Η επιστροφή του ρομαντισμού…

Η επιστροφή του ρομαντισμού…

Ο Μάριο Χεζόνια είναι ένας ασύλληπτα καλός παίκτης για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αλλά πάνω απ' όλα είναι εκείνος που φέρνει στον κόσμο μνήμες μια άλλης, πιο ρομαντικής και σίγουρα πιο επιτυχημένης εποχής.

Θα είχε ενδιαφέρον να υπήρχαν μετρήσεις στα συνδρομητικά κανάλια. Θα βλέπαμε πόσος κόσμος έκατσε να δει χθες το βράδυ ένα ματς βαθμολογικά αδιάφορο για την Ευρωλίγκα. Είμαι σίγουρος πως το συγκεκριμένο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα θα έκανε υψηλότερα νούμερα ακόμα και από το πρόσφατο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ. Αρκούσε μονάχα η παρουσία του Μάριο Χεζόνια για να στείλει τους φίλους του Παναθηναϊκού μπροστά στις οθόνες. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν το ΟΑΚΑ είχε κόσμο…

Ο Κροάτης είναι ένας υπέροχος παίκτης και το έδειξε με το καλημέρα. Πέτυχε 21 πόντους στο… περπατητό. Με δύο προπονήσεις και δίχως να έχει συνηθίσει καλά – καλά τα συστήματα του προπονητή. Ήταν στιγμές που έπαιζε μόνος εναντίον όλων, σε ένα παιχνίδι που έτσι κι αλλιώς ο Παναθηναϊκός δεν το πήγε άσχημα, αν αναλογιστούμε και τις απουσίες που είχε.

Έβαλε 21 με την αντίπαλη άμυνα προσαρμοσμένη κυρίως πάνω σε εκείνον. Όταν θα μπει και ο Νέντοβιτς και θα παίζουν οι δυο τους, θα υπάρξουν βραδιές εφιαλτικές για τους αντιπάλους. Κι αν ο Μπρέι είναι αυτός που μας έδειξε στο ντεμπούτο του με τον Άρη; Στην Ελλάδα θα έρθει το νταμπλ περπατώντας.

Ο Χεζόνια, όμως, εκτός από το ότι είναι ένας παίκτης άλλου επιπέδου, έφερε μαζί του κάτι πολύ πιο σημαντικό. Τον ρομαντισμό που τόσο λείπει από τον αθλητισμό στις μέρες μας. Η τρέλα του Κροάτη, η αληθινή αγάπη που δείχνει προς τον σύλλογο και που έδειχνε από τότε που κανείς δεν πίστευε πως κάποια μέρα θα έρθει στα μέρη μας, δεν είναι μετρήσιμη.

Το να πουλήσεις οπαδιλίκι είναι πολύ εύκολο, το έχουν κάνει πολλοί. Και θα το κάνουν άλλοι τόσοι. Το να λες κάτι και αυτό να βγαίνει μέσα από την καρδιά σου, είναι σπάνιο. Μην έχετε αμφιβολία πως ο Super Mario το καλοκαίρι θα κάνει τα πάντα για να συνεχίσει να φοράει την πράσινη φανέλα. Το είπε και χθες και το εννοούσε.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκει στο πρόσωπο του Χεζόνια τον παίκτη που του έλειπε σε κάθε τομέα. Στον αγωνιστικό θα τον ανεβάσει επίπεδο και αν η επόμενη σεζόν βρει τον Κροάτη μαζί με τον Νέντοβιτς και έναν γκαρντ από το πάνω ράφι, θα φύγουν τα διαρκείας του ΟΑΚΑ πριν προλάβει ο Χαρδαλιάς να ανακοινώσει την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα.

Στο επικοινωνιακό είναι η κίνηση που του… έφτιαξε όλη τη χρονιά: όταν αυτή θα τελειώσει, κανείς δε θα θυμάται τα προβλήματα στην Ευρωλίγκα, τη θέση που τερμάτισε, τη δυσκολία που αντιμετώπισε ένα τεράστιο brand σαν του Παναθηναϊκού. Όλοι θα θυμούνται τη σεζόν 2020-21 σαν εκείνη που ήρθε ο Χεζόνια.

Και τέλος, στον ψυχολογικό τομέα, ο Κροάτης αποτελεί το… αποκούμπι που έψαχναν χρόνια οι οπαδοί. Έναν πραγματικό σούπερ σταρ, σαν εκείνους συνήθιζαν να προσγειώνονται στο ΟΑΚΑ τον καιρό που ο Παύλος και ο Θανάσης έκαναν… πλάκα σε όλη την μπασκετική Ευρώπη και κατάπιναν το ένα ευρωπαϊκό μετά το άλλο.

Ο Super Mario δεν είναι πλέον ένα… μακρινό και άπιαστο όνειρο για τον Παναθηναϊκό. Τον είδαμε χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ. Ή για να ακριβολογούμε, τον… θαυμάσαμε. Κι έπεται συνέχεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ