«Δεμένος» με την καρέκλα του ο Βασιλακόπουλος

«Δεμένος» με την καρέκλα του ο Βασιλακόπουλος

Η αλήθεια είναι πως απολαμβάνουμε τις τελευταίες μέρες του «Αυτοκράτορα», ο οποίος παλεύει μάταια για να αποφύγει τη δεδομένη πτώση.

Οι νεόκοποι, εκείνοι που αίφνης βρέθηκαν στην απέναντι από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο όχθη, οι «αντιστασιακοί» (περισσότεροι κι από εκείνους, που αυτάρεσκα όσο και ψευδώς δήλωναν ότι ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο) της πλάκας, ανακαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται ο πρόεδρος της ΕΟΚ και πόσο «δεμένος» είναι με την καρέκλα του.

Η μετατόπιση των εκλογών, μέσω μιας νομικίστικης ανούσιας (ως προς το αποτέλεσμα) διαδικασίας, στην οποία συμμετείχαν 14 σωματεία, κάνει την Ομοσπονδία του μπάσκετ να μοιάζει… ξεχωριστή, καθώς είναι η τελευταία που θα εισέλθει στην εκλογική διαδικασία. Κι επειδή ο Βασιλακόπουλος είναι «παίκτης» (αυτό όποιος δεν το αναγνωρίζει είναι ανόητος), βρήκε και ηθικό έρισμα.

«Το κάνουμε για να προλάβουν περισσότερα σωματεία να ολοκληρώσουν τα χαρτιά και να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου» υποστηρίζει κι άντε να διαφωνήσεις. Γιατί το κάνει; Για να μην μπορέσει ένα σωματείο να κινηθεί στην 1η (άντε 2η για να μην μοιάζει με ψέμα) εναντίον του και να ζητήσει Διοίκηση Πρωτοδικείου. Γιατί, βλέπετε, την τελευταία μέρα του μήνα εκπνέει η προθεσμία διεξαγωγής εκλογών, ως εκ τούτου από την επόμενη η διοίκηση της ΕΟΚ θα είναι στη θέση της, με την ανοχή των υπολοίπων.

Γιατί το κάνει; Για να δείξει με το δάχτυλο όποιον τον ψέξει, λέγοντας «να, αυτός δεν ήθελε να δοθεί δικαίωμα σε περισσότερα σωματεία να ψηφίσουν». Ταυτόχρονα, θα το παίξει ηγέτης και θα λέει στις ομάδες «εγώ σας βοήθησα να μπείτε στην πλατφόρμα, να αποκτήσετε οντότητα, δικαίωμα ψήφου, άρα… μου χρωστάτε.

Η χορήγηση προσωρινής διαταγής στο Πρωτοδικείο Αθηνών είναι τόσο ισχυρή, μέχρι να την προσβάλει ένα σωματείο και να υποστηρίξει ότι «517 έχουμε μπει στην πλατφόρμα, έχουμε μπει στο μητρώο κι εμείς παλεύαμε με την ίδια γραφειοκρατία, αλλά μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία».

Θα το κάνει κάποιος; Πιστεύω πως όχι, άλλωστε με αυτόν τον τρόπο, στηριγμένος στην αναιμική αντίδραση των αντιπάλων του, έμεινε τόσα χρόνια στον προεδρικό θώκο. Δεν έχει σημασία αν η απόφαση είναι αρκούντος ισχυρή, όταν δεν πρόκειται να την προσβάλει κανείς. Άλλωστε έτσι έχουν ολοκληρωθεί ολόκληρα πρωταθλήματα, σε διαφορετικές κατηγορίες, έχουν στηριχθεί αποφάσεις εκτρώματα. Καλώς ήλθατε στον κόσμο της ΕΟΚ.

Πέραν του ότι εγκλωβίζει σωματεία, ακολουθώντας μεθόδους αποικιοκρατών, που μοίραζαν φανταχτερές μπίλιες σε ιθαγενείς, πετυχαίνει και κάτι ακόμα: Πετά το γάντι στον Λευτέρη Αυγενάκη, δείχνοντάς του πως το παιχνίδι θα το παίξει με δικούς του όρους, μέχρι την τελευταία στιγμή, προκαλώντας τον να αντιδράσει. Προτιμά να το κάνει Κούγκι, από το να αποχωρήσει ήσυχα και να παραδοθεί στα χέρια των ιστορικών του μέλλοντος. Θέλει να γράψει ο ίδιος και την τελευταία λέξη από την ιστορία του και αν μπορέσει να κάνει ηρωική έξοδο.

Απ’ όλα αυτά που συμβαίνουν, το μπάσκετ εκπέμπει σε άλλο μήκος κύματος, αλλά πότε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ενδιαφέρθηκε για το σπορ; Ίσως πολύ πριν αλλάξουμε χιλιετία, την εποχή που τα κομπιούτερ έπιαναν τον χώρο ενός δωματίου και τα τηλέφωνα είχαν λουκέτο στο καντράν, για να μην μπορεί κανείς να τηλεφωνήσει εν αγνοία του ιδιοκτήτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ