Έτσι είναι πιο γλυκό…

Έτσι είναι πιο γλυκό…

Να σφραγίζεις τον τίτλο με νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Μόνο σύνηθες δεν είναι μετά από ντέρμπι αιωνίων να κατακτά ομάδα και μαθηματικά τον τίτλο. Οι Πειραιώτες είχαν το 46ο πρωτάθλημα αγκαλιά, εδώ και μήνες. Το κατέκτησαν για πλάκα. Το μόνο που δεν γνώριζαν όλοι όσοι λατρεύουν αυτή την ομάδα, ήταν το χρονικό σημείο που θα έμπαινε και μαθηματικά τελεία στην υπόθεση τίτλος.

Για τους φίλους της ομάδας, η συγκυρία ήταν εξαιρετική. Μοναδική. Με νίκη επί του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος τους «πράσινους» και πήραν ρεβάνς για την μοναδική τους ήττα, αυτή στη Λεωφόρο. Νίκη κόντρα στον «αιώνιο αντίπαλο» η οποία συνοδεύεται και από τίτλο, όπως και να το κάνουμε έχει άλλη γλύκα.

Ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι μπήκε με τον αέρα του ανώτερου και απέδειξε περίτρανα στον αγωνιστικό χώρο,  τον λόγο που κάνει παρέλαση και στη φετινή σεζόν. Είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης και στην Ελλάδα δεν έχει αντίπαλο. Όποιος δεν το βλέπει, κακό δικό του. Και δεν απευθύνομαι στους οπαδούς, αλλά στους παράγοντες των αντιπάλων. Αν νομίζουν ότι ο Ολυμπιακός είναι μισό γύρο μπροστά στη βαθμολογία από δικά τους αγωνιστικά λάθη και από τύχη, τότε προβλέπω του χρόνου η σεμνή τελετή του τίτλου, να λήγει Γενάρη μήνα…

Το έχω γράψει πολλές φορές και το έχω πει άλλες τόσες στο ραδιόφωνο, άσχετα αν κάποιοι με ειρωνεύτηκαν. Ο Ολυμπιακός επένδυσε στη ποδοσφαιρική λογική. Ακολούθησε πιστά το πλάνο του, άφησε έναν ικανότατο προπονητή να δουλέψει, ενώ η διοίκηση κάθε φορά ικανοποιεί τα θέλω του τεχνικού ηγέτη. Συν τοις άλλοις, έχει την δυνατότητα να απορρίπτει προτάσεις ομάδων, έστω και αν αυτές μπορούν να θεωρηθούν ικανοποιητικές για βασικά στελέχη. Τρανό παράδειγμα, η περίπτωση του Σεμέδο στις τελευταίες μέρες της καλοκαιρινής περιόδου.

Ναι θα υπάρξουν φορές, που κάποιες κινήσεις δεν θα βγουν. Όπως φέτος με τα δύο μπακ και κυρίως τον Βινάγκρε. Η διοίκηση δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο της, ούτε έριξε τις ευθύνες στον… Χατζηπετρή. Τον Ιανουάριο, προχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες στην αλλαγή τους. Και το ίδιο θα πράξει, εάν κάποια φορά δεν θα βγει κάποια άλλη μεταγραφική κίνηση. Έτσι λειτουργούν οι ομάδες. Απλά και ξεκάθαρα πράγματα.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του έναν ακόμα στόχο. Την κατάκτηση του Κυπέλλου. Δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, όχι γιατί ο Ολυμπιακός έχει να φοβηθεί κάποιον αντίπαλο, αλλά γιατί και οι παίκτες είναι άνθρωποι. Ήδη, όπως διαβάζατε εδώ στο 10.gr, οι παίκτες ζήτησαν και κατάφεραν να πάρουν τριήμερο ρεπό. Τον μεγάλο στόχο τον πέτυχαν. Με την επιστροφή τους στις προπονήσεις, την Πέμπτη, θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τον ΠΑΟΚ και κακά τα ψέματα, η ομάδα περιμένει τον επαναληπτικό με τον ΠΑΣ και αν προκριθεί (είναι το μεγάλο φαβορί), τότε τον τελικό.

Στην επίτευξη του στόχου, όλοι βοήθησαν. Κάποιοι περισσότερο κάποιοι λιγότερο. Στον μόνο που θα σταθώ είναι στην προπονητάρα που κάθεται στον πάγκο. Ο Πέδρο Μαρτίνς – που κάποιοι τον είχαν βάλει στο μάτι – έχει πάρει ήδη τρεις τίτλους και στοχεύει στον τέταρτο. Με αυτόν στην άκρη του πάγκου, το μεγάλο μου και μεγάλο σας όνειρο, έχει πιθανότητες υλοποίησης. Υπομονή και σωστές κινήσεις το καλοκαίρι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ