ΑΕΚ – Ολυμπιακός : Ήταν «ξεπουπούλιασμα» σε πολλά επίπεδα…

ΑΕΚ – Ολυμπιακός : Ήταν «ξεπουπούλιασμα» σε πολλά επίπεδα…

Οσα είδαμε το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ συμπυκνώνουν τους λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός κάνει περίπατο στο πρωτάθλημα.

Στην ΑΕΚ θα πρέπει να ευγνωμονούν τον Ολυμπιακό διότι δεν την έπιασε από το λαιμό. Σε διαφορετική περίπτωση η ζημιά για την Ενωση θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Τα τέσσερα γκολ στο ημίχρονο μπορούν να οδηγήσουν σε κατάρρευση της ψυχολογία κάθε ομάδας. Πολύ δε περισσότερο της ΑΕΚ που δεν μπορεί να ορθοποδήσει και γίνεται έρμαιο στις ορέξεις κάθε ομάδας που διαθέτει στοιχειώδη οργάνωση στην άμυνά της. Δεν είναι λοιπόν ότι υπέστη έναν καταιγισμό πυρός και δεν άντεξε.

Είναι κυρίως διότι η ποιότητα των αμυντικών της συγκρινόμενη με την ποιότητα των επιθετικών του Ολυμπιακού έδωσε αυτό το αποτέλεσμα. Είναι η σοφή διαπίστωση του Μαρτίνς ότι οι αμυντικοί της Ενωσης δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε συνθήκες πίεσης όπως αυτή που τους άσκησαν οι ερυθρόλευκοι κατά διαστήματα. Τέτοια πίεση που οι δυο παίκτες του Ολυμπιακού στον άξονα έκλεβαν την μπάλα από τους τρεις της ΑΕΚ και την μετέφεραν με ταχύτητα στην περιοχή του άτυχου Αθανασιάδη.

Εκεί το… πελάγωμα ήταν καθεστώς και η ετοιμότητα των παικτών του Μαρτίνς να μετατρέψουν σε γκολ της ευκαιρίες δεδομένη. Και πώς να ξαναψάξεις τώρα μπας και βρεις γωνία στο δεκάρικο για να απαλύνεις τις εντυπώσεις και να διασκεδάσεις τα συμπεράσματα που βγαίνουν για την απόσταση η οποία χωρίζει τον Ολυμπιακό από τους κατ’ επίφαση διώκτες του. Δεν άφησε περιθώρια ούτε ο ίδιος ο Μανόλο Χιμένεθ μετά το ματς δηλώντας ότι οι παίκτες του δεν μπορούσαν να δώσουν περισσότερα. Δηλαδή τόσο μπορούν τόσο παίζουν, τόσα τρώνε.

Αυτά εννοούσε πάνω κάτω ο Ισπανός δείχνοντας κατευθείαν προς την πλευρά της διοίκησης που άφησε αβοήθητη την ομάδα στις μεταγραφές του χειμώνα. Το έκανε βέβαια για να κρύψει και τις δικές του ευθύνες αλλά το πρόβλημα παραμένει. Ο κυνικός Ολυμπιακός μπορεί στην Ελλάδα να σκοτώσει κάθε αντίπαλο ακόμα κι όταν δεν παίζει στα κόκκινα για ενενήντα λεπτά. Ακόμα κι όταν παίζει χωρίς Βαλμπουενά και Φορτούνη.

Οσα είδαμε το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ συμπυκνώνουν τους λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός κάνει περίπατο στο πρωτάθλημα. Αποτελεσματικότητα, κυνισμός, πολλές και διαφορετικές επιλογές, σωστό διάβασμα των αντιπάλων. Με ταχύτητα πίεση ψηλά και δυο αμυντικούς χαφ τον Καμαρά και τον Εμβιλά που κατάπιαν του τρεις στης Ενωσης στον ίδιο χώρο. Μια βεντάλια που απλωνόταν και μάζευε αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια στον αντίπαλο να αναπνεύσει και οδηγώντας τον σε λάθη.

Ο Μαρτίνς, τρία χρόνια στην Ελλάδα το έμαθε όλα. Όχι για την δική του ομάδα, αλλοίμονο, αλλά και για κάθε αντίπαλό της. Για τον Ολυμπιακό ήταν ακόμα ένα καλό βράδυ στην δουλειά . Για την ΑΕΚ ένα πολύ δύσκολο βράδυ. Οποιος είδε τους οπαδούς να χειρονομούν απειλητικά μπροστά στους ποδοσφαιριστές κι αυτοί με σκυμμένα τα κεφάλια να τους ακούν χωρίς αντίλογο, καταλαβαίνει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ