Ολυμπιακός : Ο Θρύλος να σηκώσει…

Ολυμπιακός : Ο Θρύλος να σηκώσει…

Τεράστια η δήλωση του Πέδρου Μαρτίνς περί ευρωπαϊκού πρότζεκτ.

Το πρώτο σκίρτημα στην καρδιά με προπονητή του Ολυμπιακού, το ένιωσα με τον Όλεγκ Μπλαχίν. Τότε που βλέπαμε μπαλάρα, πρόκριση επί της τεράστιας Μονακό, νίκες σε ντέρμπι, άλωση της Τούμπας (με εκείνη τη ριμάδα την παράδοση), αλλά όχι πρωτάθλημα. Γιατί τότε οι διοργανώσεις ήταν καθαρές.

Ο μεγάλος έρωτας, ήταν είναι και θα είναι ο Τάκαρος. Αυτό δεν αλλάζει, όσα χρόνια και αν περάσουν, γιατί πολύ απλά άνθρωποι που μας έχουν κάνει να κλάψουμε από χαρά για τον Θρύλο, ποτέ δεν τους ξεγράφουμε, ποτέ δεν τους ξεχνάμε. Ποιος από εσάς δεν δάκρυσε στη Βρέμη; Ποιος από εσάς δεν δάκρυσε στο 1-4 της Λεωφόρου;

Τα χρόνια πέρασαν και ήρθε η ώρα του… γάμου. Η σχέση ζωής; Αναμφισβήτητα ο Πέδρο Μαρτίνς ή για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο Πέδραρος. Η μεγαλύτερη μαγκιά του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν που είδε, έκρινε και αποφάσισε να του δώσει τα κλειδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Εύλογα θα αναρωτηθείτε πώς μου ήρθαν όλα αυτά στο μυαλό και εσείς τα διαβάζετε εδώ στο 10.gr. Πολύ απλά λόγω της συνέντευξης που παραχώρησε ο Πορτογάλος στην πατρίδα του και μου χτύπησε ευαίσθητη χορδή (είμαι βέβαιος και σε αρκετούς από εσάς, το ίδιο συνέβη…).

Ερωτηθείς για το επόμενο στάδιο για τον Ολυμπιακό, ο Μαρτίνς μεταξύ άλλων είπε: «Έχουμε και ένα ευρωπαϊκό πρότζεκτ. Θέλουμε να πάμε σε έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ξέρουμε πως αυτό είναι δύσκολο, όμως δουλεύουμε και για αυτό». Η αποκάλυψη του Μαρτίνς είναι τεράστια και μόνο σύνηθες δεν είναι, ο προπονητής του Ολυμπιακού να μιλά ανοιχτά για συμμετοχή σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το λέει, όχι γιατί θέλει να γίνει ακόμα πιο αγαπητός στον κόσμο. Το λέει γιατί το πιστεύει γιατί η διοίκηση (και καλά κάνει…) έχει βάλει στόχο να κάνει το όνειρο όλων των φίλων του Ολυμπιακού, πραγματικότητα.

Μέχρι να συμβεί ή μέχρι να μου πάρουν τα μικρόφωνα και τα πληκτρολόγια, θα το γράφω και θα το λέω. Η δυναμική του Ολυμπιακού είναι πολύ μεγαλύτερη από ένα νταμπλ ή από σερί πρωταθλημάτων. Ο κόσμος μετέτρεψε τον Ολυμπιακό σε Θρύλο. Ο κόσμος θα είναι πάντα εκεί, θα είναι πάντα δίπλα στην μεγάλη του αγάπη. Θα την στηρίζει, θα την προστατεύει, θα την γιγαντώνει.

Η διοίκηση; Ο Ολυμπιακός λειτουργεί όπως τα πολύ μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Με άξιους ανθρώπους σε καίρια πόστα. Με προγραμματισμό, με ποδοσφαιρική λογική, με αύξηση του μπάτζετ, με βελτιώσεις του προπονητικού κέντρου, με συνεργασία με τοπ ατζέντηδες με εξαιρετικό δίκτυο σκάουτινγκ και σίγουρα κάτι θα έχω ξεχάσει…

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει την τύχη και την δυνατότητα να δουλεύει απερίσπαστος και αυτή η δουλειά αποδίδει καρπούς. Είμαι βέβαιος, για τους λόγους που διαβάσατε παραπάνω, ότι ο στόχος της ευρωπαϊκής κούπας δεν είναι και τόσο άπιαστος. Απλά Πέδρο έχω μια ένσταση. Το θέμα δεν είναι να πάμε σε τελικό, αλλά να το κατακτήσουμε!

Υ.Γ. Κουβέντα μπορεί να γίνει φυσικά και για τον Ερνέστο, έναν άκρως πετυχημένο προπονητή στον Ολυμπιακό, ο οποίος αγαπήθηκε από τον κόσμο. Κυρίως στην δεύτερη θητεία του στο λιμάνι, όταν ο Μαρινάκης πήρε το αεροπλάνο και πήγε στην Ισπανία για να τον φέρει ξανά στον Πειραιά. Απλά εγώ επειδή ώρες ώρες είμαι περίεργο τρένο, είχα σπαστεί στην πρώτη του θητεία στο λιμάνι και συγκεκριμένα προς τα τέλη της σεζόν. Τότε που απέφευγε συνεχώς να ανανεώσει το συμβόλαιο του, γιατί προφανώς δεν ήθελε να μείνει. Προς Θεού δεν λέω ότι εγώ έχω δίκιο, αλλά θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας και να μην γράφω πράγματα που δεν πιστεύω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ