Κατά συνέπεια και η απόφαση που έβγαλαν οι τακτικοί δικαστές για την σκανδαλώδη υπόθεση της πολυιδιοκτησίας γίνεται σεβαστή. Κι όσοι έχουν έννομο συμφέρουν μπορούν να την προσβάλλουν στο CAS. Σεβαστή μεν, στην κρίση όλων μας δε.

Ας το δούμε από μια άλλη οπτική το όλο ζήτημα. Με την απόφαση δεν αλλάζει τίποτα σε ότι αφορά το πρωτάθλημα πέρσι και φέτος. Δεν αλλάζει τίποτα για τον δικαιωμένο ΠΑΟΚ που θυμίζω ότι ούτε πέρσι και φυσικά ούτε φέτος δεν του αφαιρέθηκαν βαθμοί. Ο Ολυμπιακός πήρε με μεγάλη βαθμολογική διαφορά τον τίτλο από τους ανταγωνιστές του και από τον ΠΑΟΚ. Φέτος είναι πάλι με μεγάλη βαθμολογική διαφορά μπροστά.

Το σημειώνω γιατί γίνεται ήδη μια μεγάλη συζήτηση με επίκεντρο ότι ο ΠΑΟΚ επηρεάστηκε από τις αρχικές αποφάσεις και αποπροσανατολίστηκε. Με αυτή τη λογική ο Ολυμπιακός δεν θα έπρεπε να πάρει πρωτάθλημα από το 2012 και μετά, την περίοδο δηλαδή κατά την οποία ο διοικητικός του ηγέτης «κρεμάστηκε στα μανταλάκια» ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει στο ποδόσφαιρο.

Από τότε μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες Μαρινάκης και Ολυμπιακός περιφέρονται στα στόματα των οπαδών της «εξυγίανσης» και στις αίθουσες των δικαστηρίων μέχρι τελικά να αθωωθούν και να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία. Αν ήταν έτσι δεν θα μετρούσαν εφτά πρωταθλήματα σε εννιά χρόνια. Καλό είναι να ξεκαθαρίζονται ορισμένα πράγματα για να μην υπάρχουν παρανοήσεις. Μάλιστα με την νυχτερινή παρέμβαση της κυβέρνησης ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να γλιτώνει τον υποβιβασμό.

Υπάρχει βέβαια ένα μεγάλο θύμα από την όλη υπόθεση. Η ομάδα της Ξάνθης. Δεν φτάνει που έμεινε χωρίς γήπεδα, εγκαταστάσεις και γραφεία γιατί τα πούλησε στον εν μια νυκτί εκατομμυριούχου Καλπαζίδη, έπεσε και στην σούπερ Λιγκ 2. Υπάρχει θύμα στην υπόθεση αυτή. Ένα θύμα που δεν διεκδίκησέ την σωτηρία του όπως έκανε ο «θύτης». Όταν δημοσιευτεί πλήρως το σκεπτικό της απόφαση τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε συγκεκριμένα και να την σχολιάσουμε αναλυτικά.

Μέχρι τότε είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε πως ένας ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη βρήκε ξαφνικά εκατομμύρια και τα έριξε να αγοράσει εγκαταστάσεις στην Ξάνθη τις οποίες αν και τις έχει δυο χρόνιά στην κατοχή του δεν αξιοποιεί στο ελάχιστο. Ας το πιστέψουμε λοιπόν. Κι ας συμφωνήσουμε πως ο «μπάρμπας στην Κορώνη» μπορεί στο εξής να είναι «ανιψιός στην Ξάνθη»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ