Στα ντέρμπι… ουραγών παίζουν πολύ καλύτερα!

Στα ντέρμπι… ουραγών παίζουν πολύ καλύτερα!

Ο αναγνώστης αυτού του κειμένου ας θυμηθεί τι μπάλα είδε από τον Αρη στη νίκη του επί του Ατρομήτου και τι μπάλα (δεν) είδε στο αθηναϊκό ντέρμπι μπορεί κι ας κάνει την σύγκριση…

Nα τα ξεκαθαρίσουμε: Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας δεν παίχτηκε μπάλα της προκοπής. Μπάλα που να αντιπροσωπεύει ομάδες που, τέλος πάντων, βρίσκονται ψηλά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος. Τέτοια αγωνιστική φτώχεια λίγοι την περίμεναν στο Αθηναϊκό ντέρμπι.

Η μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση αυτή βαρύνει την ΑΕΚ. Από αυτήν εκπορεύονταν οι όποιες απαιτήσεις για να δούμε κάτι καλό. Το ξέραμε ότι ο Μπόλονι θα επιχειρούσε να κλέψει το παιχνίδι δεδομένης ότι μόνο της δυναμικότητας των πράσινων αλλά και της εκτίμησης που έχει ο συγκεκριμένος προπονητής για την δυναμικότητα της ομάδας του.

Τι ξέραμε και τι έκανε ο Μπόλονι. Κράτησε την ομάδα του πίσω και προσπάθησε να οδηγήσει τους παίκτες στης ΑΕΚ να επιτεθούν από τα άκρα. Ηξερε ότι από τον άξονα ο Μάνταλος έχοντας μπροστά του τον Ανσαριφάρντ θα μπορούσε να δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Κάπως έτσι εγκλώβισε τους κιτρινόμαυρους για ένα ολόκληρο ημίχρονο, το πρώτο. Στη διάρκειά του η ΑΕΚ είχε την μπάλα στην κατοχή της αλλά να την φέρει με αξιώσεις στην μεγάλη περιοχή του Διούδη δεν τα κατάφερνε. Μια ανούσια και ανιαρή κυκλοφορία μακριά από εκεί που μπορούν να δημιουργηθούν ουσιαστικές απειλές

Ο Μπόλονι να κλέψει το ματς ήθελε και ήταν φανερό πως δεν θα του κακόπεφτε η ισοπαλία. Ο Χιμένεθ ήταν αυτός που καιγόταν να νικήσει. Να ξεπλύνει η Ενωση την ήττα της από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και να εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη.

Αν όμως ο αναγνώστης αυτού του κειμένου θυμηθεί τι μπάλα είδε από τον Αρη στη νίκη του επί του Ατρομήτου και τι μπάλα (δεν) είδε στο αθηναϊκό ντέρμπι μπορεί να κάνει συγκρίσεις και να βγάλει συμπεράσματα.

Κι εδώ που τα λέμε και τα γράφουμε είναι ο Μπόλονι που θα μπορούσε να γίνει πιο απαιτητικός στο παιχνίδι βάζοντας νωρίτερα στο ματς τους Χατζηγιοβάνη, Βιγιαφάνες και Μακέντα. Η ΑΕΚ τι να έκανε δηλαδή; Να άλλαζε τον Ολιβέιρα με τον Ανσαριφάρντ και μέχρι εκεί. Υπό την έννοια αυτή, έχουν μια πίκρα οι οπαδοί του τριφυλλιού πως θα μπορούσαν να είναι πιο απαιτητικοί στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Κοντολογίς, δικαίως δεν επιβραβεύτηκε κανείς με τους τρεις πόντους της νίκης. Δικαίως επίσης και οι δυο ομάδες βρίσκονται πίσω από τον Αρη. Δικαίως θα πρέπει να τους απασχολεί όχι μόνο πως θα φτάσουν τον Αρη αλλά και το πως δεν θα τους πιάσει ο Αστέρας που στην παρούσα φάση παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο και από τις δυο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ