Ολυμπιακός : Στην Ολλανδία θέλει επίθεση…

Ολυμπιακός : Στην Ολλανδία θέλει επίθεση…

Η Αϊντχόφεν είναι ομάδα που δεν μπορεί να μην επιτεθεί. Ο Ολυμπιακός οφείλει από τη μια να προφυλάξει τα νώτα του αλλά από την άλλη δεν πρέπει να παίξει άμυνα…

Πέντε χαμένοι βαθμοί σε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές για τον Ολυμπιακό είναι είδηση. Βλέπετε το κακό για τους ερυθρόλευκους είναι πως και φέτος το… πρόγραμμα τον έστειλε να παίζει δύο ντέρμπι ανάμεσα στα ευρωπαϊκά ματς. Το καλό βεβαίως για τους Πειραιώτες είναι πως φρόντισαν όταν έπρεπε να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις απόλυτης αφοσίωσης στα ματς με την Αϊντχόβεν αντέχοντας τους κραδασμούς απωλειών βαθμών, ακόμη και ήττας από τον «αιώνιο» αντίπαλο. Όλα αυτά στο «βωμό» της πρόκρισης. Γιατί το βράδυ της Πέμπτης αν όλα πάνε καλά και ο Ολυμπιακός έχει πετάξει έξω τους Ολλανδούς, οι πέντε χαμένοι βαθμοί στο πρωτάθλημα θα μοιάζουν με σταγόνα στον ωκεανό.

Ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ (και φέτος) και θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του συνεχίζοντας τα όνειρα για ακόμη πιο ψηλά στην Ευρώπη. Την ίδια ώρα στο πρωτάθλημα παραμένει σε μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Το +12 είναι μεγάλο και απόλυτα διαχειρίσιμο. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως κανείς από τους αντιπάλους του δεν άλλαξε την ατζέντα της κουβέντας μετά τους πέντε χαμένους βαθμούς του Ολυμπιακού. Η κουβέντα γίνεται για τη μάχη της Ευρώπης, όχι τον πρωταθλητή.

Το ζητούμενο βεβαίως για τον Ολυμπιακό είναι να πετύχει τον στόχο του στην Ολλανδία και μετά το 4-2 στο Καραϊσκάκη να ολοκληρώσει τη δουλειά. Όσοι νομίζουν ότι θα έχει εύκολη αποστολή είναι βαθιά νυχτωμένοι. Οι Ολλανδοί το βλέπουν σαν τελικό το ματς και θα παίξουν τα ρέστα τους. Είναι ομάδα που σκοράρει ακατάπαυστα ξέχωρα από τα μεγάλα κενά στην άμυνα της. Ο Ολυμπιακός σαφέστατα θα πρέπει να έχει ως πρώτο μέλημα τα μετόπισθεν. Εκεί που όμως «κάνει νερά» στα τελευταία παιχνίδια. Πολλά λάθη, δέχεται γκολ σε κάθε ματς και γενικότερα προβληματίζει η ανασταλτική λειτουργία. Είναι και ντεφορμέ και ο Σα. Καλό θα είναι στην Ολλανδία να αρχίσει να βρίσκει ξανά τον καλό του εαυτό.

Η Αϊντχόφεν είναι παλαβή ομάδα και αν της δώσεις χώρο μπορεί να σε σκοτώσει. Για αυτό πιστεύω πως στην Ολλανδία ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίξει επίθεση. Και να χτυπήσει στο αμυντικό τρανσίσιον των Ολλανδών που είναι τραγικό. Ναι, να διαφυλάξει όσο καλύτερα γίνεται τα μετόπισθεν αλλά να επιδιώξει να πάρει μπάλα, να πιέσει και να κυνηγήσει τα γκολ. Η επίθεση θα φέρει την πρόκριση στην Ολλανδία απέναντι σε μια τέτοια ομάδα όπως η Αιντχόφεν. Και αυτό είμαι σίγουρος πως το γνωρίζει πολύ καλύτερα από όλους μας ο Μαρτίνς, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Υ.Γ. Την Πέμπτη στο Αϊντχόφεν με την PSV σε ματς που κρίνει πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Την Δευτέρα στον Βόλο για το πρωτάθλημα. Και την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη για το Κύπελλο. No comments.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ