Παναθηναϊκός : Να κατανοήσουν άπαντες τι διακυβεύεται απόψε

Παναθηναϊκός : Να κατανοήσουν άπαντες τι διακυβεύεται απόψε

Αν ο Παναθηναϊκός δεν επιστρέψει στην Ευρώπη, τότε θα πρόκειται για μεγάλο πισωγύρισμα και πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους.

Από την Κυριακή και την ήττα από τον Άρη, μέχρι την Τετάρτη και το παιχνίδι με την ΑΕΚ, λίγα πράγματα μπορούν να αλλάξουν στον Παναθηναϊκό. Σε αγωνιστικό ή σε τακτικό επίπεδο, ελάχιστα. Άλλωστε, ούτε πολλούς παίκτες έχει ο Λάζλο Μπόλονι για να προβεί σε αλλαγές, ούτε μας έχει συνηθίσει στις απότομες μεταβολές στα συστήματα του. Για παράδειγμα, με το 4-3-3 πορεύεται ο Ρουμάνος στη διάρκεια του 2021, όταν πριν τα Χριστούγεννα αποφάσισε να εγκαταλείψει τους σχηματισμούς με δίδυμο στην επίθεση.

Αυτό που μπορεί να αλλάξει είναι η διάθεση που θα έχουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Η λαχτάρα που θα νιώθουν για τη νίκη. Να δείξουμε την απόδοση τους, με την προσπάθεια τους, ότι έχουν αντιληφθεί πως παίζουν έναν τελικό που θα καθορίσει την πιθανότητες να παίξουν το καλοκαίρι στα προκριματικά του Conference League.

Γιατί ας μην κρυβόμαστε, αν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί από την ΑΕΚ και ταυτόχρονα, ο ΠΑΟΚ περάσει από το «Βικελίδης» κόντρα στον Άρη, στον χειρότερο αποψινό συνδυασμό αποτελεσμάτων, τότε το -8 δεν θα καλύπτεται στον δεύτερο γύρο των Play Off. Μαθηματικά θα υπάρχουν πιθανότητες, ρεαλιστικά όμως, όχι.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί και μπορεί να αλλάξει μόνο με το διπλό στο ΟΑΚΑ. Με κανένα άλλο τρόπο, για αρχή. Διότι τυχόν νίκη απόψε στο αθηναϊκό ντέρμπι, θα χρειαστεί ανάλογη συνέχεια την Κυριακή στην Τούμπα. Δεν τελειώνει τίποτα σήμερα το βράδυ με νίκη, θα τελειώσουν τα πάντα με ήττα.

Πρωτίστως, είναι αναγκαίο ο προπονητής, οι παίκτες, όσοι συμπεριλαμβάνονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα, να αποδείξουν ότι έχουν αντιληφθεί τη σημασία του παιχνιδιού. Να έχουν κατανοήσει το μέγεθος της αποτυχίας, αν ο Παναθηναϊκός δεν επιστρέψει στην Ευρώπη. Σαφώς, στον απολογισμό δεν θα έχουν όλοι το ίδιο μερίδιο ευθύνης, αλλά στο τέλος της θα τη χρεωθούν οι ίδιοι. Αυτό είναι το μεγαλύτερο διακύβευμα σήμερα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ