ΕΟΚ: Τέτοιο πάθος για τις εκλογές ο πρόεδρος; Μπράβο!

ΕΟΚ: Τέτοιο πάθος για τις εκλογές ο πρόεδρος; Μπράβο!

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θέλει οι τελευταίες του εκλογές να είναι οι πρώτες που θα γίνουν με μαζική συμμετοχή. Κι ας είναι και στη Λεωφόρο…

Μπορεί να μην θέλουμε να το παραδεχθούμε, να βαυκαλιζόμαστε ότι η διάθεσή μας είναι απείρως μικρότερη της αναγραφόμενης στην ταυτότητά μας ηλικία, όμως η αλήθεια είναι ότι μεγαλώνουμε. Γι’ αυτόν τον λόγο παρατηρώ με μεγάλο ενδιαφέρον το πάθος του Γιώργου Βασιλακόπουλου να κάνει τις πιο… μαζικές εκλογές στην ΕΟΚ, τώρα στο φευγιό του. Και λέω «κράτα και μια πισινή, που ξέρεις, μπορεί κι εσύ στο μέλλον να δεις το… φως το αληθινό».

Μιλάμε για τον άνθρωπο, ο οποίος επί δεκαετίες έκανε εκλογές μεταξύ συγγενών και (κυρίως) φίλων, που ψήφιζαν δια εξουσιοδότησης για όσους δεν έμπαιναν στον κόπο να υπερψηφίσουν τον μοναδικό υποψήφιο. Γιατί να ταλαιπωρούμε τον κόσμο, και δύο, και τρεις εξουσιοδοτήσεις, αρκεί να γίνει η δουλειά. Μίλησε ποτέ κανείς; Κι αν κάποιος μίλαγε, η ΕΟΚ πλήρωνε 13 δημοσιογράφους (και μπράβο της) για να ελέγχει το επίπεδο ενημέρωσης, οπότε φρόντιζε να βγουν όλα στον αέρα. Έτσι, αφού ποτέ δεν βγήκε κάτι, σημαίνει πως ποτέ κανείς δεν μίλησε.

Ήταν, δε, τόσο μεταξύ συγγενών και φίλων οι εκλογές, που για να πάρει τα αποτελέσματα στα χέρια του ενδιαφερόμενος σύλλογος υποχρεώθηκε να φτάσει στην Εισαγγελία, για σχετική παραγγελία. Σιγά που θα σας πούμε με πόσους ψήφους βγήκαμε. Και τι σας νοιάζει εσάς; Να μην σας ενδιαφέρει.

Τώρα, λοιπόν, στο (τάχα μου) αντίο του, όχι μόνο δεν θέλει να ξανακάνει εκλογές με λίγα άτομα στην αίθουσα, αλλά να βγούμε στους αγρούς. Στο ΟΑΚΑ, στο ανοιχτό γήπεδο της Λεωφόρου (όχι το Καραϊσκάκης δεν το ζήτησε η παράταξη Βασιλακόπουλου), αν χρειαστεί πάμε και στο Μαρακανά, ή στο Μπερναμπέου. Κάνουμε και δωρεάν self-test, και προκειμένου να σας πείσουμε να πάρετε μέρος στη γιορτή της δημοκρατίας, που είναι οι εκλογές, σας κάνουμε και τεστ εγκυμοσύνης. Έτσι σαν… δώρο. Αν, μάλιστα, προκύψουν θετικά αποτελέσματα (στα τεστ εγκυμοσύνης) να βαφτίσουμε και τα παιδιά.

Όχι, θα μου επιτρέψετε, δεν ξέρω για εσάς, που είσαστε προκατειλημμένοι και πικρόχολοι, εγώ θα διαφοροποιηθώ. Ναι, αυτός είναι ο πρόεδρος της καρδιάς μας. Μπράβο και πάλι μπράβο. Η αλήθεια είναι, Γιώργο Βασιλακόπουλε, δεν σου το είχα. Τέτοιο πάθος για τη συμμετοχή των σωματείων, τέτοιο καημό να μετατρέψεις τις τελευταίες σου εκλογές σε δημοψήφισμα, σε λαοθάλασσα, σε συγκέντρωση από αυτές του μέντορά σου Ανδρέα, δεν το περίμενα.

Μην έχοντας άλλο μέσο να αντιδράσω, καθώς με τέτοιο πάθος για να γίνουν εκλογές, με τέτοια αποφασιστικότητα για μαζική συμμετοχή, πρέπει να κλείσουμε τις πόρτες να μην φύγεις. Καταγγέλλω ως αντιδημοκρατικό τον ηλικιακό περιορισμό κι αν ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν πάρει πίσω τη σχετική διάταξη, προσωπικά (γιατί καθένας πρέπει να γίνουμε η επανάσταση που ονειρευόμαστε) θα κρατήσω την αναπνοή μου μέχρι να σκάσω. Θα έκανα κι απεργία πείνας, αλλά ένεκα του ότι ίσως είναι ακραία αντίδραση, θα ξεκινήσω με μια διαλειμματική δίαιτα 16/8 κι αν χρειαστεί θα την κάνω και 20/4.

Πρόεδρε, θέλω να σου ζητήσω ταπεινά συγνώμη κι αν κάποιες στιγμές αμφέβαλα για το πάθος σου για τις εκλογές, άνθρωπος είμαι. Πού να φανταστώ τέτοια αυταπάρνηση. Όσο για τον Υφυπουργό Αθλητισμού, που θέλει να περιορίσει σε ηλεκτρονικές ψηφοφορίες το διψασμένο για συμμετοχή μπασκετικό κοινό, που μπορεί να μην μπήκε στην πλατφόρμα, αλλά για να πάρει μέρος στις εκλογές έρχεται με τα πόδια από την Κομοτηνή, να θυμάται πως το πάθος για την (μπασκετική) λευτεριά, είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά.

Βρε, λέτε, να ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία και να παίζουν από τα μεγάφωνα της Λεωφόρου τραγούδια του Βέβηλου; Που αν δω τον Τσαγκρώνη αγκαλιά με τον Tus να ραπάρουν, βρίζοντας τον Αυγενάκη, θα γυρίσω βίντεο στο TikTok.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ