Οι αριθμοί του Ολυμπιακού που τρομάζουν και οι… Κυριακές (τους)

Οι αριθμοί του Ολυμπιακού που τρομάζουν και οι… Κυριακές (τους)

Το 4-1 στη Λεωφόρο ήταν το ιδανικό φινάλε για τον Ολυμπιακό σε ένα πρωτάθλημα που οι αριθμοί του τρομάζουν!

Όσοι θεωρούσαν πως ο Ολυμπιακός μετά το 3-1 επί του ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη, και την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, τράβηξε χειρόφρενο έκαναν λάθος. Δεν περιμέναμε το χθεσινό 4-1 στη Λεωφόρο που αναβίωσε, 20 χρόνια μετά το τότε ιστορικό 4-1 για το Κύπελλο, για να φτάσουμε σε αυτό το συμπέρασμα.

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς είναι μια ομάδα που έχει αρχή και τέλος, έχει πλάνο, έχει σωστή διαχείριση, έχει… χίλιους τρόπους να αντιμετωπίσει προβλήματα, έχει «άσους από τα μανίκια», έχει την δυνατότητα να παίζει όποιο σύστημα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει ο προπονητής. Στη Λεωφόρο ο Μαρτίνς μας έδωσε μια εικόνα από το μέλλον. Πόσο δε μάλιστα αν ο Τικίνιο ή κάποιος άλλος Τικίνιο (μια και επιθετικός πρώτης γραμμής θα αποκτηθεί) πιάσει λιμάνι για τη νέα σεζόν. Με τον Μαρτίνς να μας αποδεικνύει πως χωράνε μαζί δύο καθαροί επιθετικοί σε σχήμα 3-4-3.

Ο Ολυμπιακός που έφτασε σε έναν ακόμη θρίαμβο στο πρωτάθλημα έχοντας βασικό στην άμυνα του τον 16 χρονών και 9 μηνών Καλογερόπουλο που θα έχει να το λέει ότι στην τρίτη του επαγγελματική συμμετοχή με τα ερυθρόλευκα έζησε τον θρίαμβο στη Λεωφόρο. Στο προηγούμενο 1-4 στη Λεωφόρο ο πιτσιρικάς δεν έχει γεννηθεί.

Ο Πέδρο Μαρτίνς στη Λεωφόρο είδε τον Ολυμπιακό που ήθελε, τον Ολυμπιακό που όχι μόνο δεν έχει πάει… διακοπές αλλά είναι με το «μαχαίρι στα δόντια», έτοιμος να συντρίψει τον αντίπαλο του. Το 1-4 που θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο αν δεν υπήρχε ο τελικός του κυπέλλου, το ροτέισον και το «φρένο» μετά τα σκληρά μαρκαρίσματα του αντιπάλου που έψαχνε τρόπο να σωθεί. Ένα πρωτάθλημα που μένει στην ιστορία ως ένα από τα πιο εύκολα στην ιστορία του.

Με αριθμούς που τρομάζουν! 90 βαθμούς έφτασε ο Ολυμπιακός, έναν λιγότερο από πέρσι. +26 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, +29 από τον τρίτο Άρη, +30 από την τέταρτη ΑΕΚ, +37 από τον ΠΑΟ.

82 γκολ πέτυχαν στις 36 αγωνιστικές οι ερυθρόλευκοι δεχόμενοι 19. Τους νίκησε όλους τους μεγάλους του αντιπάλους και τις δύο φορές στο Καραϊσκάκη. 3-0 και 1-0 τον ΠΑΟΚ, 3-0 και 2-0 την ΑΕΚ, 1-0 και 3-1 τον ΠΑΟ. 13-1 συνολικά τα γκολ. Και εκτός έδρας διέσυρε ΑΕΚ και ΠΑΟ με 5-1 και 4-1 αντίστοιχα, πήρε δύο ισοπαλίες 1-1 με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, έχασε 2-1 στη Λεωφόρο (τότε που πανηγύριζαν οι γνωστοί-άγνωστοι γιατί δεν θα πάρει ο Ολυμπιακός αήττητος το πρωτάθλημα) σε ένα ματς με 20-7 τελικές και την ομάδα να έχει το μυαλό της στο ματς με την Αϊντχόβεν που ακολουθούσε, έχασε και στη Τούμπα, 2-0 αμέσως μετά την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.

Μια (ακόμη) ονειρεμένη σεζόν για τον Ολυμπιακό που είναι αλήθεια πως αδικείται σε αυτό το πρωτάθλημα. Το επίπεδο του είναι πολύ πιο υψηλό από αυτό των αντιπάλων του με ότι αυτό συνεπάγεται. Στους… απέναντι βεβαίως δεν θα ακούσετε πολλά-πολλά για τον Ολυμπιακό. Διατηρούν… αποστάσεις. Και τι να πουν; Για τις… Κυριακές τους που θέλουν πίσω; Το είπαν μια φορά και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν. Γιατί οι… Κυριακές τους γύρισαν, μαζί και οι «ερυθρόλευκοι» εφιάλτες τους. Σε 2-3 χρόνια βεβαίως μπορεί να ξαναπούν το παραμύθι, όπως το είπαν στο παρελθόν. Γιατί και τότε 20αρες και 30αρες διαφορές «έσκαγαν» στο πρωτάθλημα και αφού περνούσαν τα χρόνια έριχναν οι γνωστοί-άγνωστοι προπαγανδιστές ένα… φέρτε πίσω τα κλεμμένα και ξεμπέρδευαν.

Αλλά ποιος ασχολείται πλέον μαζί τους; Ακόμη και στα χρόνια της… εξυγίανσης αναζητούν τις Κυριακές τους. Πεντάρες, τεσσάρες, τριάρες και διαφορές εξωπραγματικές από τον Ολυμπιακό. Και το κακό για αυτούς είναι πως είμαστε ακόμη στην αρχή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ