Ολυμπιακός – Αρσεναλ : Ο Γερμανός έκρινε το ματς με την απόφαση – ντροπή

Ολυμπιακός – Αρσεναλ : Ο Γερμανός έκρινε το ματς με την απόφαση – ντροπή

Ο Ζίμπερτ έκανε μεγάλο λάθος καθώς δεν έδωσε το φάουλ πάνω στον Εμβιλά στην φάση του δεύτερου γκολ της Άρσεναλ αδικώντας τον Ολυμπιακό

Όλα πήγαν στραβά κι ανάποδα για τον Ολυμπιακό στο ματς με την Άρσεναλ καθώς οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 3-1 από τους λονδρέζους στο Καραϊσκάκη.

Αυτό όμως που πρέπει να επισημανθεί και σίγουρα επηρέασε σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα του αγώνα, είναι η απόφαση του Γερμανού διαιτητή, Ντάνιελ Ζίμπερτ να μετρήσει το δεύτερο γκολ της Άρσεναλ.

Ήταν μια φάση που ο Γερμανός διαιτητής έπρεπε να έχει σφυρίξει την παράβαση του Γκάμπριελ στην μονομαχία με τον Εμβιλά.

Το φάουλ ήταν αναμφισβήτητο και είναι ν’ απορεί κάποιος που ο Ζίμπερτ δεν καταλόγισε την παράβαση.

Είναι επίσης απίστευτο το ότι δεν υπήρξε παρέμβαση από το VAR, όταν το ριπλέι δείχνει τον παίκτη της Άρσεναλ να κατεβάζει τον Εμβιλά με το χέρι.

Όταν ο διαιτητής μετράει τέτοιο γκολ στο 79’ κι ενώ το σκορ εκείνη την στιγμή είναι 1-1, τότε όλα γυρίζουν ανάποδα και σίγουρα δεν ήταν εύκολο για τον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά.

Οι ερυθρόλευκοι πάλεψαν με την Άρσεναλ, πάλεψαν με τα προβλήματα τραυματισμών και στο τέλος είχαν να παλέψουν και με τον Ζίμπερτ και τις αποφάσεις του. Ήταν μια αποφάση – ντροπή και αδιανόητη.

Ο Ολυμπιακός είχε απέναντι του έναν διαιτητή ο οποίος αρνούνταν πεισματικά να δώσει φάουλ υπέρ των ερυθρόλευκων σε όλο το ματς, αλλά δεν είχε κανένα θέμα να σφυρίζει συνεχώς υπέρ της αγγλικής ομάδας.

Αν είχε μείνει το 1-1 όλα θα ήταν διαφορετικά στην ρεβάνς στο Λονδίνο, αλλά αυτή η απόφαση του Γερμανού στο δεύτερο γκολ των «κανονιέρηδων», έφερε σε πολύ δύσκολη θέση την ελληνική ομάδα.

Το σίγουρο πάντως είναι πως με τέτοιες αποφάσεις σε ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν μπορείς να πετύχεις τον στόχο σου, ειδικά όταν απέναντι σου βρίσκεται ένας μεγάλος αντίπαλος όπως είναι η Άρσεναλ.

Είναι ντροπή να γίνονται τέτοιες φάσεις και να μην πηγαίνει ο διαιτητής να δει στο VAR τι έχει γίνει. Όταν βλέπει παίκτη πεσμένο στο έδαφος μετά από χτύπημα στο κεφάλι και μια ομάδα να διαμαρτύρεται έντονα, πρέπει να πάει στο VAR για να δει την φάση.

Τελεία και παύλα.

Το VAR μπήκε στο ποδόσφαιρο για να μην υπάρχει αλλοίωση στα αποτελέσματα των παιχνιδιών. Για ν’ αποφεύγονται τα λάθη. Κι όμως ο Γερμανός διαιτητής έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος σε μια φάση που έγινε μπροστά του και σίγουρα δεν ήταν δύσκολη.

Κι αυτή η απόφαση έκρινε την αναμέτρηση υπέρ των λονδρέζων, φέρνοντας τον Ολυμπιακό σε εξαιρετικά δύσκολη θέση μετά την ήττα με 3-1. Το πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα με το σκορ στο 1-1 μπορούν να το καταλάβουν όλοι.

Αρκεί να θυμηθούν τι είχε γίνει πέρυσι στο Emirates, όταν οι πειραιώτες είχαν αποκλείσει την Άρσεναλ με τη νίκη στην παράταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ