Είναι ηθοποιοί που παριστάνουν τους μπασκετμπολίστες

Είναι ηθοποιοί που παριστάνουν τους μπασκετμπολίστες

Πείτε την αλήθεια, έχουν σταματήσει να αγωνίζονται μπασκετμπολίστες κι έχετε προσλάβει κομπάρσους για να φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Υποχρέωση στη νίκη δεν έχει κανείς. Υποχρέωση να ιδρώσουν τη φανέλα, να παλέψουν για κάθε μπάλα, να κυνηγήσουν κάθε ριμπάουντ, να παίξουν άμυνα, έχουν όλοι όσοι φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού. Κι αν οι συγκεκριμένοι (όχι όλοι) που έπαιξαν (με τα νεύρα μας) κόντρα στην Μπασκόνια, πληρώνονται ως μπασκετμπολίστες, πρέπει να βρούμε το… λάθος.

Προφανώς πρόκειται για ηθοποιούς, οι οποίοι υποδύονται έναν ρόλο. Κι εντάξει, εμείς λίγα καταλαβαίνουμε από μπάσκετ, έχουμε όμως αίσθηση για το αν αυτό που παρακολουθούμε είναι υποφερτό, ή αποκρουστικό. Κόουτς Μπαρτζώκα, δεν βλέπεις ότι δεν έχουν καν τη διάθεση να κυνηγήσουν το επόμενο συμβόλαιό τους; Γιατί τους αφήνεις τόση ώρα πάνω στο παρκέ;

Ο Χάρισον έπαιξε 26.18’’, δίχως να αιτιολογήσει την παρουσία του στην πεντάδα, τη στιγμή που ο Νικολαΐδης (λογικά τρακαρισμένος, αλλού πατούσε κι αλλού βρίσκονταν) έμεινε μόλις 2. 12’’ μέσα στο παιχνίδι. Θα πάρει μόρια για τα ΤΕΦΑΑ; Γιατί να μην παίξει παραπάνω το παιδί, τι χειρότερο θα συνέβαινε;

Ο Βεζένκοφ, μακράν ο καλύτερος παίκτης φέτος στον Ολυμπιακό, έμεινε 29.17’’ στο παρκέ, σε ματς που ήταν κακός κι ο Κουφός, που λογικά θέλεις (και θέλουμε) να δούμε αν μπορεί να σταθεί μόλις 11.35’’. Ο ΜακΚίσικ σε πολύ κακή βραδιά έμεινε 27.14’’ στο ματς κι ο καλύτερος Έλις της φετινής περιόδου 18.06’’. Να μην συζητήσουμε για τον Λαρεντζάκη (πάλεψε ο δύσμοιρος τα 6.11 που μπήκε στο παιχνίδι) και τον Χαραλαμπόπουλο, οι οποίοι επιστρατεύτηκαν στο τέλος.

Ας μην το κουράσουμε. Βάλε όποιον θέλεις, χάσε απ’ όλους, αλλά διάολε πάλεψε. Κι όποιος δεν το κάνει βγάλτον έξω. Παίξε με τέσσερις, αν οι υπόλοιποι βαριούνται κι εντέλει κόψε συμβόλαια, άστους στην εξέδρα και πάρε παιδιά από την Αναπτυξιακή, χειρότερα δεν μπορεί να παίξουν.

Μοναδικό ενδιαφέρον σ’ αυτόν τον θίασο, που εμφανίστηκε να παίξει με την Μπασκόνια, ήταν ο Κώστας Κουφός. Έδειξε καλά στοιχεία, δεδομένης της πολύμηνης αποχής του. Φορτώθηκε νωρίς με δύο φάουλ, όμως για πρώτη φορά φέτος ο Ολυμπιακός είχε κανονικό ψηλό, που ζητούσε μπάλα, που έπαιζε στο «ζωγραφιστό», που τρόμαζε τους αντιπάλους, που (κυρίως) έκανε σκριν στον Σλούκα. Σε κακή βραδιά ο Έλληνας πόιντ γκαρντ, βρήκε επιτέλους χώρο να σουτάρει, δίχως να είναι ο αντίπαλος κρεμασμένος πάνω του, όταν έπαιζε σε επιθετικές καταστάσεις δύο εναντίον δύο, με τον Κουφό παρέα.

Ότι ο Έλις έκανε το καλύτερο παιχνίδι του (με απόσταση από το δεύτερο) τη βραδιά που ο Ολυμπιακός έπαιξε με κανονικό σέντερ, μπορεί να είναι και… σύμπτωση. Μπορεί και όχι. Αυτό που δεν είναι σύμπτωση είναι πως οι περιφερειακοί δεν έβλεπαν τον Κουφό, ακόμα κι όταν ήταν μόνος, καθώς δεν έχουν μάθει έναν χρόνο να κοιτάζουν στη ρακέτα. Έχουν… ξεχάσει όσα ήξεραν, μαζί τους κι εμείς.

Αντί επιλόγου: Στο πρώτο δεκάλεπτο, η πεντάδα με «3άρι» τον Βεζένκοφ, «4» τον εξαιρετικό Ζαν-Σαρλ και «5» τον Κουφό, ήταν εξαιρετική. Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ξανά στο υπόλοιπο διάστημα;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ