Βρήκε «φωνή» από τον άξονα!

Βρήκε «φωνή» από τον άξονα!

Στο άδειο Καραϊσκάκη «μίλησε» για τον Ολυμπιακό η τριάδα της μεσαίας του γραμμής!

Με το γκολ του Οτζίτζα Οφόε «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Πανιωνίου ο Ολυμπιακός και επανήλθε στις επιτυχίες, αγωνιζόμενος στο άδειο, από κόσμο, Καραϊσκάκη.

Από το ματς με την Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα, στην αυλαία στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε να «εμφανιστεί» ο Βέλγος μέσος και τούτη τη φορά τελείωσε ιδανικά τη φάση που του έφτιαξε ο Ταχτσίδης, αν και με βάση το σχηματισμό ο Οτζίτζα είχε αναλάβει το ρόλο του δημιουργού, από τη στιγμή που έμεινε εκτός ο Φορτούνης.

Χάρη στον άξονά του, καθώς κοντά στους δύο προαναφέρθεντες διακρίθηκε και ο Ζιλέ, ο οποίος αντικατέστησε τον Ρομαό, επικράτησε ο Ολυμπακός που έφτασε σε 26 τελικές προσπάθειες, δεχόμενος μόνον τρεις από τον Πανιώνιο, που κι αυτός έπαιξε με αρκετές απουσίες βασικών του πακτών.

Ίσως αν ο Νεοφυτιάδης ήταν «κανονικός» διαιτητής και έδειχνε τη βούλα, στη φάση του 6΄, όταν ο Κότνικ ανέτρεψε ξεκάθαρα τον Ανσαριφάρντ, αλλά ο ρέφερι της εξυγίανσης άφησε να συνεχιστεί το παιχνιδι, να πήγαινε σε μεγαλύτερο σκορ ο Ολυμπιακός, κάτι που το είχε ανάγκη για να αφήσει πίσω του την κρίση που πέρασε στα τελευταία ματς.

Μας έδειξε πάντως «σημεία ζωής» και τώρα έχει μπροστά του την αναμέτρηση της Τούμπας, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, που συνεχίζει ακάθεκτος για τον τίτλο. Να μια καλή ευκαιρία για τους παίκτες του και τον Γκαρθία να δείξουν ότι έκλεισε η παρένθεση και ότι δεν θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια έως το τέλος.

Οι φορ κρούσης του Ολυμπιακού (Ανσαριφάρντ-Τζούρτζεβιτς) δεν μπόρεσαν να βρούνε στόχο, ενώ και ο Μιραλάς αν και βγάζει τη διάθεση για να «επιστρέψει», εντούτοις μέχρι τώρα δεν το έχει καταφέρει. Υπάρχει χρόνος ακόμη κι αφού οι ερυθρόλευκοι εξακολουθούν να το παλεύουν, τότε κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το τέλος της ιστορίας.

Τα ραντεβού της Τούμπας θα αποτελέσουν κατά τα φαινόμενα το τελευταίο κριτήριο για το πρωτάθλημα, αφού ο ΠΑΟΚ υποδέχεται μετά τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και να δούμε ποιοί είναι οι διαιτητές που έχουν… περισσέψει για να οριστούν να παίξουν αυτά τα παιχνίδια, στα οποία θα «δοκιμαστούν» ακόμη και οι… συμμαχίες.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει παρά να συνεχίσει την προσπάθειά του, ώστε αν μη τι άλλο να εκμεταλλευτεί και το χρόνο που που μένει για να οργανώσει την επόμενη χρονιά. Ο Γκαρθία θέλει να συνεχίσει στο τιμόνι κι αν αυτό επιτευχθεί, τότε θα αποτελέσει σημαντικό κέρδος σε μία χρονιά που ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές για τους κόκκινους, αλλά δεν εξελίχθηκε ανάλογα. Άσχετα αν δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι σε αυτό το τόσο «συναρπαστικό» πρωτάθλημα θα κερδίζουν συνέχεια οι προπορευόμενοι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ