Με το στόμα είναι ελληνικά τα Ίμια

Με το στόμα είναι ελληνικά τα Ίμια

Ο Γιάννης Μπουτάρης και η Μακεδονία. Ο Καμμένος με τον Κοτζιά και τα παραμύθι φούρναρης, ελληνικά νησιά Ίμια. Ο Ιερώνυμος, ο Άδωνις Γεωργιάδης και Φαίη Σκορδά. Ο Κώστας Καίσαρης, ανακατεύει και κάνει αχταρμά την επικαιρότητα.

ΓΙΑΣΑΝ του μάγκα, του ντερβίση, του καραμπουζουκλή. Του μπάρμπα Γιάννη του Μπουτάρη. Βρέθηκε μία φορά, ένας πολιτικός, να μιλήσει, σχετικά με το Μακεδονικό, σαν κανονικός άνθρωπος. Χωρίς να λάβει υπόψη του, το πλήθος των βαζιβουζούκων που τον εκλέγουν. Χωρίς ήξεις, αφίξεις, πασαλιψατέρ. Νέτα σκέτα: «Δίνουμε μάχη, ότι θα μας κλέψουν τη Θεσσαλονίκη; Ότι θα κατέβουν να τη πάρουν; Δεν πρόκειται περί ανθρωποφάγων».

Κι είπε ο άνθρωπος, ν αλλάξουν το αεροδρόμιο από Μακεδονία και να το βγάλουν Νίκος Γκάλης. Σωστός ο παίχτης. Έρχονται οι τουρίστες βλέπουνε, «Μακεδονία» και νομίζουν ότι βρίσκονται στα Σκόπια. Μακεδονία, αποκαλεί, όλος ο γλόμπος της υφηλίου, τη γείτονα χώρα. Σε μία πόλη που ιερουργεί ο Άνθιμος και τα ψημάρια οι ψηφοφόρου, εκλέγουν, τους πάσης φύσεως Μακεδονομάχους, από τον Τζιτζικώστα και τον Ιωαννίδη μέχρι τον Καραόγλου και την Εύα Καϊλή, βρέθηκε ένας που να έχει το θάρρος της γνώμης του. Χωρίς να υπολογίζει ξαναλέω, τις ορδές των βαζιβουζούκων ψηφοφόρων. Κι αφήνουμε την Φύρομ και πάμε στη γείτονα, φίλη και σύμμαχο Τουρκία.

Μετά τα Ίμια οι καρντάσιδες φτάσανε ακόμα πιο κοντά. Στο Κάβο Ντόρο η τουρκική φρεγάτα Barbaros. Για να γίνουμε αντιληπτοί, ανοιχτά του Σουνίου.

Με τον υπερήφανο υπουργό Άμυνας, αλλά και εξαιρετικό ταβλαδόρο, Πάνο Καμμένο να ξεκαθαρίζει: «Τα Ίμια είναι ελληνικά νησιά». Παραμύθι φούρναρης, γιά μία ακόμα φορά, ο Πάνος. Αφού είναι ελληνικά νησιά τα Ίμια, γιατί δεν στέλνει έλληνες στρατιώτες να τα φυλάνε; Γιατί δεν στέλνει μία φρεγάτα; Γιατί ρίχνει τα στεφάνια από τα ελικόπτερα και δεν κατεβαίνει κάτω; Γιατί δεν πάει να «δέσει» μία βενζινάκατος του λιμενικού; Με το στόμα είναι ελληνικά, νησιά τα Ίμια. Όπως με το στόμα, έχει έρθει η ανάπτυξη. Όπως με το στόμα, αποτελούν παρελθόν τα Μνημόνια.

Στη πράξη, η ίδια η Ελλάδα, έχει αναγνωρίσει κι έχει συμφωνήσει από το 1996, ότι πρόκειται περί γκρίζας ζώνης. Κι επειδή ακριβώς, είναι γκρίζα ζώνη, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να ανέβει απάνω. Ούτε Τούρκος, ούτε Έλληνας. Και γι αυτό ο ένας (και ειδικότερα ο Τούρκος) δεν αφήνει τον άλλον να πλησιάσει.

Την ίδια ώρα, ο τέως ΚΚΕ, πρώην ΠΑΣΟΚ νυν Σύριζα και αύριο ξέρω γω τι, Νίκος Κοτζιάς, με το χαμόγελο της Κολγκέιτ, έχει πάρει σβάρνα τα κανάλια για να τονώσει το φρόνημα του ελληνικού λαού: «Και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και δεν ξέρουν από γεωγραφία. Ούτε Συρία είμαστε, ούτε Ιράκ. Την επόμενη φορά θα απαντήσουμε». Και του έκανε του Ερντογάν τα μούτρα κρέας.

Όλη τη νύχτα δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Έτρεμε από το φόβο του. «Κι αν αυτός ο Γκιαούρης με τα κόκκινα τα μεγάλα μάγουλα, απαντήσει, που θα τρέξουμε να κρυφτούμε, ογδόντα εκατομμύρια Τούρκοι; Μέχρι την Άγκυρα θα φτάσουν οι Έλληνες».

Σοβαροί να είμαστε. Ποιος υπολογίζει, μια κατεστραμμένη, μία χρεοκοπημένη χώρα; Η Ελλάδα δεν έχει πετρέλαιο για τις σόμπες στα σχολεία, θα έχει βενζίνα για να σηκωθούν τα αεροπλάνα, να πολεμήσουν; Κι επειδή δεν έχεις καταλάβει, σε ποια χώρα βρίσκεσαι, να σου πω και τούτο: Ο Ιερώνυμος, για να εορτάσει την επέτειο των τα δέκα χρόνων του, σαν Αρχιεπίσκοπος, έκανε δεξίωση στο Μέγαρο Μουσικής. Καλώντας επιφανείς προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής και του επιχειρείν. Από τον Τσίπρα και τον Μιχαλολιάκο, μέχρι τον Βαρδή Βαρδινογιάννη και τον Κατρούγκαλο. Αν παραβρέθηκαν οι εκλεκτοί φίλοι του Ιερώνυμου, Γιώργος Νταλάρας, Αντώνης Ρέμμος και Σάκης Ρουβάς, δεν έγινε γνωστό.

Καταλαβαίνεις σε ποια χώρα ζεις; Την ίδια ώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης περιφέρεται στα κανάλια και κραυγάζει. Από τη μία έχει το στερητικό σύνδρομο που σταμάτησε τις τηλεπωλήσεις, από την άλλη το αγγούρι με τη Novartis και η κατάστασή του, έχει επιδεινωθεί: «Αν παρουσιαστούν στοιχεία, ότι εγώ πήρα βαλίτσα με δύο εκατομμύρια ευρώ θα αυτοπυρποληθώ». Απ ότι θυμάμαι περίπου τα ίδια έλεγε κι ο Παπαγεωργοπουλος. Ποιος είπε όμως, ότι η σαχλαμάρα, είναι προνόμιο των πολιτικών.

Με εξ ίσου καλές επιδόσεις επιδίδεται στο σπορ και ο κλάδος της καλλιτεχνίας. Όπως ο διαπρεπής Θοδωρής Αθερίδης, που ενημέρωσε τα εκατομμύρια των θαυμαστών του: «Τη Σμαράγδα δεν μπορεί να μου την αρπάξει κανείς». Κι επειδή ίσως, ακόμα να μην έχεις καταλάβει σε ποια χώρα ζεις, μετά τον Πέτρο Κωστόπουλο, ετοιμάζεται να ανέβει στο θεατρικό σανίδι και η Φαίη Σκορδά. Σιγά το δύσκολο. Όταν κάθε πρωί που χαχανίζεις, στη τηλεόραση, σε βλέπουνε τόσες χιλιάδες χαϊβάνια, δεν θα βρεθούνε κορόιδα να κόψουν εισιτήριο στο θέατρο;

Για να πάρεις λοιπόν χαμπάρι, όταν είπανε του Αλ Πατσίνο να παίξει στο Μπρόντγουεϊ , πήγε σε δάσκαλο κι έκανε μαθήματα. Επειδή είναι επαγγελματίας και πέρα από το κοινό σέβεται τον εαυτό του. Επειδή ξέρει, ότι άλλο είναι το σινεμά, άλλο είναι το θέατρο. Ο Αλ Πατσίνο. Στην Ελλάδα, όλοι τα κάνουν όλα. Κι όχι μόνο επειδή είναι ανεύθυνοι και αρπακολατζίδες. Στη Ελλάδα, όλοι τα κάνουν όλα επειδή απευθύνονται σε χαϊβάνια. Αυτά.

Στη μουσική επιλογη, John Lee Hooker, Carlos Santana, Etta James- Blues Booggie Jam.

https://youtu.be/jRMzVMe18cA

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ