Ολυμπιακός: Το παράδειγμα του Ταχτσίδη και το αληθινό ενδιαφέρον…

Ολυμπιακός: Το παράδειγμα του Ταχτσίδη και το αληθινό ενδιαφέρον…

Η σεζόν για τον Ολυμπιακό δεν έχει τελειώσει. Το πώς θα τελειώσει όμως μπορεί κάλλιστα να επηρεάσει την επόμενη, άρα είναι άπαντες υποχρεωμένοι να δείξουν ότι μπορούν να βγάλουν την ομάδα από αυτή την συγκυρία

Δεν κάνει καλή σεζόν, όπως και οι περισσότεροι συμπαίκτες του φέτος. Παρότι έχει πάρει μπόλικες ευκαιρίες (20 συμ) από όλους τους προπονητές, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης δεν έχει καταφέρει να γίνει σημαντικός για τον Ολυμπιακό πόσο μάλλον να προσφέρει λύσεις πρώτης γραμμής. Και όμως έφτασε ουσιαστικά μια στιγμή για να αλλάξει τον παρανομαστή της σεζόν για εκείνον. Οι φωνές του ως αντίδραση στην αντικατάσταση του στο Περιστέρι την περασμένη Κυριακή, ήταν εκείνο το «κλικ» που αυτομάτως  άλλαξε τα δεδομένα για τον Ταχτσίδη. Είχε μόλις περάσει λιποθυμικό επεισόδιο, είχε τραυματιστεί σοβαρά στα πλευρά αλλά ήθελε να συνεχίσει. Να βοηθήσει…

Λεπτομέρειες θα πείτε. Τέτοιες λεπτομέρειες όμως τις έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός σε αυτόν τον επίλογο της σεζόν που παρουσιάζεται με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τα συνηθισμένα. Εδώ τώρα δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Είναι να αποδείξουν κάποιοι ότι αυτή την ομάδα την καταλαβαίνουν και ότι είναι σε θέση να την βοηθήσουν προκειμένου να φέρει σε πέρας αυτούς τους 2-2,5 μήνες που απομένουν, χωρίς μεγαλύτερες αναταράξεις.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν είναι συνηθισμένοι σε κουβέντες που αφορούν στην τελική κατάταξη. Ξεκάθαρα ο διαχωρισμός επιτυχίας και αποτυχίας σχετίζεται με τους τίτλους και τίποτε λιγότερο. Φέτος τίτλοι δεν υπάρχουν. Απαγορεύθηκαν με τρόπο που δεν έχει προηγούμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπό την «ετικέτα» της Εξυγίανσης που στις… μέσα σελίδες είχε χώρο για όλους:
α) Την Κυβέρνηση και τους Υπουργούς της.
β) Τον Θόδωρο Θεοδωρίδη και την UEFA που «λάνσαρε» τη νέα ΕΠΟ.
γ) Την Ομοσπονδία και τις ομορφιές μέσω ΚΕΔ από Κυριακή σε Κυριακή.
δ) Τις εκθέσεις της Αστυνομίας και τα Πειθαρχικά Όργανα που έφεραν την πρόσφατη τιμωρία (-3β και αποκλεισμός της έδρας για δύο αγωνιστικές).

Φυσικά το να χαθεί ένα πρωτάθλημα σε μια οκταετία δεν είναι το… τέλος του κόσμου. Το θέμα όμως δεν είναι ότι χάθηκε, αλλά πως χάθηκε. Και η ιστορία που προέκυψε φέτος είναι από εκείνες που μπορείς κάλλιστα να τις μνημονεύεις για χρόνια. Διότι μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να μοιάζει υπερβολικό, όμως πραγματικά πρέπει να είναι μια από τις σπάνιες φορές στο ποδόσφαιρο που ένα ολόκληρο «σύστημα» στήθηκε με κεντρική ιδέα όχι πως θα ευνοήσει κάποιον (ή κάποιους στη περίπτωση μας) αλλά πως θα σταματήσει πρωτίστως μια ομάδα.

Όπως και να έχει: Το απόγευμα της Κυριακής στο άδειο Καραϊσκάκη θα ξεκινήσει η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο με τον Ολυμπιακό να είναι 4ος στη βαθμολογία μιας και ο Ατρόμητος πέρασε σήμερα από την Τρίπολη και είναι πλέον στο +2 από τους Πειραιώτες έχοντας μάλιστα προνόμιο και σε πιθανή ισοβαθμία. Το 4ος μπορεί κάλλιστα να σημαίνει ένας επιπλέον προκριματικός γύρος το καλοκαίρι στο Europa League με βάση το νέο σύστημα διεξαγωγής. Ακόμη και το 3ος ίσως να κρύβει μια τέτοια πραγματικότητα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το που θα καταλήξει το κύπελλο.

Αν ο τελικός είναι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ που μοιάζει και το πιθανότερο; Ο 3ος της βαθμολογίας θα μπει στην Ευρώπη το καλοκαίρι από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa και ο 4ος με τον 5ο από τον δεύτερο προκριματικό γύρο! Ο 3ος θα ξεκινήσει τα ευρωπαϊκά του ματς στις 9 Αυγούστου και οι άλλοι από τις 26 Ιουλίου. Αλλάζει δηλαδή ένα κομμάτι της προετοιμασίας σε επίπεδο δύο εβδομάδων, που το καλοκαίρι είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να έχει στόχο την τρίτη θέση. Πρέπει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του για όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Ακόμη και για το 9 στα 9 που εάν και εφόσον μπορεί να τον ξαναχωρέσουν ως και την πρώτη δυάδα. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να προκύψει μια αφετηρία. Μια πρώτη νίκη, που θα επαναφέρει κάπως την κατάσταση ή έστω που θα δώσει ένα τέλος στο αρνητικό σερί το οποίο τρέχει σχεδόν έναν μήνα πια.

Ο Όσκαρ Γκαρθία προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες στον Ρέντη με μια σειρά από ομιλίες να φτιάξει λίγο την ατμόσφαιρα. Να βοηθήσει στο ψυχολογικό κομμάτι. Το θέμα όμως δεν είναι τα λόγια. Είναι το γήπεδο. Η χρονιά δεν τελείωσε. Θα πάει ως τις αρχές του Μάη, και ως τότε όσοι βρίσκονται στο ρόστερ «κρίνονται».  Και για το ποδόσφαιρο τους, αλλά και για το ενδιαφέρον τους σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία. Το ενδιαφέρον τους για τον Ολυμπιακό.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ