Ολυμπιακός: Να μην μας ξεγελάσει το καλό φινάλε

Ολυμπιακός: Να μην μας ξεγελάσει το καλό φινάλε

Κόντρα στη Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός έδειξε γιατί βρίσκεται εκτός 8άδας. Πήγε να κλέψει το ματς, αλλά αυτή ήταν η… μικρή εικόνα.

Ο Ολυμπιακός είναι επισήμως εκτός 8άδας, κάτι που εμείς είχαμε… ξεγράψει μετά την ήττα στο ΣΕΦ από τη Βιλερμπάν. Το μπάσκετ δεν είναι μόνο αριθμοί, γι’ αυτό και πρέπει να δούμε την… εικόνα. Αν, μάλιστα, θέλουμε να ερμηνεύσουμε σωστά το αποτέλεσμα, πρέπει να δούμε τη… μεγάλη εικόνα, αδιαφορώντας για το εξαιρετικό φινάλε, για την προσπάθεια να κάνει τη… ληστεία του αιώνα.

Οι εξηγήσεις της εμφάνισης, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έχουν να κάνουν ΜΟΝΟ με ποιοτικά χαρακτηριστικά, καθώς οι δυο αντίπαλοι δεν διαφέρουν πάρα πολύ σε budget και σε brand name. Αν θέλετε να… διαβάσουμε την «αλφαβήτα» ας ξεκινήσουμε από το «Α» και το «Β», αλλά επιτέλους να φτάσουμε και στα τελευταία γράμματα.

Για ένα ημίχρονο οι διαφορά μεγέθους έκανε και τη διαφορά στο παιχνίδι, όμως ο Ολυμπιακός επέμενε με κοντά σχήματα. Το πόσο λάθος ήταν αυτή η επιλογή φάνηκε όταν μετακινήθηκε στο «3» ο Βεζένκοφ. Πάμε και στο… «Β». Για άλλο ένα ματς ο Λαρεντζάκης φωνάζει «είμαι εδώ» κι ο Χάρισον, που πρέπει να παραμένει με… τουριστική βίζα στην Ελλάδα είναι πρώτη αλλαγή. Άοσμος, άχρωμος, άγευστος, έχει χαθεί, γιατί πρέπει να χαθεί κι ο Λαρεντζάκης;

Πάμε και στα πιο… δύσκολα γράμμα. Ας ξεκινήσουμε από το selection, εκεί όπου τα ψηλά κορμιά (ειδικά στους γκαρντ) δείχνουν τη σύγχρονη αντίληψη στο άθλημα. Από τις λεπτομέρειες και τις εναλλαγές στην άμυνα, την προσωπική και τη συνολική, που οδήγησε τον Ολυμπιακό σε λάθη… εφηβικής ομάδας, από την επιλογή του Κοκόσκοφ να ποστάρει στην αρχή τα γκαρντ και να παίρνει εύκολους πόντους, από το ανελέητο κυνηγητό στον Σλούκα.

Ο ένας προπονητής ήρεμος, με προίκα τη συμμετοχή του στο ΝΒΑ, ξεκάθαρες ιδέες και σχήματα που ρολάρουν, αυτοματισμούς κι από την άλλη ο Έλληνας τεχνικός, που βλέπει τους παίκτες του να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο, τρελαίνεται (δικαίως), αλλά δεν τους βοηθά. Αντιθέτως, ακολουθεί με τα δικά του λάθη, δείχνοντας ότι κάπου κι αυτός χάνεται.

Λένε πως οι έξυπνοι άνθρωποι, που κατ’ επέκταση σχηματίζουν έξυπνα σύνολα, δεν κάνουν το ίδιο λάθος δύο φορές. Ο Ολυμπιακός έχει ξοδέψει πολύ περισσότερα πρώτα ημίχρονα, από αυτά που είχε για ξόδεμα. Το γιατί δεν έχει βρεθεί λύση, γιατί δεν αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα, πρέπει να το εξηγήσουν οι ίδιοι στ’ αποδυτήρια κι ύστερα να δώσουν μια πειστική απάντηση.

Είναι κρίμα να κυνηγούν την ουρά τους για έναν ολόκληρο χρόνο, να… φτύνουν αίμα για να επιστρέψουν, να μπαίνουν μόνοι τους σε κατάσταση αδυναμίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ