Δεν είμαστε αμερικανάκια κύριε (πρώην) πρόεδρε…

Δεν είμαστε αμερικανάκια κύριε (πρώην) πρόεδρε…

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για την προσπάθεια που κάνει ο Βαγγέλης Γραμμένος να… μακιγιάρει τα έργα και τις ημέρες της προεδρίας του στην ΕΠΟ

O κύριος Γραμμένος φεύγοντας αποφάσισε να βγει στις τηλεοράσεις για να εξωραΐσει την εικόνα του. Δεν κάνει κάποιον ιδιαίτερο απολογισμό του έργου του. Τι να πει άλλωστε. Περιορίζεται να δηλώσει ότι επί των ημερών του ήρθες το VAR. To θεωρεί κάτι σαν προσωπική του επιτυχία. Προφανώς μας περνάει για αμερικανάκια ή σαν ιθαγενείς στον Αμαζόνιο που τους προσφέρθηκαν χάντρες και καθρεφτάκια. Το VAR καθιερώθηκε από την ΟΥΕΦΑ και μπήκε σε όλα τα πρωταθλήματα περίπου την ίδια χρονική περίοδο.

Στην Ελλάδα, η ΕΠΟ δεν είχε να το πληρώσει και τα λεφτά τα έδωσε τότε από τον κρατικό κορβανά ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Εμείς τα πληρώσαμε. Για ποιο πράγμα κοκορεύεται ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ. Αν βγάλουμε λοιπόν έξω το VAR κάπου εκεί ολοκληρώνεται και ο απολογισμός του κυρίου Γραμμένου. Εκτός αν πρέπει να βάλουμε μέσα ότι η υπό καθεστώς μνημονίου ΕΠΟ φιλοξενούσε εδώ ξένο αρχιδιαιτητή που με την σειρά του μετακαλούσε διαιτητές από την αλλοδαπή. Αν αυτό συνιστά «έργο» τότε μάλλον δεν έχει επίγνωση της πραγματικότητας.

Η διοίκηση Γραμμένου απέτυχε κι αυτό δεν είναι δυνατό να μην το γνωρίζει ο πρώην πρόεδρος. Ως έγκριτος νομικός με αναγνώριση (όπως λένε οι συμπατριώτες του) στη δουλειά του δεν μπορεί να μην κατανοεί ότι επί των ημερών του το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έμεινε βουτηγμένο στον κυκεώνα των προβλημάτων του. Οτι ούτε σχέδιο για την ανάπτυξη του εκπονήθηκε ούτε φυσικά δόθηκαν λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματά του. Ότι εκατοντάδες σωματεία ήρθαν αντιμέτωπα με την οικονομική κρίση και ανέστειλαν τη λειτουργία τους αδυνατώντας να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις.

Βέβαια για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ούτε λέξη από το στόμα του κ. Γραμμένου. Για την οικονομική κατάρρευση της Ομοσπονδίας ούτε λέξη. Για την κατακόρυφη αύξηση της εξόδων, κουβέντα. Δεν είναι του παρόντος να γίνει σύγκριση της διοίκησης Γραμμένου με τις προηγούμενες. Σοβαρό έργο δεν θα βρει κανείς ώστε να κάνει συγκρίσεις. Η διαφορά είναι ότι αυτή η διοίκηση προβλήθηκε ως τάχα διαφορετική από τις άλλες. Ότι επρόκειτο για την διοίκηση της εξυγίανσης!

Τώρα, αποσυρόμενος, θα έχει την ευκαιρία ο κ. Γραμμένος να σκεφτεί τα έργα και τις ημέρες του ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας και να μην επιζητεί την εκ των υστέρων δικαίωση. Ας αρκεστεί στην συμπάθεια του Ιβάν Σαββίδη αναμένοντας ενδεχομένως και μια επιβράβευση της… προσφοράς του. Το ελληνικό ποδόσφαιρο με πρώτη και «καλύτερη» την Εθνική Ομάδα δεινοπάθησε επί των ημερών του. Μάταια αναζητεί ανθρώπους με τόσο κοντή μνήμη ώστε να πειστούν από όσα δηλώνει σε προστατευόμενα δημοσιογραφικά περιβάλλοντα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ