Ολυμπιακός: Αν έπρεπε να διαλέξει αντίπαλο στον τελικό…

Ολυμπιακός: Αν έπρεπε να διαλέξει αντίπαλο στον τελικό…

Ο Ολυμπιακός έκλεισε θέση στον τελικό του Κυπέλλου, πάει για το back to back double και περιμένει απόψε το επόμενο… θύμα του. ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ καλύτερα;

Είναι λογικό όποιον και να ρωτήσεις να σου πει πως δεν έχει κανένα θέμα επιλογής. Δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα βρεθεί απέναντι του στις 22 Μαΐου στον τελικό του Κυπέλλου. Αυτό είπε ο Μαρτίνς, αυτό είπαν και οι Μπρούμα, Σεμέδο. Αυτό θα πουν όλοι στην ομάδα και θα έχουν δίκιο. Δεν παίζει κανένα ρόλο ποιος δικέφαλος θα είναι απέναντι του στον τελικό.

Μήπως άραγε υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ; Ναι, ο ΠΑΟΚ είναι σε καλύτερο φεγγάρι από την ΑΕΚ αυτό το διάστημα, σε μια σεζόν όμως που πάνω-κάτω βράζουν στο ίδιο καζάνι. Η πορεία τους άλλωστε είναι κοινή, με ταβάνι ένα εισιτήριο στην Ευρώπη από το πρωτάθλημα και ελπίδα να σώσουν την σεζόν με το Κύπελλο.

Λογικό λοιπόν στον Ολυμπιακό να μην μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία. Στην τελική σε 90 λεπτά τα πάντα μπορούν να συμβούν απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Με τον Ατρόμητο αντίπαλο χρειάστηκε να φτάσει στο 120 για να βάλει γκολ ο Φουστέρ και να γλιτώσουμε τα πέναλτι, με την Ξάνθη ζορίστηκε για να πάρει το ματς. Και από την άλλη έχουμε δει να μοιράζει τριάρες σε τελικούς που περιμέναμε ντέρμπι.

Σχετικά λοιπόν είναι όλα. Ο ΠΑΣ για παράδειγμα χθες στο Καραισκάκη ήταν καλύτερος από ότι ήταν τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ στα αντίστοιχα ματς πρωταθλήματος.

Βεβαίως από την άλλη η… πελατειακή σχέση που έχει αποκτήσει ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ είναι ένα θέμα που το υπολογίζεις. Όταν εδώ και τρία χρόνια ο Ολυμπιακός νικά την ΑΕΚ με κάθε τρόπο, της ρίχνει, τρία, τέσσερα και πέντε γκολ τότε είναι λογικό σε έναν μεταξύ τους τελικό να έχει και το ψυχολογικό βάρος ο αντίπαλος. Η άλλη πλευρά του νομίσματος βεβαίως λέει πως κάποια στιγμή θα νικήσει και η ΑΕΚ, δεν γίνεται να χάνει για πάντα.

Όσο για τον ΠΑΟΚ; Το καλό είναι πως έχουν την εντύπωση πως είναι… ισάξιοι μετά το 2-0 της Τούμπας. Τι και αν υπάρχουν 24 βαθμοί διαφορά στο πρωτάθλημα και μια συνολική εικόνα, η μέρα με την νύχτα; Ξαναλέω όμως σε έναν τελικό, σε ένα ματς – τίτλος 90 λεπτών τα πάντα μπορούν να συμβούν. Όποιος είναι να έρθει λοιπόν καλώς να έρθει.

Έτσι και αλλιώς μπορεί πάντα η τελευταία εικόνα – εντύπωση να παίζει ρόλο, για τον Ολυμπιακό όμως η κατάκτηση ή όχι του Κυπέλλου δεν θα αλλάξει την συνολική δουλειά που γίνεται τρία χρόνια στην ομάδα. Και είναι άκρως επιτυχημένη, με το νταμπλ βεβαίως που θέλει να πάρει ακόμη καλύτερη!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ