Ολυμπιακός : Χασάν σημαίνει πρόκριση…

Ολυμπιακός : Χασάν σημαίνει πρόκριση…

Με γκολ του Αιγύπτιου προχώρησε στην Ευρώπη και στον τελικό.

Η άποψή μου για τον Αχμέντ Χασάν είναι ξεκάθαρη. Τον θεωρώ τον ιδανικό δεύτερο σέντερ φορ. Μπορεί σε άλλες ομάδες να είχε πάρει την φανέλα του βασικού στο σπίτι, αλλά στον Ολυμπιακό υπάρχει ο Ελ Αραμπί, ο οποίος είναι σε άλλο… level.

Ο Χασάν στα περισσότερα ματς που παίζει ( είτε βασικός είτε ερχόμενος από τον πάγκο) προσφέρει. Και μερικά από τα γκολ που έχει πετύχει ήταν πέρα για πέρα σημαντικά, ειδικά αυτά που οδήγησαν σε προκρίσεις. Το γκολ που σημείωσε στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μαρσέιγ, αποδείχθηκε αρκετό για να συνεχίσουν οι νταμπλούχοι στην Ευρώπη και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Μετά ήρθε ο επαναληπτικός με την Αϊντχόφεν. Οι Πειραιώτες έπαιξαν με την φωτιά, είδαν κατάματα τον αποκλεισμό, αλλά ο Χασάν έδωσε την λύση. Γκολ και πρόκριση. Στον ημιτελικό του Κυπέλλου, κόντρα στον εξαιρετικό ΠΑΣ (για την δουλειά που γίνεται στην ομάδα των Ιωαννίνων τα έχουμε πει αρκετές φορές στις βραδινές εκπομπές) την λύση την έδωσε πάλι ο 28χρονος επιθετικός.

Μπορεί στην αρχή του ματς να έχασε μοναδική ευκαιρία, αλλά «μίλησε» στο τέλος. Εκεί που πολλές φορές τα γκολ μετρούν «διπλά». Με ένα πανέμορφο γκολ, έκανε το 1-1 δίνοντας στους Πειραιώτες τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης.

Ο Χασάν για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι έχει πολύτιμο ρόλο στον Ολυμπιακό. Το ματς στους «Ζωσιμάδες» είχε και άλλον πρωταγωνιστή. Τον Ζοσέ Σα. Ο Πορτογάλος πορτιέρο, πέρασε ένα άσχημο φεγγάρι με τις εμφανίσεις του, να μην είναι ανάλογες της αξίας τους. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον στήριξε και ο Σα βρήκε και πάλι τον εαυτό του.

Στον ημιτελικό με τον ΠΑΣ, κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό, δύο φορές και με το σκορ στο 1-0. Προσωπικά, δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι ήταν θέμα χρόνου, ο πορτογάλος να βρει και πάλι τον καλό του εαυτό.

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός πήρε σκορ πρόκρισης, αλλά η εμφάνισή του δεν ήταν καλή. Αντιμετώπισε προβλήματα από τους γηπεδούχους και ο Μαρτίνς αναγκάστηκε να ανακατέψει αρκετές φορές την τράπουλα. Τόσο σε πρόσωπα όσο και σε σχήματα. Σίγουρα πάντως για την εικόνα της ομάδας έπαιξε ρόλο και ο αγωνιστικός χώρος. Στο δεύτερο ημίχρονο και σε μια διακοπή του αγώνα, ο Σα είχε βγει από την περιοχή του και έβαζε κομμάτια χλοοτάπητα στη θέση τους! Αυτό νομίζω τα λέει όλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ