Μόνο για το Μάνταλο έκαναν έτσι!

Μόνο για το Μάνταλο έκαναν έτσι!

Σχεδόν ποτέ άλλοτε ολόκληρος ο οργανισμός μιας ομάδας δεν έχει δώσει τόση έμφαση στην προτεραιότητα για την ψυχολογική στήριξη ενός «θύματος της αστοχίας», όπως ο Σέρχιο Αραούχο!

Ένα από τα πιο παράξενα, που σταχυολογήθηκαν από τα πεπραγμένα της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας ήταν ο αριθμός των ευκαιριών, για γκολ, που έχασε ο Σέρχιο Αραούχο.

ΝΑ επαναλάβουμε, πως αποκορύφωμα της πρωτοφανούς αστοχίας του Αργεντινού ήταν η περίπτωση του 13ου λεπτού. Όπου το «κατά 99% γκολ», από το σουτ του Μασούντ και το «τσαφ» του Τριανταφυλλόπουλου, εξουδετερώθηκε από το «1% όχι», με τη μπάλα να μη καταλήγει στα δίκτυα του Αθανασιάδη.

Η «ΑΠΟΤΡΟΠΗ» του σχεδόν «βέβαιου γκολ» προήλθε, γιατί ο «Ενωσίτης» επιθετικός θέλησε «να σκοτώσει τη μπάλα», μια ανάσα προς της ανυπεράσπιστης εστίας . Οπότε εκείνη «τον τιμώρησε», αλλάζοντας πορεία και αντί για τα δίχτυα «πήγε» στο υπογάστριο του οριζόντιου δοκαριού ,κτύπησε εκεί κι έφυγε έξω, προς την περιοχή των Αρκάδων…

ΤΟ ΣΟΚ, τόσο του Αραούχο, όσο και όλων των άλλων, που ήταν στο ΟΑΚΑ, υπήρξε τέτοιο, ώστε αυτό φαίνεται και από ό,τι έχει ακολουθήσει. Το οποίο κι αυτό είναι πρωτοφανές, γιατί σχεδόν ποτέ άλλοτε ολόκληρος ο οργανισμός μιας ομάδας δεν έχει δώσει τόση έμφαση στην προτεραιότητα για την ψυχολογική στήριξη ενός «θύματος της αστοχίας»!

ΜΕ ΤΗ λήξη του αγώνα ΑΕΚ- Αστέρα Τρίπολης 1-0 ακόμη και ο «Μ.V.P.» Νίκλας Χουλτ, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα, βασικό θέμα στις δηλώσεις του είχε την αστοχία και ατυχία (από τα δύο «δοκάρια») του συμπαίκτη του. Αντί να δώσει πρωτεύουσα σημασία στο νέο περιβάλλον του και στην εναρκτήρια ιδιαίτερη, προσωπική, διάκριση του. «Δεν πειράζει, ο Σέρτζιο ό,τι έχασε σήμερα θα το κατακτήσει στην συνέχεια», είπε ο Σουηδός μπακ.

ΣΤΗΝ διάρκεια του αγώνα και όπως υπογραμμίσαμε στο κείμενο μας, στο «to10.gr», την Κυριακή βράδυ, οι «Ενωσίτες» οπαδοί-θεατές, που ήταν στο ΟΑΚΑ, δημιούργησαν εντυπωσιακό προηγούμενο. Συγκεκριμένα με το να κάνουν πρώτο μέλημα τους την ψυχολογική στήριξη στο ίνδαλμα τους και μετά να σκεφτούν για το απόλυτα αναγκαίο νικηφόρο αποτέλεσμα.

ΞΗΜΕΡΩΣΕ Δευτέρα. Ήλθε και η Τρίτη. Ως την Πέμπτη αργά το βράδυ, που η ΑΕΚ θα δίνει την ευρωπαϊκή μονομαχία με τη Ντιναμό, οι «κιτρινόμαυροι» θα συνεχίσουν «τον αγώνα τους» για να αναστηλώσουν το ηθικό του Αργεντινού. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Μανόλο Χιμένεθ, κατά σειρά, «έπεσαν πάνω» στον παίκτη, για να τον κάνουν να πιστέψει, ότι: «Η απόδοση σου ήταν όχι απλά θετική, αλλά συγκλονιστική. Ας μη συνοδεύτηκε γκολ, αφού δεν έφταιγες εσύ, πλήρωσες τα καπρίτσια της μπάλας. Συνεχίζουμε…»!

ΑΥΤΟ, το «συνεχίζουμε», είναι, που ενδιαφέρει τους υπεύθυνους της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΚ. Γιατί η συνέχεια έχει από Ντινάμο , ως Ξάνθη αυτή την Κυριακή, από διπλή κυπελλική σύγκρουση με τη Λάρισα, ως τις εννέα, συνολικά, αναμετρήσεις, από τις οποίες θα υπάρξει η απάντηση για το νικητή του πρωταθληματικού τίτλου.

Η ΤΟΣΗ εκτίμηση,προσήλωση και πρεμούρα των «Ενωσιτών», για «να ξεχάσει» ο Αραούχο το πώς δεν αξιοποίησε ούτε μία, από τις πέντε-έξι μεγάλες ευκαιρίες, που του παρουσιάστηκαν στον αγώνα με τον Αστέρα, είναι οι αποδείξεις για το πόσο απαραίτητο τον θεωρούν. Το πόσο πιστεύουν, ότι αυτός, μαζί με τους Λιβάγια και Χριστοδουλόπουλο είναι οι επιθετικοί, που μπορούν να κάνουν… «κρανίου τόπο» την εστία των Ουκρανών!

ΤΟΣΟ ενδιαφέρον για ένα παίκτη τους, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν δείξει μόνο για τον Πέτρο Μάνταλο! Εννοείται για διαφορετικές αιτίες. Και μακάρι ο αρχηγός της ομάδας τους να είχε το ίδιο πρόβλημα, με αυτό, που ταλάνισε – ίσως να ταλανίζει ακόμη, τον Αργεντινό, από την περασμένη Κυριακή. Να μη είχε τραυματιστεί ο Έλληνας, ο κατά γενική κορυφαίος, γενικά, «κιτρινόμαυρος» άσος και η ομάδα του ας είχε
ηττηθεί σ΄εκείνο το ματς.

ΤΟ ΗΘΙΚΟ είναι ζυμάρι, που πλάθεται. Προκειμένου για την περίπτωση του Αραούχο υπάρχουν τα κατάλληλα «επιτήδεια χέρια» στην «Ένωση», που ήδη έχουν σε πλήρη εξέλιξη την προσπάθεια, με την αισιοδοξία, πως
θα πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΙΚΤΗΣ, από την πλευρά του, λογικά θα έχει αναγνωρίσει, πως όσο του συμπαραστέκεται σύσσωμη η ΑΕΚ, αν ήταν στην Λας Πάλμας το πολύ να του είχαν προσφέρει ένα φιλικό «κτύπημα στον ώμο» κι ένα, μέσα από τα δόντια, «δεν πειράζει».

ΛΟΓΙΚΑ η ΑΕΚ, από τους οπαδούς της ως τους συμπαίκτες του, από τους τεχνικούς, ως τους διοικητικούς και την ηγεσία, θα έχουν συγκινήσει τον ποδοσφαιριστή και τα μέλη της οικογένειας του. Μάλλον θα έχουν κατασταλάξει στο πίσω μέρος του κεφαλιού του την απόφαση, στο ενδεχόμενο δίλημμα του «Μένω στην Αθήνα ή επιστρέφω στα Κανάρια Νησιά;» !

Υ.Γ.: Ο Αραούχο, που θα βρει αλλού ένα ολόκληρο φίλαθλο λαό να τον τιμάει και «προσκυνάει» σαν βασιλιά; Έχασε τόσα γκολ, σε ένα αγώνα, αλλά κέρδισε την αποθέωση, όπου όμοια της ή και παραπλήσια ούτε στη Λας Πάλμας, ούτε στην πατρίδα του θα γνώριζε ποτέ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ