Εσάς δεν σας αρέσει ο Αρμίντο Μπρούμα;

Εσάς δεν σας αρέσει ο Αρμίντο Μπρούμα;

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για την χρησιμότητα του Πορτογάλου εξτρέμ εξηγώντας την διαφορά ανάμεσα στον χρήσιμο και τον απαραίτητο παίκτη

Εμένα μου αρέσει ο 27χρονος διεθνής Πορτογάλος εξτρέμ. Και φυσικά δεν δουλεύω στο λογιστήριο του Ολυμπιακού ούτε ξέρω πως σκέφτεται το θέμα η διοίκησή του. Μιλάω για όσα βλέπουμε από τον Πορτογάλο. Πρώτα έχει σημασία να ξεκαθαριστεί αν ο παίκτης αυτός αξίζει να είναι στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Διότι αν αξίζει είναι δουλειά άλλων να πετύχουν την παραμονή του. Μια δουλειά που ξέρουν να την κάνουν.

Ο Μπρούμα είναι παίκτης με εξαιρετική τεχνική για ακραίος κυνηγός. κατά τη γνώμη μου κλασσικός ακραίος κυνηγός δεν είναι. Δεν κινείται αποκλειστικά πάνω στη γραμμή. Πολλές φορές πηγαίνει από την πλευρά που υπάρχουν ήδη συμπαίκτες του αφήνοντας γυμνή κείνη που υποτίθεται πως καλύπτει. Αλλοτε κινείται στο ύψος του πέναλτι και ορισμένες φορές κόβει απότομα μέσα στην περιοχή περιμένοντας την πάσα πάνω από τα κεφάλια της άμυνας.

Με αφορμή τα γκολ που έχασε στο ματς με τα Γιάννενα, κάποιοι τον είπαν χασογκόλη. Ουδέν αναληθέστερον τούτου. Δεν αρνούμαι πως χάνει ευκαιρίες και μάλιστα αρκετές. Τις χάνει γιατί βρίσκεται αρκετές φορές σε θέσεις βολής. Ο Μπρούμα έχει περισσότερες τελικές ακόμα κι από τους κλασσικούς σέντερ φορ του Ολυμπιακού με βάση τον χρόνο της συμμετοχής του. Είναι πανέξυπνος παίκτης κι αυτό τον βοηθά να αντεπεξέρχεται στις περιπτώσεις που αποφεύγει την σωματική επαφή.

Δεν είναι το τζαρτζάρισμα το δυνατό του σημείο. Ούτε οι αλλεπάλληλες κόντρες με τους αμυντικούς. προτιμά να έχει λίγες επαφές. Είναι έξυπνος ποδοσφαιρικά ώστε να μαρκάρεται και να παίρνει την μπάλα σε καθαρές φάσεις χωρίς αντίπαλο αντί να την διεκδικεί. Κινείται μαστορικά στον κενό χώρο ώστε να απαλλαγεί από τα μαρκαρίσματα. Εχει αίσθηση του κενού χώρου ώστε να βγει για να πάρει την μπάλα αλλά και για να την πασάρει.

Εχει πολύ καλές επαφές με την μπάλα και τα πλασαρίσματα του είναι πολύ καλά μέσα στην περιοχή. Οχι δεν είναι ο κλασσικός ανατροπέας εξτρέμ κι είναι άδικο να τον συγκρίνουμε με τον Ποντένσε διότι απλά δεν είναι τέτοιου είδους εξτρέμ. Υπάρχουν πολύ καλύτεροι από αυτόν στο τακτικό κομμάτι του παιχνιδιού ειδικά όταν πρόκειται για τις επιστροφές του και την προσήλωση στο ατομικό μαρκάρισμα.

Πρόκειται για έναν χρήσιμο παίκτη που απαλλαγμένος από τους; μικροτραυματισμούς μπορεί να προσφέρει περισσότερα πράγματα. Ολα τα υπόλοιπα είναι δουλειά του προπονητή και των στελεχών του ολυμπιακού που σχεδιάζουν και υλοποιούν τα μεταγραφικά του συλλόγου. Να τον βγάλουμε περιττό ή να τον κρίνουμε απαραίτητο θα ήταν λάθος. Ο Μπρούμα έχει περιθώρια να φτάνει τη νέα χρονιά πιο χρήσιμος από όσο φάνηκε τη φετινή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ