Λευτέρη Αυγενάκη «τέλειωσε» αυτό το έκτρωμα

Λευτέρη Αυγενάκη «τέλειωσε» αυτό το έκτρωμα

Δεν έχει τέλος η αυθαιρεσία της ΕΟΚ, που επιμένει να κινείται πάνω από τους νόμους. Ευθύνη του Αυγενάκη να καθαρίσει ο χώρος του μπάσκετ.

Κάθε φορά που βγάζει ανακοίνωση η ΕΟΚ (τουλάχιστον) ένας νομικός σκίζει τα πτυχία του. Γιατί σταθερά, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ερμηνεύει τους νόμους λες κι αυτός είναι υπεράνω. Κι από την πλευρά του καλά κάνει, αφού τον αφήνουν. Περιμένουμε από τον Λευτέρη Αυγενάκη να προστατεύσει το κύρος του ελληνικού μπάσκετ, που όσο παραμένει ετσιθελικά στην ηγεσία του ο πρόεδρος της Διοίκησης Πρωτοδικείου, δέχεται απανωτά χτυπήματα αξιοπιστίας.

«Υλοποιώντας την αμετάκλητη απόφαση του δευτεροβάθμιου Δικαιοδοτικού Οργάνου επί ενστάσεων κακής εφαρμογής κανονισμού παιδιάς της ΚΕΔ, ορίζεται η επανάληψη του πρώτου αγώνα της Δ’ Φάσης των playoffs του πρωταθλήματος Α1 Εθνική Κατηγορίας Γυναικών και την αγωνιστική συνέχειά της» ανακοίνωσε η ΕΟΚ κι όρισε τους τελικούς στο μπάσκετ γυναικών.

Πώς είπατε; «Αμετάκλητη» απόφαση; Τι λέτε ρε παλικάρια, ποιος σας το είπε. Γιατί είναι αμετάκλητη η απόφαση και γιατί δεν έχει δικαίωμα να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ ο Ολυμπιακός. «Μα το λέει το άρθρο 54 στην παράγραφο 8» ήταν η απάντηση, μόνο που αυτό το άρθρο βρίσκεται (κακώς) στον κανονισμό της Ομοσπονδίας. Γράφει σχετικά «όλες οι αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, που αφορούν την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό των ενστάσεων κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς, είναι αμετάκλητες και δεν προσβάλλονται ενώπιον άλλου δικαιοδοτικού οργάνου».

Σώπα; Άρθρο 124, του Αθλητικού Νόμου («Δικαιοδοσία Αρμοδιότητες ΑΣΕΑΔ» παράγραφος Β’: «Κατά αποφάσεων των οργάνων των πιο πάνω ενώσεων, επαγγελματικών συνδέσμων ή ομοσπονδιών που προβλέπονται από το καταστατικό τους, εφόσον οι αποφάσεις αυτές δεν χρήζουν επικύρωσης από τα Διοικητικά τους Συμβούλια.

Οι παραπάνω αποφάσεις της περίπτωσης α’ και της περίπτωσης αυτής του παρόντος άρθρου, προσβάλλονται στο ΑΣΕΑΔ, εφόσον αφορούν σε θέματα που έχουν σχέση με την επιβολή των κάθε είδους ποινών, ή κυρώσεων σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, με την εγγραφή ή τη μεταγραφή αθλητών, με τη βαθμολογική ή την αγωνιστική θέση των αθλητικών σωματείων ή με την εφαρμογή των νόμων και των κανονιστικών διατάξεων».

Ο Αθλητικός Νόμος είναι πάνω από οποιονδήποτε Κανονισμό Ομοσπονδίας, κάτι που γνωρίζουν και πρωτοετείς της Νομικής. Από πού προκύπτει ότι είναι «αμετάκλητη» η απόφαση; Από πού προκύπτει ότι δεν μπορεί μια ομάδα να διεκδικήσει το δίκιο της εκτός των τειχών της Ομοσπονδίας;

Αλλά δείτε την αντίληψη περί απόδοσης δικαιοσύνης, που έχει η ΕΟΚ. Πρωτοβάθμια δίκασε ο Κώστας Κορομηλάς, δευτεροβάθμια την υπόθεση εκδίκασαν τα πέντε μέλη της ΚΕΔ/ΕΟΚ. Είχατε αμφιβολία για το αποτέλεσμα; Γι’ αυτό υπάρχει το ΑΣΕΑΔ, για να αποδίδεται δικαιοσύνη, πέραν πάσης υποψίας.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης πρέπει να σταματήσει την αυθαιρεσία. Κι ελπίζουμε ότι ο Πρωτοδίκης θα δει τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης Πρωτοδικείου και θα απαλλάξει άμεσα το μπάσκετ από τα… βαρίδια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ