Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Απόλαυση να βλέπεις τον «μάγο» από το Μαρόκο

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Απόλαυση να βλέπεις τον «μάγο» από το Μαρόκο

Ο Ολυμπιακός κράτησε το καλύτερο για το τέλος του πρωταθλήματος. Με μια νίκη που θύμισε σε όλους, τον θρίαμβο του 2001 στο ίδιο γήπεδο

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγράψει κάποιος την διαφορά του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, καθώς το αποτέλεσμα της αναμέτρησης τα λέει όλα.

Ήταν μια εμφάνιση των ερυθρόλευκων κι ένα σκορ το οποίο ήθελαν όλοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού, είκοσι χρόνια μετά το 1-4 του Κυπέλλου με τον Ζιοβάνι, τον Λουτσιάνο και τον Αλεξανδρή.

Τώρα ήταν Ελ Αραμπί και Μασούρας με τους δύο παίκτες να κάνουν την διαφορά για τους πρωταθλητές στην χθεσινή αναμέτρηση.

Και η αλήθεια είναι πως είχαν πολλά κοινά οι δύο τεσσάρες του Ολυμπιακού στον «αιώνιο» αντίπαλό του.

Σ’ εκείνο το ματς του 2001, ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να πετύχει δύο γκολ στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με Αλεξανδρή και Λουτσιάνο.

Το ίδιο έκανε και στο χθεσινό ματς η ομάδα του λιμανιού, καταφέρνοντας να πετύχει δύο γκολ πριν συμπληρωθεί 15λεπτο στο παιχνίδι, με τον Γιώργο Μασούρα να τελειώνει ιδανικά τις φάσεις.

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για να τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Όπως και να το κάνουμε, ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγάλος αντίπαλος των πειραιωτών.

Και μια νίκη με τέτοιο σκορ στην ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού, έχει μεγάλη σημασία για τον Ολυμπιακό, καθώς θα είναι ένα νέο σημείο αναφοράς στην κυριαρχία των ερυθρόλευκων την τελευταία 25ετία.

Είναι επίσης μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει σε μια σεζόν, δύο πολύ μεγάλες νίκες επί ΑΕΚ και Παναθηναϊκού και μάλιστα εκτός έδρας.

Οι ερυθρόλευκοι διέλυσαν με 5-1 την Ένωση στο ΟΑΚΑ και διέλυσαν με 4-1 τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο πως είναι «έτη φωτός» μπροστά από τους αντίπαλους του.

Ήταν ένα ωραίο απόγευμα για τους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι είδαν την ομάδα τους να διαλύει τους πράσινους και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Ολυμπιακός είχε στην Λεωφόρο την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα. Την μία από τις δύο ήττες που είχαν οι πειραιώτες σε 36 παιχνίδια.

Όλοι λοιπόν είδαν ότι οι ερυθρόλευκοι μπήκαν αποφασισμένοι στο ματς για να δώσουν μια «απάντηση» στους πράσινους και το έκαναν με το εντυπωσιακό 4-1.

Αυτά τα παιχνίδια μένουν στην ιστορία και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός έδειξε σε ετοιμότητα λίγες μέρες πριν από τον τελικό του Κυπέλλου.

Είναι πραγματικά πολύ μεγάλο κέρδος για τους πρωταθλητές η παρουσία του Ελ Αραμπί στην εντεκάδα, όχι μόνο γιατί μιλάμε για σέντερ φορ που «παστελώνει» ασταμάτητα.

Αλλά γιατί είναι ένας παίκτης με ποιότητα και σε ότι αφορά την τελική πάσα, κάτι που αποδείχθηκε και στο χθεσινό παιχνίδι στην Λεωφόρο.

Η πάσα του Μαροκινού στον Μασούρα στην φάση του πρώτου γκολ είναι «όλα τα λεφτά», όπως βέβαια και η μεταβίβαση του Έλληνα άσου στον Αφρικανό, στο τρίτο γκολ του Ολυμπιακού.

Όλα γίνονται πιο εύκολα για την εφαρμογή του πλάνου του Μαρτίνς όταν στο γήπεδο υπάρχει ένα σέντερ φορ όπως ο Ελ Αραμπί, ο οποίος έδειξε και χθες ότι μπορεί να παίξει με πολύ μεγάλη άνεση σαν επιτελικός μέσος. Γιατί τέτοιες πάσες θα τις ζήλευαν Φορτούνης και Βαλμπουενά.

Ο Ολυμπιακός κράτησε το καλύτερο για το τέλος του πρωταθλήματος γιατί όπως και να το κάνουμε το σκορ του συγκεκριμένου αγώνα θα είναι θέμα συζήτησης για χρόνια.

Όπως και το προηγούμενο 1-4 στο ίδιο γήπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ