Ο Μαρτίνς διέλυσε τους στόπερ της Αϊντχόφεν

Ο Μαρτίνς διέλυσε τους στόπερ της Αϊντχόφεν

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την αμυντική γραμμή της Αϊντχόφεν, εστιάζοντας στην πίεση στους δύο στόπερ. Το πλάνο με το πρέσινγκ και τις κόντρες απέδωσε 100% για τους πειραιώτες

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα μεγάλο βήμα πρόκρισης στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ, μετά την τεράστια νίκη επί της Αϊντχόφεν στο Καραϊσκάκη με 4-2.

Ήταν μια απολαυστική βραδιά για την ομάδα του λιμανιού. Ένα ματς από αυτά που χαρακτηρίζονται «ροντέο» και μια «μάχη» την οποία κέρδισε με παλικαρίσια εμφάνιση ο πρωταθλητής Ελλάδος.

Ήταν επίσης μιαν ακόμα επιβεβαίωση των δυνατοτήτων που έχει ο Ολυμπιακός, καθώς απέναντι στους πειραιώτες βρέθηκε μια πολύ δυνατή αντίπαλος.

Το όνομα και η αξία της PSV προσδίδουν ακόμα μεγαλύτερη αξία στην τεράστια νίκη που πέτυχαν οι ερυθρόλευκοι στον Πειραιά και πλέον ο Ολυμπιακός έχει το «πάνω χέρι» στο ζευγάρι.

Η ελληνική ομάδα είναι πλέον το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αλλά είναι προφανές πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην ρεβάνς για να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος των ερυθρόλευκων.

Η χθεσινή βραδιά ήταν πολύ σημαντική για τον Ολυμπιακό και την ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Είναι μεγάλη υπόθεση για τους ερυθρόλευκους να πετυχαίνουν τέτοιες νίκες, να βάζουν τέσσερα γκολ σ’ έναν αντίπαλο όπως η PSV και ειδικά σε νοκ άουτ φάση.

Γιατί άλλο τα παιχνίδια στους ομίλους, άλλο τα νοκ άουτ. Είναι μεγάλη η διαφορά κι αυτό το αναγνωρίζουν όλοι.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε λοιπόν μιαν ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη που ενισχύει το πρεστίζ του συλλόγου στις διοργανώσεις της UEFA.

Κι αυτό στο οποίο πρέπει να σταθούμε έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποία αντιμετώπισαν τους Ολλανδούς οι ερυθρόλευκοι.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε λοιπόν αυτή την πολύ μεγάλη νίκη εκμεταλλευόμενος όλα τα κενά που είχαν οι φιλοξενούμενοι.

Πίεσε σε σωστά σημεία του παιχνιδιού, έπαιξε με τα «αδύνατα» σημεία της ολλανδικής ομάδας και κατάφερε να πετύχει τέσσερα γκολ.

Δεν είναι υπερβολή βεβαίως να τονίσουμε ότι θα μπορούσε να πετύχει δύο και τρία γκολ ακόμα γιατί είχε τις ευκαιρίες, με αποκορύφωμα την φάση του Καμαρά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Ο Ελ Αραμπί περίμενε την μπάλα μόνος μπροστά στην κενή εστία, αλλά δεν πήρε την πάσα. Εκεί θα μπορούσε να έχει πετύχει κι άλλο γκολ ο Ολυμπιακός, αλλά ο 24χρονος μέσος των πειραιωτών προτίμησε να τελειώσει την φάση.

Οι ερυθρόλευκοι χτύπησαν πολύ στην κόντρα και βάσισαν το επιθετικό τους παιχνίδι στην πίεση πάνω στα δύο στόπερ της ολλανδικής ομάδας.

Ήταν κάτι που είχε εντοπίσει ο Πέδρο Μαρτίνς αναλύοντας το προφίλ της Αϊντχόφεν και η πίεση στους δύο κεντρικούς μπακ των φιλοξενούμενων απέδωσε 100%.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός «έβγαλε το λάδι» στους δύο στόπερ των φιλοξενούμενων και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που ο προπονητής της ολλανδικής ομάδας αδύνατούσε να αποφύγει τις παγίδες των πρωταθλητών Ελλάδος.

Ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ από αυτή την πίεση, έβγαλε φάσεις κι έκανε τους Ολλανδούς να αισθάνονται ταραχή, κάθε φορά που οι ερυθρόλευκοι ανέβαζαν παίκτες κοντά στην περιοχή της PSV για να κλέψουν μπάλες.

Ήταν επίσης πολύ σημαντικό ότι οι πειραιώτες βρήκαν γήπεδο για να τρέξουν και να βγάλουν «φαρμακερές» αντεπιθέσεις, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο.

Θυμηθείτε την μεγάλη ευκαιρία του Λαλά στο πρώτο 45λεπτο, αλλά και τις καλές αντεπιθέσεις που έβγαλε η ομάδα του λιμανιού στο β΄μέρος.

Σε μια από αυτές, στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός πέτυχε το τέταρτο γκολ με σκόρερ τον Μασούρα και δεν χωρά αμφιβολία πως αυτό το γκολ είναι που μετράει πάνω απ’ όλα.

Έχασε την ευκαιρία στην Λεωφόρο αλλά τώρα έκανε την διαφορά κι αυτή είναι μια πολύ μεγάλη δικαίωση για τον διεθνή άσο.

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε δύο γκολ στο ματς και σίγουρα θα μπορούσε στάθηκε άτυχος στο 1-1, με την κόντρα στον Παπασταθόπουλο που ξεγέλασε τον Σα.

Έβγαλε όμως αντίδραση μεγάλης ομάδας και τις δύο φορές που ισοφαρίστηκε και το έκανε γιατί είχε πλάνο αλλά και τρόπο να το εφαρμόσει.

Η πρώτη «μάχη» τέλειωσε με θρίαμβο του Ολυμπιακού, αλλά υπάρχει μια ακόμα επί ολλανδικού εδάφους.

Ναι, ο Ολυμπιακός έχει τώρα τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους 16, αλλά τίποτε δεν έχει κριθεί. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην ρεβάνς για να προασπίσουν οι ερυθρόλευκοι το σκορ με το οποίο επικράτησαν στο Φάληρο και μπορούν να τα καταφέρουν.

Θα είναι φυσικά πολύτιμο ένα γκολ νωρίς στην έδρα της PSV κι αυτό το ξέρουν καλά στον Πειραιά. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Μαρτίνς ξέρει καλά πως χρειάζεται σοβαρότητα και συγκέντρωση για να πάρει ο Ολυμπιακός το «εισιτήριο» για την φάση των 16 του Γιουρόπα Λιγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ