Σκοπός της ΕΟΚ είναι να μπει… παύλα στο πρωτάθλημα γυναικών

Σκοπός της ΕΟΚ είναι να μπει… παύλα στο πρωτάθλημα γυναικών

Κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μην ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Η ΕΟΚ ψάχνει τρόπους για να το σαμποτάρει, να το διακόψει.

Ο Κώστας Κορομηλάς πήρε… επάνω του την πρώτη απόφαση κι απόφαση δεν έβγαλε. Μας είπε ότι κατά τη δική του άποψη (ποσώς μας ενδιαφέρει) οι διαιτητές δεν είχαν αποφασίσει πριν δουν (για την ακρίβεια ακούσουν, γιατί η Βάσω Τσαρούχα έβαλε ακουστικά, για να ακούσει τον ήχο της κόρνας) το βίντεο, για το αν μετρά το τελευταίο καλάθι στον πρώτο τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Τι σημαίνει αυτό, βάσει λογικής και αντίληψης του δικαίου στο αθλητικό γίγνεσθαι κι όχι βάσει της… κοσμοθεωρίας της ΕΟΚ;

Ακόμα κι αν έχει δίκιο ο Κορομηλάς τιμωρούνται οι διαιτητές όχι το άθλημα. Αλλά για όλα αυτά πρέπει να αποφανθεί το δευτεροβάθμιο όργανο (η ΚΕΔ δηλαδή), που χθες δεν μπήκε στον κόπο να συνεδριάσει. Όχι πως περιμένουμε κάτι διαφορετικό, σιγά μην τα υπόλοιπα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΟΚ διαφωνήσουν με αυτό που αποφάσισε ο Βολιώτης και καλύπτει τα «θέλω» του προέδρου της διοίκησης Πρωτοδικείου.

Άφησαν να διαρρεύσει ότι θα αποφανθούν αύριο το πρωί, με την αυγούλα. Αμέσως μετά ο Ολυμπιακός,  θα κυνηγήσει ως το τέλος την ιστορία.

Προσέξτε κάτι: Ο Κανονισμός της ΕΟΚ, στο άρθρο 50 (Αναβολή αγώνων), στην παράγραφο 6, αναφέρει χαρακτηριστικά: Η Επιτροπή Πρωταθλήματος, μετά από έγκριση του Δ.Σ. της ΕΟΚ, έχει δικαίωμα, σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για απόλυτα δικαιολογημένους λόγους, να αναβάλει ή μεταθέσει αγώνες, όχι όμως πέρα από την ημερομηνία λήξης του Πρωταθλήματος, που έχει καθορισθεί με την οικεία Προκήρυξη Πρωταθλήματος».

Επίσης στο άρθρο 7 αναγράφεται: «Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος, σε περιπτώσεις που είναι αδύνατη η συνεδρίαση της Επιτροπής, έχει δικαίωμα να ενεργεί και να αποφασίζει σύμφωνα με όσα ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο».

Υπήρξε συνεδρίαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος; Η απάντηση είναι όχι. Τουλάχιστον δεν έχει ζητηθεί καμία έγκριση από το Δ.Σ. της Διοίκησης Πρωτοδικείου, οπότε δεν μπορεί να αναβληθεί αγώνας/ες πέραν της ημερομηνίας λήξης του πρωταθλήματος.

Έτσι όπως πηγαίνουν οι διαδικασίες, με τις ενστάσεις που εκκρεμούν (για την ώρα στη δευτεροβάθμια ΚΕΔ, έπεται το ΑΣΕΑΔ), είναι απίθανο και να τελειώσει έγκαιρα το πρωτάθλημα, και να προλάβουν οι παίκτριες να ενσωματωθούν στην προετοιμασία της Εθνικής, η οποία στις 17 Ιουνίου, σε λιγότερο δηλαδή από έναν μήνα, έχει υποχρεώσεις στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Πιστεύετε ότι μπορεί να προλάβουν τις ημερομηνίες, να ληφθούν οι αποφάσεις των δικαστηρίων, να οριστούν οι αγώνες και γύρευε τι ήθελε προκύψει; Γιατί εγώ είμαι πεπεισμένος ότι στην ΕΟΚ προτιμούν να μπει «παύλα», αντί για «τελεία», να μην τελειώσει ποτέ το πρωτάθλημα, πετώντας παράλληλα το μπαλάκι στον Ολυμπιακό (εν προκειμένω), που θα θελήσει να διεκδικήσει το δίκιο του στο Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών.

Όπως και να ‘χει, η ΕΟΚ παίζει με το γυναικείο μπάσκετ, εμπαίζει τις ομάδες, αδιαφορεί για την Εθνική κι όλα αυτά δίχως κανέναν προφανή λόγο, καθώς δεν υπάρχει ένας που να πιστεύει ότι το καλάθι δεν ήταν εμπρόθεσμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ