Ολυμπιακός : Ευρωπαϊκή εμφάνιση υψηλού επιπέδου

Ολυμπιακός : Ευρωπαϊκή εμφάνιση υψηλού επιπέδου

Οι ερυθρόλευκοι συνδέθηκαν και πάλι με τις σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές που έχουν εδώ και τρία χρόνια με τον Μαρτίνς στον πάγκο τους.

Τελειώνει το ματς και δεν ξέρεις τι να κάνεις. Να δηλώσεις ικανοποιημένος διότι νίκησε και πάλι (τρίτη φορά)μέσα στοemiratesή να βλαστημάς για το πρώτο αποτέλεσμα στο Φάληρο. Κατά τη γνώμη μου το πράγμα θέλει αποτίμηση με ψυχραιμία. Μια ομάδα που μέσα σε λίγα χρόνια έχει νικήσει τρεις φορές την Αρσεναλ μέσα στο γήπεδό της είναι μια ευρωπαϊκού επιπέδου ομάδα.

Από εκείνες που ξέρουν να στέκονται στα ευρωπαϊκά σαλόνια και να παίρνουν νικηφόρα αποτελέσματα. Κι όχι μόνο να παίρνουν νίκες αλλά να τις παίρνουν παίζοντας ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας βγάζοντας ψηλά την άμυνά του για να πιέσουν τον αντίπαλο. Αυτός ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε χτες βράδυ στο Λονδίνο και πήρε αποτέλεσμα.

Δεν παραγράφονται βεβαίως οι καθαρές ευκαιρίες που είχε η Αρσεναλ για να σκοράρει και πολύ περισσότερο οι σωτήριες επεμβάσεις του Σα. Ισχύει αυτό όπως ισχύει και το ότι οι ερυθρόλευκοι με το γκολ του Ελ Αραμπί δημιούργησαν πίεση στην ομάδα του Αρτέτα και έδιναν την εντύπωση ότι μπορούν να της βάλουν το δεύτερο και να την στριμώξουν άσχημα. Κι ίσως το δεύτερο να έμπαινε αν ο Μπα δεν έκανε την κουταμάρα που του στοίχησε την αυστηρή κόκκινη κάρτα.

Ενα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού ήταν αυτό και σίγουρα το καλύτερο φετινό εκτός έδρας. Οι τρεις στόπερ που επέλεξε αυτή τη φορά ο Μαρτίνς ανταποκρίθηκαν πλήρως και έδωσαν τη δυνατότητα στον Ανδρούτσο και τον Ρέαμπτσιουκ να πλαγιοκοπούν.

Τα κέρδη του Ολυμπιακού στο παιχνίδι πρόκυψαν λιγότερο από την πλαγιοκόπιση των ακραίων μπακ και περισσότερο από τα κλεψίματα της μπάλας στα οποία είχαν όλοι οι μεσοεπιθετικοί, συμμετοχή. Σε ένα από αυτά, το υπέροχο τάκλιν-πάσα του Εμβιλά ο Μασούρας επωφελήθηκε, πάσαρε σωστά στον Ελ Αραμπί και αυτός ζάλισε τους αντιπάλους του και απόσπασε την βοήθεια του για να πάει η μπάλα στα δίχτυα.

Οι ερυθρόλευκοι συνδέθηκαν και πάλι με τις σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές που έχουν εδώ και τρία χρόνια με τον Πορτογάλο στον πάγκο τους. Αξίζει να γίνει αυτή η επισήμανση γιατί φέτος με εξαίρεση το γκολ πρόκριση στην Ολλανδία, οι ερυθρόλευκοι δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια τους. Στο Λονδίνο το έκαναν και γιατί ο Μαρτίνς είχε ένα κανονικό στόπερ στη διάθεσή του.

Αν είχε τον Μπα και στο Φάληρο ίσως τώρα να κάναμε διαφορετική συζήτηση. Είναι σίγουρο ότι ο Μαρτίνς δεν πρόκειται να αισθανθεί ικανοποιημένος επειδή η ομάδα του νίκησε εκτός έδρας την Αρσεναλ παρά το ότι αποκλείστηκε. Όχι. Θα ανταποκριθεί την υποχρέωσή του να αναμετρηθεί με τις αδυναμίες της ομάδας του ώστε του χρόνου να γίνει ακόμα ένα βήμα μπροστά στην Ευρώπη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ