Ολυμπιακός : Μια φορά ρε γαμώτο…

Ολυμπιακός : Μια φορά ρε γαμώτο…

Να παίξει ο Ολυμπιακός τόσο κρίσιμο παιχνίδι κομπλέ...

Έχω αφήσει να περάσει σημαντικό χρονικό διάστημα για να γράψω μπλογκ. Το βράδυ πέρασε, το ίδιο συνέβη και με το πρωί, αλλά η πίκρα στο στόμα παραμένει. Δεν ήταν ποτέ για 3-1 το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ. ΠΟΤΕ.

Κι όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς στράβωσε και μάλιστα σε σημείο που δεν το περίμενε κανείς. Ο Ολυμπιακός του δευτέρου ημιχρόνου απέδειξε γιατί πιστεύαμε όλοι μας στην πρόκριση. Ισοφάρισε και έχασε μοναδική ευκαιρία για να γυρίσει το ματς. Αν ο Ελ Αραμπί έβρισκε και πάλι δίχτυα, τότε όλα θα ήταν διαφορετικά.

Με τα αν δεν γράφεις ιστορία. Δυστυχώς αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Ο Γερμανός ρέφερι μαζί με τον βαρίστα μέτρησαν το 1-2 των Άγγλων. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι φάουλ. Το ίδιο λογικά θα πιστεύετε και εσείς, αλλά οι Πειραιώτες πήγαν στη σέντρα. Εκεί άδειασαν. Δεν είχαν κουράγιο για νέα ανατροπή και ήρθε και το τρίτο γκολ, για να καθαρίσει (;) η υπόθεση πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός έχει να ανέβει ένα βουνό στην Αγγλία. Και πέρυσι είχε, αλλά φέτος το ύψωμα είναι μεγαλύτερο και συν τοις άλλοις, τα προβλήματα και η γκαντεμιά δεν λένε να τον αφήσουν σε ησυχία. Πώς στο διάολο γίνεται, πριν από τα πιο σημαντικά ματς της σεζόν να γεμίζει το ιατρικό δελτίο δεν μπορώ να το καταλάβω.

Πέρυσι πριν τον επαναληπτικό με την Γουλβς, έμεινε εκτός ο Σα. Φέτος, πριν την μάχη με τους «κανονιέρηδες» ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είχε στην διάθεσή του τα τρία από τα τέσσερα στόπερ του ρόστερ! Μιλάμε για απίστευτα πράγματα…

Είμαι της άποψης, ότι όταν αναγκάζεσαι να αλλάξεις σε βασικό παίκτη θέση για να καλύψεις ένα κενό, τότε χάνεις δύο ποδοσφαιριστές. Και τον κεντρικό αμυντικό, αλλά και τον βασικό σου χαφ. Ο Εμβιλά είναι παικτάρα από τις λίγες και η απουσία του στη μεσαία γραμμή φάνηκε. Με τον Γάλλο στον άξονα, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πιέσει περισσότερο και να μην φοβάται ότι οι Άγγλοι θα βρουν… χωράφι στην κόντρα.

Ο Ολυμπιακός τρεις φορές πίεσε ψηλά τους Άγγλους και είχε το γκολ του Ελ Αραμπί και τις ευκαιρίες των Μπορύμα και Μασούρα. Θα μπορούσε να είχε πιέσει περισσότερες φορές, αλλά χωρίς τον Εμβιλά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να συμβεί.

Εκτός από τις τεράστιες αναποδιές, υπάρχει και ντεφορμάρισμα βασικών γραναζιών της ομάδας. Ο Σα βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Δεν είναι ο τερματοφύλακας που όλοι θαυμάζαμε το προηγούμενο διάστημα. Δεν πατά γερά στα πόδια του και στο πρώτο γκολ (το οποίο κάθισα να το δω αρκετές φορές) φέρει ευθύνη. Ναι μεν άλλαξε πορεία η μπάλα (από τα φάλτσα που έβαλε ο Νορβηγός), αλλά ο κανονικός ο Σα, θα το έβγαζε για πλάκα.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κρεμάσουμε τον Σα στα μανταλάκια. Είναι περιουσιακό στοιχείο της ομάδας, είναι ικανότατος τερματοφύλακας και το λογικό θα είναι να καθίσει λίγο στον πάγκο, για να καθαρίσει το μυαλό του. Να βρει και πάλι τον εαυτό του.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Βαλμπουενά. Ο Γάλλος μετά τον τραυματισμό του δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Είδαμε την Πέμπτη το βράδυ να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του αγώνα. Και από τον Ματιέ, με την τεράστια ποιότητα που διαθέτει, περιμένεις σε αυτά τα παιχνίδια να κάνει το κάτι παραπάνω.

Αυτό που πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω είναι κάποιους φίλους της ομάδας που τα έχουν με τον Μαρτίνς. Δεν λέω ότι δεν σέβομαι την άποψή τους, αλλά το να φτάνουν κάποιοι στο σημείο να τον λένε στην καλύτερη των περιπτώσεων μέτριο τεχνικό, με ξεπερνά! Μετά το ματς στην εκπομπή επικοινωνίας, δεν το κρύβω ότι στην αρχή εξοργίστηκα. Γιατί άλλο να πει κάποιος λάθος σε μια αλλαγή (όπως στην περίπτωση του Ελ Αραμπί, που δεν κατάλαβα ποτέ γιατί βγήκε…) και άλλο ότι είναι μυρωδικό πολυτελείας. Έλεος.

Ο Πορτογάλος είναι εξαιρετικός προπονητής και το έχει αποδείξει στα τρία χρόνια που είναι στην ομάδα. Και εύχομαι να μείνει άλλα τόσα γιατί ο Ολυμπιακός με τον Μαρτίνς τιμονιέρη κερδίσει τα πρωταθλήματα για ντέρμπι, χάνει ντέρμπι κάθε… δεύτερο Πάσχα και βρίσκεται Μάρτιο μήνα στην Ευρώπη.

Δεν είναι ο… Πάπας για να μην κάνει λάθη. Άνθρωπος είναι και αυτά που έχουμε δει με τον Πορτογάλο, πρέπει όλοι μας να τα εκτιμήσουμε. Τελεία και παύλα.

Υ.Γ. Αν έμενε το 1-1 θα έδινα στην ομάδα 40% πιθανότητες πρόκρισης. Τώρα με το 1-3 ψάχνουμε θαύμα. Συμβαίνουν αυτά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αρκεί βέβαια να παίζεις χωρίς προβλήματα. Μια φορά ρε γαμώτο, μια φορά που σε τόσο κρίσιμο παιχνίδι να είναι όλοι οι παίκτες ετοιμοπόλεμοι. Μια φορά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ