Της Ελλάδας τα παιδιά, της αμύνης τα παιδιά…

Της Ελλάδας τα παιδιά, της αμύνης τα παιδιά…

Με την άμυνα προοδεύσαμε και πετύχαμε επιτυχίες σαν την χθεσινή απέναντι στην Ισπανία, με την άμυνα χρειαζόμαστε και νίκες σαν αυτή με την Γεωργία που έρχεται…

Το έκανε το θαύμα του η άγια μέρα για τον ελληνισμό. 25η Μαρτίου και στην Γρανάδα η Εθνική μας πέτυχε ένα μικρό… θαύμα. Γιατί το χθεσινό αποτέλεσμα απέναντι στην ισχυρή Ισπανία μοιάζει με θαύμα.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων τεράστια. Το timing έκανε ακόμη πιο δύσκολη την επίτευξη του στόχου, το καλό δηλαδή αποτέλεσμα για την Εθνική μας. Ίσως όμως τελικά το timing για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν ήταν και τόσο κακό.

Σε λίγες ώρες παίρνει όπως όλα δείχνουν το τιμόνι του ελληνικού ποδοσφαίρου ο αρχηγός της πιο δοξασμένης Εθνικής όλων των εποχών με την ελπίδα πως θα έχει δίπλα του ποδοσφαιρανθρώπους και όχι βλαχοδήμαρχους που μετέτρεψαν την Εθνική μας από μια υπολογίσιμη δύναμη σε μια ομάδα που παλεύει για θαύματα.

Αρκετά για αυτούς όμως, το έχουμε εξαντλήσει, ελπίζουμε να… εξαντληθούν και αυτοί σιγά από το προσκήνιο και το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η Ελλάδα προφανώς και χρειαζόταν πολλά για να πάρει αποτέλεσμα κόντρα στην Ισπανία. Και η ισοπαλία που πήρε είναι πραγματικά ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που οφείλει να «χτίσει» πάνω σε αυτό. Και οι διεθνείς και ο Φαν Σιπ που από εδώ και στο εξής φαντάζομαι πως καταλαβαίνει ότι το πράγμα σοβαρεύει συνολικά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Έπρεπε να έχουμε τύχη, έπρεπε οι Ισπανοί να είναι μπλαζέ και χαλαροί, έπρεπε να αντέξουμε στο ταμπούρι! 25η Μαρτίου και το… καριοφίλι, το τσαρούχι, η φουστανέλα μας βοήθησαν. Δεν παίξαμε ποδόσφαιρο ακούω και διαβάζω. Ε, και; Αν μπορούσαμε να παίξουμε και ποδόσφαιρο τότε δεν θα βρισκόμασταν κάπου χαμένοι στην 55η θέση της γενικής βαθμολογίας.

Η Ελλάδα ακόμη και στα χρυσά της χρόνια έπαιζε άμυνα. Με την άμυνα νικούσε. 1-0. Με την άμυνα έπαιρνε μεγάλα αποτελέσματα όπως το χθεσινό.

Μέσα από την άμυνα πρέπει να βρει ξανά τον τρόπο για να ανηφορίσει. Και να βρει ξανά τον τρόπο να εκμεταλλεύεται όλο το διαθέσιμο υλικό. Δεν έχει την πολυτέλεια να αποκλείει ποδοσφαιριστές για… γούστα άλλων.

Ούτε επειδή πήρε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα, ξαναλέω το πώς το πήρε δεν έχει καμία σημασία, στην Ισπανία πάει να πει πως δεν έχει ανάγκη τα παιδιά που έχουν αποκλειστεί άδικα, ούτε αν έχανε θα άλλαζε κάτι.

Η Εθνική είναι ομάδα όλων των Ελλήνων δεν είναι… παραμάγαζο. Καλό θα είναι λοιπόν να λειτουργούν όλοι έτσι, είμαι σίγουρος πως από αύριο πολλά θα αλλάξουν.
Σαφέστατα το ματς της Τετάρτης με την Γεωργία είναι πιο δύσκολο καθώς τώρα πρέπει να παίξουμε και εμείς, και όχι να διαλύσουμε το αντίπαλο παιχνίδι. Με την άμυνα θα έρθει η νίκη. Το 1-0 είναι αρκετό. Όπως ήταν και τα καλά τα χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ