Ο Κυπελλο-Πανιώνιος δεν είναι Ατρόμητος!

Ο Κυπελλο-Πανιώνιος δεν είναι Ατρόμητος!

Αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο θα είναι λοιπόν κατά σύμπτωση ο Πανιώνιος, μια από τις τρεις αθηναϊκές στις οποίες ο Δικέφαλος έχει σκορπίσει δανεικούς παίκτες του. 

Ακούγοντας – και βλέποντας- την έπαρση, με την οποία ο μόνιμος ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ στην «Αθλητική Κυριακή», αναφέρθηκε, ότι … «όλοι περιμένουν την κλήρωση της Δευτέρας, με την βεβαιότητα, ότι η ομάδα θα κατακτήσει το νταμπλ», τσιγκλιόταν το ενδιαφέρον για να μάθουμε το αποτέλεσμα, που θα έβγαζαν τα έγχρωμα μπαλάκια , από την διαδικασία του αρμόδιου της επιτροπής κυπέλλου, της ΕΠΟ…

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, λοιπόν, είναι ο αντίπαλος της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Κατά σύμπτωση η μία, από τις τρεις αθηναϊκές, στις οποίες ο ΠΑΟΚ έχει σκορπίσει δανεικούς παίκτες του. Με τους «κυανέρυθρους» να έχουν ένα παίκτη, ως προσωρινό δώρο, έναντι τριών του Ατρόμητου (Ουάρντα-Χατζηισαϊα-Γιαννούλη)και δύο του Παναθηναϊκού (Μυστακίδη-Κάτσε).

Ο ΛΑΖΑΡΟΣ Λάμπρου είναι ο δανεικός . Αυτός, που αποτελεί την επιθετική δύναμη του «Πάνθηρα», μαζί με τον Γιώργο Μασούρα και τον Γερμανό Σάμεντι Γεσίλ. Μάλιστα ο Λάμπρου, κατά τον αγώνα του Σαββάτου, πήρε τη μπάλα «υπό μάλης» , όταν ο ίδιος κέρδισε το πέναλτι, από τον τερματοφύλακα της Λαμίας, για να το εκτελέσει. Ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν του χάλασε το χατίρι και ο 19χρονος είχε εύστοχο σουτ, εφαρμόζοντας πιστά και τις τεχνικές οδηγίες, που του έχει δώσει ο μέντορας του, ο ατζέντης Λάμπρος Χούτος.

ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ το σχόλιο, ότι η περίπτωση του Λάμπρου, ήταν αντίθετη από εκείνη με του «ερυθρόλευκου» Ούρος Τζούρτζεβιτς. Ο Σέρβος ετσιθελικά εκτέλεσε πέναλτι, στο 89΄ της συνάντησης του Περιστερίου κι ένας άλλος πρώην τερματοφύλακας του Πανιωνίου, ο Ανδρέας Γιαννιώτης, απέκρουσε μεν, αλλά προσωρινά, αφού καιροφυλακτούσε, για σκόρερ, ο Εχσάν Χατζισαφί.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ η πρωτοβουλία του Λάμπρου, από του Τζούρτζεβιτς. Διαφορετικός και ο Πανιώνιος από τον Ατρόμητο. Επικαλούμαστε την ομάδα του Περιστερίου γιατί κι αυτή έχει δανεικούς από την Τούμπα, αλλά και διότι ήταν εκείνη, που απέκλεισε (με μπόλικη διαιτητική εύνοια) ο ΠΑΟΚ, για να φτάσει ως την ημιτελική φάση, που θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, πως η σύγκριση, που κάνουμε, ανάμεσα στο Περιστέρι και τον «Πάνθηρα» δεν έχει να κάνει με τα αγωνιστικά δεδομένα. Γιατί οι «μπλε» των Δυτικών Προαστίων είναι από τις καλύτερους του εφετινού πρωταθλήματος και η ποιότητα, όσο και η ποσότητα τους, επιβεβαιώθηκαν και στο κυριακάτικο ισόπαλο ματς με τον «Έφηβο». Κατά γενική παραδοχή ο Ατρόμητος είναι ο μόνος ,που αναγκάζει τους τρεις διεκδικητές του τίτλου να τον παρακολουθούν, να τον υπολογίζουν, σε πολύ σοβαρό βαθμό.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ και ο Πανιώνιος είναι από τις πλέον υπολογίσιμες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου . Επιπρόσθετα με πιο σημαντική παράδοση, σε σχέση με τον φιναλίστ Ατρόμητο, πως έχει κατακτήσει δύο φορές το τρόπαιο.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ, ότι «Ο Πανιώνιος δεν είναι Ατρόμητος», με στηρίγματα τα ακόλουθα: 1) Άλλο να στερείσαι 3 βασικούς , όπως έχεις συμφωνήσει …με «τον δωρητή οργάνων» ΠΑΟΚ, στις μεταξύ σας συναντήσεις και άλλο μόνο ένα. Άρα δεν θα προκληθεί εκτεταμένη αποδιοργάνωση στην 11άδα του Μιχάλη Γρηγορίου 2) Με την αξία π.χ. του Αμρ Ουάρντα και τον ρόλο, που έχει μέσα στο παιχνίδι των «μπλε», ναι μεν δεν συγκρίνεται αυτή του Λάμπρου, αλλά η «κυανέρυθρη» ομάδα λειτουργεί πάνω στην βάση «σύνολο», 3) Η Νέα Σμύρνη είναι «πιο έδρα» από όσο το Περιστέρι, 4) Σχεδόν αποκλείεται το διοικητικό δίδυμο Δάρρα- Ζαμάνη να αιφνιδιαστεί όπως και όσο οι Σπανός- Αγγελόπουλος , από καθοριστικά διαιτητικά λάθη, όπως αυτό του Ξανθιώτη Κούλα Χασάν, στο οφσαϊντογκόλ του Πέλκα, στις αρχές της καθοριστικής (λόγω 2-0) πρώτης κυπελλικής συνάντησης , στην Τούμπα, 5) Οι «κυανέρυθροι» οπαδοί υπερέχουν σε όγκο από τους «μπλε» και 6) Ο Πανιώνιος είναι πιο συγκεντρωμένος, προς τον στόχο «Τελικός 12 Μαϊου, στο ΟΑΚΑ», από όσο ήταν ο Ατρόμητος. Του οποίου ο πετυχημένος Αυστριακός τεχνικός, Νταμίρ Κάναντι, συνεχίζει να πιστεύει σε πολλά, ως την ολοκλήρωση του πρωταθληματικού «μαραθώνιου».

ΘΕΩΡΙΑ ορισμένοι από τους πιο πάνω λόγους; ΄Ομως δεν μας επηρεάζουν, ώστε να μεταβάλουμε την επιγραφή «Ο Κυπελλο- Πανιώνιος δεν είναι Ατρόμητος». Γιατί έχουμε και προσωπική επαγγελματική εμπειρία από το πόσο «σκληρό μέταλλο» διαθέτει ο «Κυπελλικός Πανιώνιος», ο οποίος αναδείχθηκε τροπαιούχος με Αναστόπουλο , Ναλιτζή και τάλλα παιδιά, υποτάσσοντας ΑΕΚ και Παναθηναϊκό!

ΚΑΙ όταν γυρίζουμε τον χρόνο πίσω (…τότε δεν είχε καταργηθεί η θερινή ώρα) και φέρνουμε στα μάτια μας τους δύο νικηφόρους Τελικούς, από τα όσα έχουν αποτυπωθεί και δεν σβήνουν από «το ημερολόγιο» των εντυπώσεων μας, είναι και τα εξής: Στον 37 ο Τελικό (9-6- 79, στο Καραϊσκάκη), με διαιτητή τον Πειραιώτη Νίκο Λαγογιάννη, στο 3-1 κατά της ΑΕΚ, η αποθέωση του περίφημου δίδυμου , με τον προπονητή- «αρχιδάσκαλο» Πάνο Μάρκοβιτς και τον γενικό αρχηγό, Γιάννη Αναγνωστόπουλο- με το προσωνύμιο «θεός». Ο Θεός να τους έχει μαζί του * ΄Οσο από τον 56 ο Τελικό (29-4- 96), στο 1-0 με τον Παναθηναϊκό, με γκολ του Ναλιτζή (53΄), ότι ο Κρίστο Βαζέχα είχε αρνηθεί το μετάλλιο, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, γιατί ήταν θυμωμένος από την διαιτησία του Γιώργου Μποροβήλου. Δύο οι «κυανέρυθροι» ήρωες σ΄εκείνη την επιτυχία , ο σκόρερ και ο προπονητής Χρήστος Εμβολιάδης- «γέννημα» από «την κούνια» της περίφημης «Πλατείας»- φωλιάς των «Πάνθηρων» και κάθε αυθεντικού Πανιώνιου!

ΧΑΜΕΝΟΙ Τελικοί, για τον Πανιώνιο, στην 1-5- 52 , στη Λεωφόρο, με τον Ολυμπιακό 2-2 (2-0), με τον Τσολιά (34΄, 60΄) τα γκολ και συμπαίκτες του, οι Νεστορίδης, Πετζαρόπουλος, Σκορδίλης, Ζαρκάδης * Στις 6-7- 67 , στη Νέα Φιλαδέλφεια, 1-0 από τον Παναθηναϊκό, με γκολ του Χάρη Γραμμού (56΄) και λίγο πριν από τη λήξη ο Αχιλλέας Αθανασούλας να χάνει, στη βορεινή εστία του γηπέδου, απίστευτη ευκαιρία, για την ισοφάριση, όμοια μ΄ εκείνη του Βαγγέλη Μάντζιου, μπροστά στην εστία της Λάρισας (με προπονητή τον Γιώργο Δώνη) και ο Παναθηναϊκός να μη ισοφαρίζει και να χάνει το Κύπελλο( ευκαιρία-ταφόπλακα στην καριέρα του σέντερ φορ στην «πράσινη» ομάδα) * Στις 11-5- 89, στο ΟΑΚΑ, 3-1 από τον Παναθηναϊκό, το μοναδικό γκολ όχι ο Θωμάς Μαύρος, αλλά ο Μαυρίδης (8΄).

ΣΤΑ τωρινά επιστροφή με κάτι ακόμη: ΄Οτι ο Πανιώνιος θα διεκδικήσει την πρόκριση σε δύο συναντήσεις είναι στα υπέρ του. Αντί για το σε ένα αγώνα , για το μέσα ή έξω, ναι ή όχι.

ΟΠΩΣ το ίδιο ισχύει και για τη Λάρισα, απέναντι στην ΑΕΚ. Πεποίθηση μας, ότι το ζευγάρι του Τελικού θα βγει μέσα από τέσσερα «25άρια %» της ημιτελικής φάσης!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ