Η ΚΕΔ δικαίωσε (απόλυτα) τους Αγγελόπουλους

Η ΚΕΔ δικαίωσε (απόλυτα) τους Αγγελόπουλους

Η απόφαση-ντροπή του Κώστα Κορομηλά, πείθει και τον πλέον δύσπιστο ότι ήταν επιβεβλημένη η κίνηση που έγινε δύο χρόνια πριν.

Ήταν 13 Φεβρουαρίου του 2019 όταν ο Ολυμπιακός αποφάσισε να αποχωρήσει από το ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ήταν η αρχή του #mexritelous και κάποιοι, ανάμεσά τους κι ο υπογράφων, υποστήριξαν ότι ορθώς ελήφθη αυτή η απόφαση και πως ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία του ελληνικού μπάσκετ να διορθώσει τα κακώς κείμενα. ΔΕΝ γίνεται, όσο είναι στην ηγεσία του ο Βασιλακόπουλος, όσο η ΚΕΔ/ΕΟΚ βγάζει τέτοιου είδους αποφάσεις.

Μετράει, λοιπόν, το εμφανώς εκπρόθεσμο καλάθι στο ΣΕΦ. Μα έγραψαν στο Φύλλο Αγώνα οι διαιτητές ότι εξ αρχής θεώρησαν πως το καλάθι είναι εκτός χρόνου. Μα το είδαμε όλοι στο βίντεο. Μα κι η πρώτη διαιτητής, η Βάσω Τσαρούχα, πήγε στο IRS κι άκουσε την κόρνα, για να σιγουρευτεί 100%. Και; Ρωτήσατε τον Κώστα Κορομηλά;

Αλήθεια, τι διαφορετικό μπορεί να είδε ο Βολιώτης παράγοντας διαιτησίας, από αυτό που όλοι έχουμε δει; Ο ισχυρισμός ότι το καλάθι αρχικά μέτρησε ο τρίτος διαιτητής είναι αστείος και συνάμα αστήριχτος, από τη στιγμή που ο πρώτος διαιτητής έχει την ευθύνη. Ακόμα κι αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί, η τελική απόφαση προφανώς και δεν ανήκει στον Καλδίρη.

Από τη στιγμή που ο κ. Κορομηλάς όφειλε (όχι ήθελε, όφειλε) να αποδώσει δικαιοσύνη είχε πολλούς τρόπους. Ο πιο απλός ήταν να πάρει μαζί του δύο έμπειρους ανθρώπους της διαιτησίας (όπως είναι ο ίδιος), έναν κριτή κι έναν τεχνικό, να βάλουν το βίντεο και να μετρήσουν τον χρόνο. Μπορεί να το κάνει κι ο πλέον αδαής από το σπίτι του και θα διαπιστώσει ότι περνούν 5.34’’ από τη στιγμή της επαναφοράς, μέχρι τη στιγμή του σουτ. Είναι εκπρόθεσμο το καλάθι.

Αντ’ αυτού κάνει το άσπρο μαύρο, επιλεκτικά κρατά την υπόδειξη του τρίτου διαιτητή, υποστηρίζει αυθαίρετα ότι ο πρώτος διαιτητής δεν αποφάσισε έγκαιρα και καταλήγει σ’ ένα έκτρωμα. Αλλά, αλήθεια, κι έτσι να ήταν, τώρα που έχεις όλα τα στοιχεία, την τεχνολογία με το μέρος σου, αποδίδεις δικαιοσύνη, ή δυναμιτίζεις το άθλημα;

Αλλά γιατί να μπλέξουμε με τεχνικά ζητήματα; Υπάρχει έστω ένας, που μετά όλα όσα έγιναν, πιστεύει ότι το καλάθι ήταν εντός χρόνου; ΟΧΙ. Με το «έτσι θέλω» μετράει. Ξέρετε, επειδή τα γραπτά μένουν, όταν ο Τάσος Πηλοΐδης έδωσε το περιβόητο «non call» στη φάση του Δημήτρη Διαμαντίδη με τον Σκούνι Πεν, υποστήριζα ότι ήταν διαιτητικό λάθος. Τότε δεν είχαμε instant replay (το περιβόητο IRS) για να διορθώνονται τα λάθη, ως εκ τούτου ήταν στοιχείο του παιχνιδιού.

Τώρα, το 2021 βγαίνει τέτοια απόφαση; Δύο χρόνια και τρεις μήνες μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού (να το γιορτάσουμε, βρε παιδί μου) κι ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές της ΕΟΚ; Σοβαρά τώρα; Και συζητάμε ακόμα για το αν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ορθώς αποχώρησαν, ή μήπως πρέπει να ξεκινήσει μια νέα κουβέντα, αν πρέπει να επιστρέψουν;

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι η ηγετική ομάδα της Ομοσπονδίας δεν ασχολείται δευτερόλεπτο με το γυναικείο μπάσκετ κι όταν το κάνει είναι για να το καταστρέψει. Είναι απίστευτο ότι παράγοντας διαιτησίας με αυτή την εμπειρία έβγαλε τέτοια απόφαση. Είναι απίστευτο ότι ακόμα βασανίζει το αγαπημένο μας σπορ η γερουσία.

Η γνώμη μου, την εξέφρασα δημόσια από την εκπομπή μου στον Over FM, είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει αυτή τη στιγμή καλύτερη ομάδα και θα επικρατήσει. Το είπα με… δεδομένο το 2-1, τη νίκη δηλαδή των «κόκκινων» στον πρώτο τελικό. Μετά την απόφαση Κορομηλά, είναι ξεκάθαρο ποιος νίκησε: Οι Αγγελόπουλοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ