Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η μέρα με τη νύχτα…

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η μέρα με τη νύχτα…

Η διαφορά του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ είναι τεράστια και αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά την Κυριακή.

Ειλικρινά δεν ξέρω τί είναι χειρότερο για τους φίλους της ΑΕΚ. Το ιστορικό 1-5 ή αναμέτρηση της Κυριακής; Στο ματς του Ολυμπιακού Σταδίου, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκε τις περισσότερες ευκαιρίες που είχε και διέλυσε την ΑΕΚ, από το πρώτο ημίχρονο. Δεν είναι σύνηθες, αλλά μπορεί να συμβεί ένα τεράστιο σκορ.

Την Κυριακή το βράδυ στο Καραϊσκάκη, ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να κάνει ροτέισον σε ντέρμπι, γιατί ξεκάθαρα είχε στο μυαλό του τον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ. Πρώτο… μούδιασμα για τους φίλους της ΑΕΚ, που σίγουρα θα αναρωτήθηκαν «δεν μας υπολογίζουν καθόλου»;

Ακόμα και κόντρα σε έναν Ολυμπιακό με πολλές αλλαγές, σε έναν Ολυμπιακό που είχε το μυαλό του αλλού, η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο το μόνο που κατάφερε, ήταν να μην βρεθεί πίσω στο σκορ. Κάτι που θα μπορούσε να είχε συμβεί, εάν η μπάλα δεν έβρισκε και το χέρι του Μπουχαλάκη, στην κεφαλιά του Σεμέδο.

Στο ημίχρονο, ο Πέδρο Μαρτίνς, έκανε τρεις αλλαγές. Μπήκαν οι Ελ Αραμπί (μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα από τον Χασάν τα θέλω του προπονητή του στο 3-4-3), Μπρούμα (όταν βρίσκει χώρους είναι ασταμάτητος) και Εμβιλά (μιλάμε για τον πιο ποιοτικό χαφ του πρωταθλήματος). Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με συνοπτικές διαδικασίες.

Η διαφορά των δύο ομάδων είναι τεράστια. Μόλις ο Ολυμπιακός φόρτσαρε, προηγήθηκε, έχασε ευκαιρίες και εν τέλει κέρδισε 2-0, ενώ το σκορ θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο. Επιστρέφω λοιπόν, στο προηγούμενο ερώτημα. Τι είναι χειρότερο για τους φίλους της ΑΕΚ; Το ιστορικό 1-5 ή ότι ο Ολυμπιακός την αντιμετώπισε λες και έπαιζε με μια μικρομεσαία ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος;

Πάμε στα δικά μας τώρα. Η εμφάνιση, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, μπορεί να δώσει την ώθηση που χρειάζεται η ομάδα για το φινάλε της σεζόν. Σε ένα φινάλε που ο Ολυμπιακός θέλει να κλείσει τη σεζόν με την κατάκτηση του Κυπέλλου και να κερδίσει καθαρά για το γόητρο τα ματς με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.

Υ.Γ. Την αδυναμία που έχω στον Κώστα Φορτούνη, δεν την έχω κρύψει ποτέ. Άλλωστε ανήκω σε αυτούς που θέλουν να βλέπουν δεκάρια, που θέλουν να βλέπουν παίκτες που να μπορούν να σε σηκώσουν από την καρέκλα τους, με μία και μόνο ενέργεια.

Στο κυριακάτικο ματς, ο έμπειρος μέσος, αν εξαιρέσω την καλή εκτέλεση φάουλ στο γκολ του Σεμέδο, που ακυρώθηκε, δεν θυμάμαι να έκανε κάτι άλλο, Και είναι κρίμα, για την ομάδα και τον ίδιο να παρουσιάζει άσχημη εικόνα. Πρέπει να καταλάβει ο ίδιος, ότι ναι μεν είναι ο ποιοτικότερος μεσοεπιθετικός του πρωταθλήματος, αλλά θα πρέπει να το αποδεικνύει και στο γήπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ