Ολυμπιακός : Να «αφήσουν» το +22 στο Ρέντη…

Ολυμπιακός : Να «αφήσουν» το +22 στο Ρέντη…

Ολυμπιακό και ΑΕΚ χωρίζει το… χάος. Η τεράστια διαφορά δεν αποτυπώνεται μόνο στον βαθμολογικό πίνακα. Στο ΟΑΚΑ αύριο ο Ολυμπιακός όμως πρέπει να την αφήσει στην άκρη και να νικήσει. Για χίλιους λόγους…

Αν υπάρχει μια ομάδα που ουσιαστικά είναι αδιάφορη στα φετινά πλέι οφ είναι ο Ολυμπιακός. 70 βαθμούς έχει ο Ολυμπιακός, 51 o δεύτερος Άρης, στους 48 η ΑΕΚ που αντιμετωπίζει αύριο. Το πιθανότερο είναι πως κανείς από τους υπόλοιπους των πλει οφ δεν θα φτάσει τους 70 βαθμούς στο φινάλε των πλέι οφ.

Από την άλλη όμως όταν παίζεις ντέρμπι υπάρχει πάντα το κίνητρο. Μπορεί βαθμολογικά να «καίγεται» η ΑΕΚ που παλεύει για μια θέση στην Ευρώπη όμως και για τον Ολυμπιακό υπάρχουν χίλιοι λόγοι για να πάρει τη νίκη στο ΟΑΚΑ.

Και δεν αναφέρομαι στον προφανή λόγο, την κατάκτηση του τίτλου δηλαδή και μαθηματικά. Ο Ολυμπιακός ειδικά τα τελευταία 4-5 χρόνια οφείλει πάντα να βάζει στη θέση του όλους όσους έχουν το θράσος να τον «σημαδεύουν» και να τον «χτυπούν» κάτω από τη μέση. Όλους αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να πλήξουν τον γίγαντα του ελληνικού αθλητισμού. Έχουν συμβεί τόσα πολλά όλα αυτά τα χρόνια που πάντα υπάρχει ένας σοβαρός λόγος για να τους δείχνεις τι σημαίνει Ολυμπιακός.

Σε ένα ντέρμπι βεβαίως όλα μπορούν να συμβούν. Το ότι η ΑΕΚ είναι σε τραγική αγωνιστική κατάσταση δεν σημαίνει πως σε ένα ματς δεν μπορεί να νικήσει τον Ολυμπιακό. Το είδαμε να συμβαίνει φέτος για παράδειγμα στη Λεωφόρο όπου έχασε από τον κατά πολύ κατώτερο αγωνιστικό Παναθηναϊκό. Ούτε στο ΟΑΚΑ στην κανονική περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν καλός παραχωρώντας το 1-1 στην ΑΕΚ.

Ούτε στην Τούμπα ήταν καλός παίρνοντας το 1-1. Μια καλή εμφάνιση και ένα διπλό σε ντέρμπι είναι ένας ακόμη λόγος που ο Ολυμπιακός αύριο πρέπει να πάρει το «τρίποντο». Ένας διαχρονικά σοβαρός λόγος βεβαίως είναι και η χαρά που θα δώσε στον κόσμο του, που σίγουρα δεν μπορεί να έχει παράπονο από την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς αλλά όσο πιο πολλά, τόσο πιο καλά.

Δυσκολίες θα υπάρξουν, ξέχωρα από τον αντίπαλο, καθώς μιλάμε για επιστροφή μετά από διακοπή. Και πάντα αυτό είναι «θέμα», δημιουργεί πρόβλημα γιατί δεν υπάρχει ρυθμός και γιατί ειδικά ο Ολυμπιακός έχει σχεδόν όλους τους παίκτες του σε εθνικές ομάδες.

Το σημαντικότερο είναι να αφήσουν στην άκρη οι ερυθρόλευκοι το +22 και να μπουν σε μια λογική must win. Κατανοώ πως δεν είναι εύκολο όταν οι διαφορές είναι τόσο μεγάλες. Έχω όμως την εντύπωση πως όλοι στο Ρέντη, από τον Μαρτίνς μέχρι τον τελευταίο ξέρουν πόσα πολλά σημαίνει για τον σύλλογο το αυριανό ματς και συνολικά τα ντέρμπι που έχει να δώσει στα πλέι οφ. Τους το μετέφεραν και οι οπαδοί στην πρόσφατη επίσκεψή τους. Οι πρώτες απαντήσεις αύριο το βράδυ στο ΟΑΚΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ