Παραμένει «αφεντικό» και τώρα τους χρειάζεται όλους

Παραμένει «αφεντικό» και τώρα τους χρειάζεται όλους

Η υπόθεση τίτλος που εξακολουθεί να είναι στα χέρια της ΑΕΚ παρά το στραβοπάτημα στο Περιστέρι, ο Σιμόες, ο Αραούχο και ο… Μάντσον.

Έτσι κι αλλιώς οποιοδήποτε αποτέλεσμα πέραν της νίκης στο Περιστέρι, θα ήταν αποτυχία για την ΑΕΚ. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που η Ένωση ήταν μέχρι και το 80’ μπροστά στο σκορ. Η ΑΕΚ έχασε χθες μία ακόμα πολύ μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει στην βαθμολογία και να πατήσει γερά στα πόδια της όσον αφορά στην κατάκτηση του τίτλου. Αποκτώντας διαφορά και μάλιστα ασφαλείας από τον ΠΑΟΚ, που τυπικά παραμένει πρώτος, όμως ουσιαστικά είναι στο -2. Τουλάχιστον.

Ωστόσο οι Κιτρινόμαυροι, παρά την γκέλα με τον Ατρόμητο, εξακολουθούν να κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους. Όχι μόνο γιατί με την αναμενόμενη τιμωρία του ΠΑΟΚ είναι στην πρώτη θέση. Αλλά γιατί έχουν δείξει στην πορεία της σεζόν πως διαθέτουν την πιο σταθερή και πιθανότατα καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Ένα σύνολο δουλεμένο και «δεμένο» που παρά τα προβλήματά του, μοιάζει ικανό να κόψει πρώτο το νήμα και να επιστρέψει στην κορυφή μετά από 24 χρόνια.

Κάτι που φάνηκε ακόμα και στο Περιστέρι. Παρότι η ΑΕΚ δεν κέρδισε. Η Ένωση είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, με τον Ατρόμητο να απειλεί μονάχα ανά διαστήματα και με μακρινά σουτ. Βρίσκοντας μέσω μιας τέτοιας προσπάθειας ένα γκολ που στέρησε από την Ένωση το τρίποντο. Η ΑΕΚ αντίθετα έβγαλε φάσεις, προσπάθησε να δημιουργήσει, είχε ένταση στο παιχνίδι της. Και πιθανότατα θα έπαιρνε και τη νίκη, αν δεν έχανε με τραυματισμό τον Σιμόες.

Η απουσία του Πορτογάλου μέσου και η αντικατάστασή του από τον απογοητευτικό (και) χθες Μοράν άλλαξε εντελώς τις ισορροπίες του αγώνα. Με την Ένωση να χάνει σε δυναμισμό και ενέργεια στο κέντρο και τον Μάντσον να «οργιάζει». Φτιάχνοντας το παιχνίδι του Ατρόμητου και δίνοντάς του μέτρα στο γήπεδο. Μιας και αναφέρθηκα στον Μάντσον, για τον οποίο ο Νίκος Λυμπερόπουλος είχε χτυπήσει μέσω τρίτου προσώπου την πόρτα του Ατρόμητου τον Νοέμβριο, να σημειώσω πως μιλάμε πιθανότατα για τον καλύτερο μέσο του φετινού πρωταθλήματος. Ένα χαφ με εξαιρετική τεχνική, πολλά τρεξίματα και δυνατό πόδι. Που σίγουρα μπορεί να σταθεί σε παραπάνω επίπεδο. Όπως αυτό της ΑΕΚ. Που δεν αποκλείεται να ψάξει ξανά την περίπτωσή του το καλοκαίρι.

Η απώλεια του Σιμόες ήταν λοιπόν ένας από τους βασικούς παράγοντες της χθεσινής γκέλας της ΑΕΚ στο Περιστέρι. Όχι όμως και ο μοναδικός. Η Ένωση παρουσίασε ξανά πρόβλημα στο γκολ, έχοντας ως κύριο εκφραστή των τελικών προσπαθειών τον Αραούχο. Που μπορεί να βρήκε δίχτυα, όμως και πάλι σπατάλησε κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Με εκείνη του 76’, που θα τελείωνε και το παιχνίδι, να είναι σίγουρα η μεγαλύτερη.

Ο Αργεντινός ψάχνει τον ρυθμό του μετά από εκείνη τη «ρουκέτα» εναντίον  του Ολυμπιακού και το χθεσινό γκολ, ίσως τον βοηθήσει να «ξεκλειδωθεί». Επιστρέφοντας στη… συνηθισμένη σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα, σε ένα σημείο της χρονιάς που η ΑΕΚ τον χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Όπως και όλους. Πλέον περιθώρια δεν υπάρχουν. Ο στόχος είναι μόνο νίκες μέχρι την Τούμπα. Στο παιχνίδι που κατά τα φαινόμενα θα κρίνει και τον τίτλο. Που η ΑΕΚ πρέπει και μπορεί να πάρει. Από εκείνη εξαρτάται άλλωστε και η ευκαιρία δεν πρέπει και δεν γίνεται να χαθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ