Ολυμπιακός : Το «κακό μάτι» και ο «τα κάνει όλα και συμφέρει»…

Ολυμπιακός : Το «κακό μάτι» και ο «τα κάνει όλα και συμφέρει»…

Ο Γιαν Εμβιλά έδειξε πόσο αξιόπιστος είναι ακόμη και ως στόπερ. Καλό όμως είναι να μην τον ξαναδούμε σε αυτή την θέση…

Έχει πέσει πολύ «μάτι» πάνω σε αυτή την ομάδα. Γλωσσοφαγιά… Είναι το μόνο που μπορούν να κάνουν πλέον για να τον «πλήξουν». Όσοι είστε (είμαστε) προληπτικοί το πιστεύετε αυτό φαντάζομαι. Οι υπόλοιποι δεν μας απασχολείτε.

Η ουσία είναι, για να το σοβαρέψω λιγάκι, πως από την στιγμή που ο Σισέ έφυγε δανεικός από τον Ολυμπιακό έχουν συμβεί τα πάντα στα στόπερ της ομάδα. Μιλάμε για απίστευτη γκίνια. Τέσσερις στόπερ είχε και πριν ο Ολυμπιακός, τέσσερις και τώρα. Ελάχιστες φορές τόσο καιρό είχε χρειαστεί να κάνει αλχημείες ο Μαρτίνς. Τώρα όμως μέσα σε ένα μήνα και κάτι έχουν συμβεί τα πάντα!

Αποκορύφωμα η αποχώρηση του Μπα από το ματς με την Λαμία που μας κοψοχόλιασε αλλά πιστεύω πως δεν θα υπάρχει θέμα για το ματς με την Άρσεναλ. Λογικό είναι ο Μαρτίνς να «σκιάχτηκε» βλέποντας τον κάτω. Με την Λαμία έπαιζε, το σκορ ήταν ήδη 2-0 άρα λογικά και προληπτικά δεν ρίσκαρε. Όταν είδε φαντάζομαι τον «Παπα» να πέφτει κάτω και να πονάει στον ώμο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου φαντάζομαι πως θα άρχισε τα… ξόρκια και τα ξεματιάσματα.

Για καλού κακού πάντως ας ρίξουν κάνα ξεμάτιασμα στο Ρέντη. Το καλό είναι πως η απώλεια του Μπα όπως όλα δείχνουν ήταν απλά για αυτό το ματς, απλά για να προφυλαχθεί.

Με τον Γιαν Εμβιλά να μας δείχνει πόσο σπουδαίος παίκτης είναι παίζοντας εξαιρετικά και ως στόπερ. Ήταν στο μυαλό του Μαρτίνς για λύση ανάγκης καθώς Σεμέδο και Παπαδόπουλος είναι τραυματισμένοι ενώ κάποια στιγμή ίσως χρειαζόταν να δώσει ανάσες στους Μπα και Σωκράτη που έχουν απομείνει. Τελικά προέκυψε τώρα, σε ματς που μπορεί εύκολα να γυρίσει πίσω και να παίξει στόπερ ο Εμβιλά. Ο Γάλλος που τα κάνει όλα και συμφέρει! Από «μηχανάκι» στον άξονα και κορυφαίο 6αρι, σε σκορερ και τώρα και στόπερ!

Καλό πάντως είναι να μην τον ξαναδούμε ως στόπερ. Όχι γιατί δεν είναι καλός, αντίθετα, αλλά γιατί αν ξαναπαίξει κάτι δεν θα πηγαίνει καλά με τις απουσίες στα στόπερ.

Και όσον αφορά την Άρσεναλ που μας απασχολεί πλέον η παρουσία του Εμβιλά στον άξονα, στο 4-3-3 που θεωρώ πως θέλει να εφαρμόσει ο Μαρτίνς είναι απαραίτητη.

Τέλος, όσο για το ματσάκι με την Λαμία ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε όπως έπρεπε. Καθάρισε με τρια γκολ στο μισάωρο και πλέον σκέφτεται τους Άγγλους. Και το «ξεμάτιασμα» θα έλεγα εγώ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ