Η επίδειξη δύναμης του Ολυμπιακού, το «πρέπει» του ντέρμπι και η ευρωπαϊκή «ολοκλήρωση»

Η επίδειξη δύναμης του Ολυμπιακού, το «πρέπει» του ντέρμπι και η ευρωπαϊκή «ολοκλήρωση»

Οι ανανεώσεις-μήνυμα του Ολυμπιακού πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τα κρίσιμα παιχνίδια με την Αϊντχόφεν, είναι ένα ηχηρό μήνυμα με... μέλλον.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε εγρήγορση. Διοικητική και αγωνιστική. Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν να ανακοινώνουν το μέλλον τους. Από την Πέμπτη άρχισε η διαδικασία ενημέρωσης του κοινού για την ανανέωση 11 συμβολαίων, που εξασφαλίζουν ότι ο βασικός κορμός του συλλόγου, θα παραμείνει αρραγής και τη νέα σεζόν. Και αυτό διότι ο Ολυμπιακός «έδεσε» με πολυετή συμβόλαια μια ενδεκάδα πολύ σημαντικών ποδοσφαιριστών: Τζολάκης (2024), Σεμέδο (2023), Σισέ (2024), Μπα (2024), Καμαρά (2024), Ανδρούτσος (2023), Βρουσάι (2024), Μασούρας (2024), Σουρλής (2024), Ραντζέλοβιτς (2024), Ελ Αραμπί (2022).

Κινήσεις που έγιναν πριν αρκετές εβδομάδες/μήνες, αλλά ανακοινώνονται τώρα. Στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς όλους, πως οι πρωταθλητές επέστρεψαν στον «θρόνο» τους  για να μείνουν. Και να επεκτείνουν την κυριαρχία τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Χτίζοντας παράλληλα ένα σύνολο που θα τους δώσει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν το όνειρο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Διότι όρια στις βλέψεις και τους στόχους, δεν υπάρχουν. Στόχος είναι πάντα το καλύτερο.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα τον Παναθηναϊκό, στο τελευταίο ντέρμπι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Super League. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Λεωφόρου. Κάτι διόλου ασήμαντο. Καθώς η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου προκαλεί πονοκέφαλο στον Πέδρο Μαρτίνς. Στόχος, βεβαίως, είναι μόνο η νίκη. Και η διατήρηση ή επέκταση της διαφοράς από τους διώκτες στον βαθμολογικό πίνακα. Εξάλλου, δεν είναι μυστικό, πλέον, ότι ο Ολυμπιακός μετράει βαθμούς. Εάν πάρει 10 νίκες στα εναπομείναντα 15 παιχνίδια του πρωταθλήματος, χωρίς να σκέφτεται καν τι θα κάνουν οι αντίπαλοί του, θα κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο. Το 46ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Και αυτός είναι ένας στόχος που ιντριγκάρει τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του.

Εκείνο, όμως, που ιντριγκάρει ακόμη περισσότερο τους πειραιώτες δεν είναι άλλο από την ευρωπαϊκή πορεία. Η αναμέτρηση της ερχόμενης Πέμπτης, με αντίπαλο την Αϊντχόφεν είναι ο απόλυτος στόχος. Ένα θετικό αποτέλεσμα θα βάλει τις βάσεις της πρόκρισης στους «16» του Europa League, για δεύτερο συνεχόμενη χρονιά. Τη 9η σεζόν επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη, που ο Ολυμπιακός συνεχίζει στην Ευρώπη Φεβρουάριο. Εννιά φορές τα τελευταία δέκα χρόνια ο Ολυμπιακός είναι στα νοκ άουτ παιχνίδια. Είτε του Champions League, είτε του Europa League.

Τη στιγμή που το ίδιο χρονικό διάστημα η ΑΕΚ έχει μόλις μία πρόκριση στους 32 του Europa League (σεζόν 2017-18) και ο ΠΑΟΚ τρεις στους 32 του Europa League. Με τον Παναθηναϊκό να μην έχει καμία συμμετοχή αυτό το διάστημα σε νοκ άουτ φάση. Όλες τις άλλες σεζόν οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες ολοκλήρωναν την πορεία τους το αργότερο τον Δεκέμβριο. Όπως συνέβη και φέτος.

Ο Ολυμπιακός πιστεύει ότι μπορεί να πάει παρακάτω. Πιστεύει ότι μπορεί να κατακτήσει τα πάντα στην Ελλάδα, αλλά και να προκριθεί επί της Αϊντχόφεν. Πιστεύει ότι έχει την ποιότητα, το ταλέντο, την εμπειρία να φτάσει μακριά στη διοργάνωση. Και καλά κάνει και το πιστεύει. Διότι οι Πειραιώτες αποδεικνύουν διαρκώς ότι δεν έχουν ταβάνι. Και παρά τα προβλήματα, έχουν το βάθος, τις λύσεις και την ικανότητα να ανταποκρίνονται στα δύσκολα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ