Ολυμπιακός : Τα πράγματα είναι τόσο απλά, όπως τα κάνει ο Εμβιλά…

Ολυμπιακός : Τα πράγματα είναι τόσο απλά, όπως τα κάνει ο Εμβιλά…

Είναι η διαφορά που την κάνουν παίκτες. Ο Ολυμπιακός έχει κάμποσους τέτοιους. Με αφορμή το ματς με την Αρσεναλ, σήμερα κάναμε αναφορά στον Μαροκινό και τον Γάλλο…

Πόσοι σέντερ φορ στην Ευρώπη έχουν την ικανότητα να πυροβολούν όπως ο Ελ Αραμπί; Πόσοι αμυντικοί χαφ έχουν τη δυνατότητα να οργώνουν το γήπεδο και να καθοδηγούν την ομάδα τους (από τη θέση του αμυντικούχαφ) όπως το κάνει ο Γιαν Εμβιλά; Εχω την εντύπωση ότι μετριούνται στα δάκτυλα οι ομάδες που έχουν στην κορυφήτης επίθεσης του τέτοιο πολυβόλο.

Οσο για τον Εμβιλά-αναγνωρίζοντας το κίνδυνο να παρεξηγηθώ- είναι ο μόνος παίκτης που παίζει στην Ελλάδα και θα μπορούσε να ταιριάξει άνετα στο παιχνίδι της Σίτι του Γκουαρντιόλα. Φαντάζει κάπως, αλλά δείτε τον τρόπο που αγωνίζεται την ευστοχία που έχει στις πάσες, την κίνηση να καλύψει το χώρο και … ξανασκεφτείτε το. Τα γράφω όλα αυτά για να ρίξω φως από άλλη πλευρά στην νίκη του Ολυμπιακού στο Λονδίνο επί της Αρσεναλ.

Η μεταγραφή του Εμβιλά το καλοκαίρι ήταν η πιο πετυχημένη μεταγραφή στο ελληνικό χώρο κι ίσως η πιο πετυχημένη τα τελευταία χρόνια. Ισω ςσημειώσει κανείς ότι λογικό είναι όταν μιλάμε για παίκτη με περίπου τριάντα συμμετοχής στην Εθνική Ομάδα της Γαλλίας. Οκ αλλά δεν ήρθε ως βασικό στους «τρικολόρ» ούτε τον πήρε ο Ολυμπιακόςπληρώνοντας δέκα εκατομμύρια. Ηταν μιαεπιλογή του Μοντέστο που το προσπάθησε πολύ για να έρθει την ώρα που ο Πεπέ προοριζόταν για να καλύψει το κενό του Γκιγιέρμε.

Ηρθε και… διαπράττει αυτά που βλέπουμε. Βλέπουμε επίσης πως συμπεριφέρεται αγωνιστικά ο Ολυμπιακός με τον Εμβιλά στη θέση του αλλά και χωρίς αυτόν. Κι να έχει ένα…παράπονο ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πως ο τραυματισμό του Μπα στέρησε από την ομάδα του την δυνατότητα να παίξει με την ίδια μεσαία γραμμή που είχε καθιερώσει ο Μαρτίνς στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ούτε θα μάθουμε βέβαια τι θα κατάφερνε ο Ολυμπιακός αν ο κόουτς προτιμούσε άλλα η λύση στην άμυνα κι άφηνε τον Γάλλο στη θέση του.

Όλα αυτά έρχονται και κάνουν το… παράπονο μεγαλύτερο όταν οι οπαδοί αναλογίζονται πως το φάουλ στη φάση του δεύτερου γκολ ο Γκάμπριελ πάνω στον στόπερ Εμβιλά το έκανε. Όταν λοιπόν διαθέτεις στην ομάδα σου έναν μπόμπερ σαν τον Ελ Αραμπί κι έναν αμυντικό χαφ σαν τον Γάλλο δεν μπορείς να ακούς ότι ο Ολυμπιακός είναι ισάξιος με άλλη ομάδα στην Ελλάδα.

Ορισμένα πράγματα εξηγούνται πολύαπλά στο ποδόσφαιρο. Είναι η διαφορά που την κάνουν παίκτες. Αυτό δεν είναι που ακούμε συχνά-πυκνά να λέγεται στις περιόδους των μεταγραφών. Παίκτες που κάνουν την διαφορά. Ο Ολυμπιακός έχει κάμποσους τέτοιους. Με αφορμή το ματς με την Αρσεναλ, σήμερα κάναμε αναφορά στον Μαροκινό και τον Γάλλο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ