Ολυμπιακός : Οι «κόκκινες» σημαίες στο… υποφωτισμένο ΣΕΦ

Ολυμπιακός : Οι «κόκκινες» σημαίες στο… υποφωτισμένο ΣΕΦ

Σκέφτεται κανείς ότι μπορεί το ματς με αντίπαλο τη Χίμκι να ήταν το «κύκνειο άσμα» του Σπανούλη και του Πρίντεζη; Όχι τώρα, όχι έτσι…

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε νωρίς και δίχως επιτυχία τη φετινή του παρουσία στην Ευρωλίγκα, αλλά και τη σεζόν, αφού δεν αγωνίζεται στις εγχώριες διοργανώσεις. Έχουμε τον χρόνο να κάνουμε ταμείο, να δούμε τι έφταιξε, να επιχειρηματολογήσουμε για τα λάθη και τις αστοχίες, όμως επί του παρόντος υπάρχουν δύο ονόματα, που είτε θα συνεχίσουν να αναγράφονται στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ, είτε θα κρεμαστούν οι φανέλες τους στο ταβάνι του ΣΕΦ.

Ο Βασίλης Σπανούλης κι ο Γιώργος Πρίντεζης έχουν συνυπογράψει την ιστορία του Ολυμπιακού την τελευταία… 10ετία. Λες κι ήταν χθες το πεταχτάρι στην Πόλη, ή που το… Λονδίνο έπεσε. Θα ήταν τουλάχιστον καταθλιπτικό να τελειώσουν αυτή την τεράστια πορεία στο… υποφωτισμένο ΣΕΦ, ήτοι σ’ ένα γήπεδο δίχως κόσμο, δίχως το… τελευταίο (αγωνιστικά) χειροκρότημα, σε μια χρονιά πρόωρου αποκλεισμού.

Οι σημαίες -θαρρώ- θα μείνουν ψηλά στον ιστό τους. Ο Πρίντεζης το ξεκαθάρισε, πως θέτει εαυτόν στη διάθεση της διοίκησης. Θέλει να συνεχίσει κι αν τον θέλουν είναι εδώ. Δίχως μισόλογα και με επίλογο ένα ματς, στο οποίο δεν έχασε σουτ. Ο Σπανούλης δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, αν και τον… πρόδωσε η Ολυμπία. Κατά πώς φαίνεται θα συνεχίσει.

Τι μπορεί να πει η διοίκηση της ομάδας; Φαντάζομαι ότι είναι καλοδεχούμενη η επέκταση της συνεργασίας κι ότι οι δύο εμβληματικοί παίκτες έχουν πολλά να προσφέρουν, με τη νοοτροπία τους. Άλλωστε, φάνηκε κι από τις ασίστ, που μοίρασε χθες ο Σπανούλης, λες και δεν κυνηγά κανένα ρεκόρ.

Είναι πρόδηλο ότι δεν μπορεί να έχουν τον χρόνο, που είχαν πριν 2-3 χρόνια. Είναι πρόδηλο ότι δεν μπορεί να ξεκινά από αυτούς η ομάδα, αλλά επίσης είναι πρόδηλο πως… «ρεζέρβες» (καθ’ υπερβολή έκφραση, στα όρια της ιεροσυλίας) αυτού του επιπέδου είναι πολυτέλεια για κάθε ομάδα, πόσο μάλλον για τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν θα έχει και ρόστερ 30 εκατομμύριων.

Αντί επιλόγου: Με τον κόσμο να επιστρέφει στις εξέδρες, την Ευρωλίγκα (και τους Ευρωπαίους φιλάθλους) να ξέρουν να τιμούν παίκτες με ιστορία, που ξεχώρισαν σε βάθος χρόνου, θα ζήσουμε φοβερές στιγμές για τον Βασίλη Σπανούλη και δευτερευόντως για τον Γιώργο Πρίντεζη. Το αξίζουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ