ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός : Θα μας έρθει ο Μαρινάκης την Κυριακή, τι λέει το πρόγραμμα ;

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός : Θα μας έρθει ο Μαρινάκης την Κυριακή, τι λέει το πρόγραμμα ;

Έχει επισκεφτεί και στο παρελθόν την Τούμπα, αλλά δεν υπάρχει ενημέρωση για το παιχνίδι της Κυριακής.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι έξυπνος άνθρωπος, όπως άλλωστε όλοι οι επιχειρηματίες του βεληνεκούς του.

Ταυτόχρονα το μυαλό του στροφάρει και σε ποδοσφαιρικά θέματα κι αυτό έχει τη σημασία του, μια και ο κατάλογος των επιτυχημένων επιχειρηματιών που έφαγαν τα μούτρα τους ως ποδοσφαιρικοί παράγοντες, είναι μακρύς.

Αντίστοιχα υπάρχουν αρκετά παραδείγματα επιχειρηματιών που ενώ στον επαγγελματικό τους χώρο ήταν αυτό που λέμε «της σειράς», στο ποδόσφαιρο διέπρεψαν. Ενδεικτικά αναφέρω τον Παντελάκη, τον Πέτρο Θεοδωρίδη, τον Αλαμάνο, ακόμα και τον Μελισσανίδη πριν απογειωθεί επιχειρηματικά.

Όλα αυτά δείχνουν πως το παραγοντιλίκι είναι μια ξεχωριστή κατηγορία με ιδιαίτερες απαιτήσεις και ξεχωριστούς κανόνες, τους οποίους ο Βαγγέλας γνωρίζει καλά.

Το ότι σήμερα που μιλάμε έχει χάσει τα κεκτημένα δεν αναιρεί το παραπάνω, στη ζωή υπάρχουν νίκες αλλά και ήττες, στο κάτω κάτω η εξυπνάδα δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο κανενός.

Μια και πλησιάζει ο αγώνας της Τούμπας λοιπόν, ενδεικτική της παραγοντικής οξυδέρκειας του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, είναι οι επισκέψεις του στην Τούμπα.

Αν δε με απατά h μνήμη μου ήταν μόλις δυο και σίγουρα δεν έγιναν τυχαία, αφού όλες είχαν τη σημειολογία τους.

Η τελευταία ήταν το 2015, ίσως την πιο αλλοπρόσαλλη χρονιά της περιόδου Σαββίδη, ενδεχομένως και πριν από εκείνον, με τον Ολυμπιακό να περνά άνετα από την Τούμπα και μάλιστα πεντακάθαρα, με το σπαθί του, που λέμε.

Με αυτά τα δυο ως πακέτο να μην έχουν συμβεί ποτέ ξανά το διάστημα συνύπαρξης Σαββίδη-Μαρινάκη στο ποδόσφαιρο, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το Βαγγέλα να περάσει το δικό του μήνυμα, σε παιγνίδι η εξέλιξη του οποίου ήταν περίπου προβλέψιμη, πριν αρχίσει.

«’Ήρθα στο σπίτι αυτών των γκρινιάρηδων που τους φταίει πάντα η Αθήνα και το κατεστημένο, τους πήρα τα σώβρακα τίμια και καθαρά πάνω στο χορτάρι και τους ανάγκασα από πάνω να με φάνε στη μάπα».

Η πρεμιέρα του έγινε ως rookie, τη χρονιά που ανέλαβε τον Ολυμπιακό και ήταν φρέσκος στον προεδρικό θώκο.

Είχε μόλις παραλάβει τη σκυτάλη από τον Κόκκαλη, έπειτα από μια εφιαλτική χρονιά, της οποίας φυσικός αυτουργός ήταν ο ΠΑΟΚ.

Είχαμε κερδίσει δυο φορές μέσα στον Πειραιά, μία στην κανονική περίοδο κι άλλη μια στα πλέι οφ, αναγκάζοντας την ομάδα που είχε καλομάθει να κυκλοφορεί στα σαλόνια του C.L έστω και για λίγο σε ρόλο σάκου του μποξ, να τρέχει καλοκαιριάτικα σε κάτι περιοχές του Ισραήλ που δεν τις είχαν περπατήσει ούτε οι μαθητές του Ιησού.

Την επόμενη σεζόν καταγράφηκε η περίφημη αναμέτρηση για το κύπελλο, που έμεινε στην ιστορία για την πρωτοφανή κινητοποίηση αστυνομικών και ειδικών δυνάμεων που είχαν αναλάβει την προστασία της αποστολής του Ολυμπιακού, σε ένα γήπεδο που σημειωτέον ήταν άδειο!

Κι αυτό εξ αιτίας μιας σκανδαλώδους απόφασης για τιμωρία της Τούμπας, επειδή σε αγώνα πρωταθλήματος στο Βόλο, έπεσε ένα δακρυγόνο εκτός γηπέδου και πριν την έναρξη του αγώνα!

Δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά να τιμωρηθεί ομάδα με κεκλεισμένων των θυρών, για τέτοιο λόγο.

Ο Βαγγέλας λοιπόν ήρθε στην Τούμπα και είναι φανερό πως αποφάσισε να έρθει σε εκείνο το παιγνίδι, για να κάνει επίδειξη ισχύος.

«Έρχομαι αυτοπροσώπως να πάρω την πρόκριση από εσάς που με στείλατε στον πάτο των πλέι οφ πέρσι, αφού σας έκλεισα το γήπεδο όντας παντοδύναμος».

Όπως διαπιστώνουμε λοιπόν κάθε κίνηση του Μαρινάκη είναι καλά μελετημένη και δε γίνεται άνευ λόγου.

Πέρσι ας πούμε που ήταν σίγουρος πρωταθλητής και η ήττα από το φορμαρισμένο ΠΑΟΚ πιθανή δεν είχε λόγο να εμφανιστεί, όπως και στο κύπελλο της προηγούμενης χρονιάς. Είχε ως εκπρόσωπο τον διαιτητή Παπά, αφήστε που ήταν υποψιασμένος για το τι θα συνέβαινε και δεν είχε λόγο να ταυτίσει ζωντανά την εικόνα του με όσα ακολούθησαν.

Φέτος άραγε, σκοπεύει να έρθει στην Τούμπα;

Το γνωρίζει πως ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος και πως σε αγωνιστικό επίπεδο οι πιθανότητές του είναι λίγες, το ίδιο αντιλαμβάνεται και η πλειοψηφία των φίλων της ομάδας του φαντάζομαι, το ενδεχόμενο να φύγει με καλό αποτέλεσμα δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Έχει λόγο λοιπόν να επισκεφτεί τα μέρη μας, θα είναι χρήσιμο για τον ίδιο και την ομάδα του, μήπως υπάρχει κάποιο μήνυμα να στείλει, ή κάτι άλλο που θα ήθελε να πετύχει με την παρουσία του;

Θεωρητικά όχι, οπότε δεν προβλέπεται να έρθει, εκτός η πράξη ανατρέψει τη θεωρία και κάνει την έκπληξη για εμάς, όχι και για εκείνον, μια και όπως προανέφερα, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.

Δεν είναι τόσο απλό πάντως αφού δεν κουβαλά την ιδιότητα του προέδρου, για να σουλατσάρει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όπως τότε στη Λεωφόρο που ο αγώνας δεν ξεκίνησε ποτέ.

Την Κυριακή έδωσα το πρώτο στίγμα, σήμερα επανήλθα, μπορείτε εύκολα να συνδυάσετε τα γραφόμενα. Περισσότερα προσεχώς.

Οι μέρες μέχρι την Κυριακή, θα κυλούν αργά, βασανιστικά αλλά και ηδονικά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ