ΑΕΚ : Βρήκε σφυγμό όμως ακόμα δεν έχει ξεμπερδέψει

ΑΕΚ : Βρήκε σφυγμό όμως ακόμα δεν έχει ξεμπερδέψει

Η μεγάλης σημασίας νίκη της ΑΕΚ επί του Αστέρα, ο Μάνταλος που μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης για τη συνέχεια και τα «πρέπει» προκειμένου η Ένωση να «καθαρίσει» με την υπόθεση Ευρώπη

Το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης αναμενόταν δύσκολο για την ΑΕΚ και έτσι αποδείχθηκε και στην πράξη. Η Ένωση βρήκε απέναντί της μια δουλεμένη και οργανωμένη ομάδα. Ένα σύνολο που ήρθε στο ΟΑΚΑ για να πάρει αποτέλεσμα και θα το έπαιρνε, αν δεν υπήρχε ο Πέτρος Μάνταλος.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ έκανε τη διαφορά στο χθεσινό ματς. Ήταν εκείνος που έκρινε ουσιαστικά την αναμέτρηση. Όχι μόνο για τις δύο ασίστ του, που δεδομένα άλλαξαν εντελώς τον αγώνα. Αλλά γενικά για τη συνολική παρουσία του.

Με το παιχνίδι στο 1-1 και τον Αστέρα καλά θωρακισμένο πίσω, ο Μάνταλος βγήκε μπροστά. Πήρε την μπάλα στα πόδια του πολλές φορές και όπως φάνηκε ήξερε τι να την κάνει, προκειμένου η ΑΕΚ να βρει τις λύσεις και να φτάσει στη νίκη.

Είναι πολύ σημαντικό για τον Δικέφαλο να συνεχίσει σε αυτό το επίπεδο εμφανίσεων ο Μάνταλος. Είναι ο παίκτης που επιδρά περισσότερο από τον καθένα στο παιχνίδι της ομάδας και η ΑΕΚ δεδομένα θα τον χρειαστεί για να κλείσει τη σεζόν όσο καλύτερα μπορεί.

Έτσι όπως είναι η κατάσταση εκείνο που κοιτάζει η ΑΕΚ είναι να εξασφαλίσει μια θέση για την Ευρώπη. Είναι κοντά στο να πετύχει και σίγουρα η χθεσινή νίκη της δίνει μια μεγάλη ανάσα. Ακόμα όμως δεν έχει ξεμπερδέψει.

Το θετικό είναι πως βρήκε ξανά σφυγμό. Έκανε δεύτερη συνεχόμενη νίκη, δείχνει να συνέρχεται αγωνιστικά όμως όλο αυτό απαιτεί συνέχεια. Τουλάχιστον και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η Ένωση πρέπει να το κερδίσει προκειμένου να ανασάνει για τα καλά.

Ο Μανόλο Χιμένεθ φαίνεται να έχει αντιστρέψει το κλίμα εντός ομάδας. Οι Κιτρινόμαυροι δείχνουν να έχουν αποκτήσει ξανά αυτοπεποίθηση και κυρίως αγωνιστική ταυτότητα. Κάτι που έλειπε από την ομάδα στο μεγαλύτερο κομμάτι της φετινής σεζόν και πολύ περισσότερο στα τελευταία ματς, πριν από εκείνο με τον Άρη.

Αν η ΑΕΚ κερδίσει και τον Παναθηναϊκό, πέρα από βαθμούς θα πάρει και μεγάλη ψυχολογική ώθηση. Μια ώθηση που ενδεχομένως θα ήταν ικανή να την βάλει ξανά στο κόλπο του κυπέλλου, ενόψει της ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι εύκολο μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, αλλά αν η ΑΕΚ πάει με ψυχολογία και πλάνο σε αυτό το ματς, μπορεί να τα καταφέρει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ