Ποτέ δεν αγαπήσαμε το ποδόσφαιρο, παρά μόνο τις ομάδες μας

Ποτέ δεν αγαπήσαμε το ποδόσφαιρο, παρά μόνο τις ομάδες μας

Δεν μας νοιάζει ο τρόπος που θα κερδίσουμε. Μας νοιάζει να κερδίσουμε. Δεν μας ενδιαφέρει πως θα έρθει το αποτέλεσμα. Μας ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα. Και ισχύει για όλους.

Έχει ο καιρός γυρίσματα λοιπόν. Και από εκεί που στον ΠΑΟΚ έδειχναν με το δάχτυλο όσους τολμούσαν να πουν πως ο τύπος στη Λεωφόρο που πέταξε την μπύρα είναι «εγκληματίας» αλλά και ο Ίβιτς το… παράκανε, τώρα έρχονται στη θέση που πέρσι είχε έρθει ο Παναθηναϊκός. Και προσπαθούν να βρουν το δίκιο τους τη στιγμή που όλη η Ελλάδα είδε ότι ένα ιπτάμενο αντικείμενο, που έφυγε αποδεδειγμένα από οπαδό του ΠΑΟΚ, προσγειώθηκε στο πρόσωπο του Όσκαρ Γκαρθία.

Δεν έχει σημασία τι αντικείμενο ήταν. Πόσο βαρύ ή πόσο ελαφρύ. Αν ήταν ρολό ταμειακής μηχανής ή ρολό τουαλέτας. Αν ήταν μέρος του τελετουργικού με τα χαρτάκια ή όχι. Σημασία έχει πως ήταν ένα βαρύ αντικείμενο που είχε σαν στόχο κάποιον άνθρωπο της αντίπαλης ομάδας. Αν αυτό το αντικείμενο έβρισκε ένα ball boy, κάτι που είναι πολύ εύκολο να συμβεί, θα προσπαθούσε ο οποιοσδήποτε να δικαιολογήσει κάτι; Όχι.

Ας πρόσεχε ο οπαδός του ΠΑΟΚ και ας το κράταγε για άλλη περίσταση αυτό που έφερε από το σπίτι του προκειμένου να το εκσφενδονίσει για να κάνει ζημιά. Ήξερε πως η ομάδα του είναι καλύτερη από τον Ολυμπιακό, πως αν το παιχνίδι γινόταν δύσκολα θα το έχανε ο ΠΑΟΚ, παρ’ όλα αυτά άρπαξε ένα ρολό ταμειακής μηχανής και πήγε σαν κύριος στην Τούμπα για να το ξεφορτώσει στο κεφάλι κάποιου ανθρώπου. Δεν του φταίει κανείς, παρά το ξερό του το κεφάλι.

Διαβάζω για τον 27χρονο που πέταξε το ρολό πως «εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, για κατοχή και ρίψη αντικειμένου, όπως επίσης για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Οι συγκεκριμένες πράξεις, σε βαθμό πλημμελήματος, συνδέονται με τον Νόμο περί Αθλητισμού και είναι στην επιβαρυντική τους μορφή».

Διαβάζω επίσης πως ο ΠΑΟΚ φρόντισε να συλληφθεί για την πράξη του. Ναι αλλά πρέπει να αποφασίσουμε παιδιά. Αν ήταν μέρος του τελετουργικού, τότε γιατί να συλληφθεί; Έκανε κάτι επιλήψιμο; Αν όντως ο ΠΑΟΚ βοήθησε στη σύλληψή του, τότε ο ΠΑΟΚ θεωρεί πως πράγματι ο συγκεκριμένος πρέπει να πληρώσει για την πράξη του. Άρα και η ομάδα.

Όμως στην Ελλάδα δεν έχει μάθει κανείς να αγαπάει το ρημάδι το ποδοσφαιράκι. Κανείς δεν βάζει πάνω από την ομάδα του τίποτα. Ανάλογα το γήπεδο, τα χρώματα που φοράει ο εκάστοτε κάφρος και το συμφέρον του συλλόγου που υποστηρίζουμε, παίρνουμε και θέση. Ο ΠΑΟΚτζης θα πει πως καλά έκανε ο Ίβιτς πέρσι και πως έπρεπε να τηρηθούν οι κανονισμοί. Όμως τώρα θα πει το αντίθετο.

Ο Ολυμπιακός θα πει πως καλά έκανε και έφυγε από την Τούμπα, όμως όταν οι οπαδοί του μπήκαν στο γήπεδο και χτύπησαν τον Σισέ «έλα μωρέ, δεν έγινε και τίποτα». Όπως βολεύεται ο καθένας. Και το ποδόσφαιρο να μαραζώνει. Να βυθίζεται.

Κανείς απ’ όλους αυτούς δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από τη δική του νίκη. Αγωνιστική, δικαστική, οπαδική. Αν στη θέση του ΠΑΟΚ ήταν ο Ολυμπιακός, θα υποστήριζε όσα τώρα υποστηρίζει ο ΠΑΟΚ. Αν στη θέση του Ολυμπιακού ήταν ο ΠΑΟΚ, θα υποστήριζε όσα τώρα υποστηρίζει ο Ολυμπιακός.  Και δεν μιλάω μόνο για τους ιθύνοντες των συλλόγων, που στο κάτω – κάτω θα προασπίσουν τα συμφέροντα της ομάδας τους σε κάθε περίσταση.

Μιλάω και για τον απλό κόσμο. Μιλάω και για τους δημοσιογράφους. Μιλάω για όλους. Διότι όλοι ενδιαφέρονται μόνο για τη νίκη, όπως και να έρθει αυτή. Είτε στο γήπεδο, είτε στα δικαστήρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ